Friday 18 January 2019

Kalcijum Kid



Kalcijum Kid #1 (2004):
Mladi, tupavi i naivni mlekar naći će se u pravoj zavrzlami kada igrom slučaja uleti u priliku da se bori za titulu prvaka u boksu. Iako trenira boks samo kao sparing partner, razvijen više u mišiće nego u mozak, slučajno uspeva da nokautira lokalnog prvaka što ga lansira u svet profi-boksa - gde mu mesto nije. Šta god da mu menadžer savetuje on shvata ozbiljno i doslovno. Ukoliko vas zanima da li će Kalcijum Kid (očvrslih kostiju od mleka, jelte) uspeti da se izvuče iz kandži, pogledajte ovaj film
Sve isto, osim što menadžer donosi specijalno mleko obogaćeno mineralima iz Černobilja, zbog čega naš šampion samonokauta postaje nepobediv u lokalnim čarkama i koškanjima sa samim sobom pred ogledalom. Podrazumeva se da i dalje svaku svoju idiotariju i dalje shvata ozbiljno i doslovno. Kalcijum iz mleka jača kosti, ali slaboumnost nikako.
spoiler: Na kraju filma otkrivamo da Kalcijum Kid uopšte nije bio mlekar već je raznosio gajbice piva po Otadžbinskoj upravi, gde je bio poznat kao Kvasac Kid #00.
Po Bolidwoodu se priča da postoji okvirni sinopsis i za Kalcijum Kid #3 u kome naš, sada u potpunosti demoralisan šampion, k'o đavo od krsta beži i od mleka i od gajbica piva, dok za život zarađuje radeći kao stjuardesa na specijalnim autobuskim linijama gde uglavnom raznosi sendviče, crne kese za muku i crveno-plave kapsule za dijareju.



A menadžer, pitate se, šta je bilo s njim?
Ništa, video o kojoj se budali radi, pa ga bacio nazad u sneg, vratio kera i otišao kući.
Na polasku sa beogradskog aerodroma se samo okrenuo, uputio sikter pogled i rekao "Ne interesuje me nikakva vaša parada, idem u Podmoskovlje da radim. Ajd, ostajte mi zdravo. A sad, odoh!"
Tri rečenice, u dve reči.
F.U.

pročitati obavezno:
Mahlat - Pet litara mleka (16.01.2019)

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...