Thursday 3 January 2019

Prvenci



Možda je beogradonačelnik zaista obišao prvu bebu rođenu prve sekunde prvog januara 2019. godine, ali zato je Oborknez Serbski obišao prvu bebu rođenu u Srbiji! Neki sekund, minut pre ili nakon one prve-prve... to sad više nije bitno.
Nije bitno ni to što neki domaći mediji rediguju već objavljene vesti na svojim portalima, ne bi li uskladili tajming obilazaka prvorođene dece u beogradskim bolnicama, jer je tek naknadno bilo utvrđeno da su se prvo - u prvoj sekundi - rodile ipak dve devojčice. Doduše, na portalu Blica i dalje stoji vest da su se u prvom minutu Nove godine rodile dve devojčice u porodilištu "Narodni front" i jedna u Kliničkom centru. Ne spominju dečake, kao što su to uradili u potonjim "vestima".
Bitno je da muško prvenče dobije duplo veće pare od ženskog, jer on treba da brani a ona da rađa (za šta joj treba manje para). Da li se jedna rodila po satu a druga po Vučiću - u isto vreme - uopšte nije važno, jer On je uvek u pravu, a kad je On u pravu onda se prva nagrada ima deliti po pola. Doduše, nije ni to fifti-fifiti baš OK je"njegova" je teža, ali On nikada ne pravi problem kad je Srbija u pitanju. Ili Kosovo. Nema tu nikakve logike, naravno, ali this is Srbistan bre! Ko normalan ovde traži logiku, cepidlači u stotinku da li je bila ista prva sekunda u pitanju ili je palo postpartalno štelovanje satova u skladu sa onim atomskim u Predsedništvu, ili proverava tačnost matematičkih mozgolomki vladajućih kradikala? Tako je -  samo budale i nedostojni ljudi. I lažovi iz opozicije, umalo njih da zaboravimo. 
"Porođaj je prošao prirodnim putem, ništa nije bilo namešteno i sve je prošlo dobro. Sledeće godine u isto vreme da opet budete prvi, a ja ću opet da dođem", kazao je Vučić, uručivši majci male Iskre poklon. (Blic)
Dakle; majka provorođene ima dobiti sto pedeset soma, baš kao što i tatko kradikalski ima dobiti još toliko. A vi posle do mile volje dokazujte da li je On u pravu.
Sram vas bilo.
I tačka.

p.s.
Psiholozi itekako imaju šta da kažu kada neko iz čista mira i bez povoda odvali "ništa nije bilo namešteno". Vele, to je odraz nekakve "unutrašnje potrebe" i jezika bržeg od pameti.
Jok, i nije.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...