Saturday 19 January 2019

Imena luda...


Vučić o Putinu ushićeno govori sledeće:
- on nije satkan od mitova ali mu je stalo do tradicije;
- on iskazuje svoj pravoslavni duh;
- on poklonjenu (prošvercovanu) ikonu primi i ne ostavlja po strani već je odmah ljubi i triput se prekrsti
- on do kasno u noć sa gostima vodi razgovore o pravoslavnom duhu
Vučićev i Dačićev bašibozuk se danima ubi objašnjavajući kako Putin (tj. Rusija) finansira radove na Hramu Svetog Save u Beogradu. Od tolikog verovanja koje im je popilo i ono malo mozga što su imali, ne mogu da shvate da Rusija ne finansira ničije verske objekte van svoje teritorije osim onih koji pripadaju Ruskoj pravoslavnoj crkvi, zato što su ortodoksne crkve organizovane po nacionalnom ključu (za razliku od npr. Katoličke crkve koja je jedinstvena i nadnacionalna).
Zakačio bi se zbog toga Putin sa RPC, čak i da je u pitanju lična donacija, osim ako se SPC tajno već odrekla svoje autokefalnosti i prodala, ali onda bi bio red da o tome obavesti svoje vernike i naročito državu koja finansira verske zajednice po ključu definisanom u koštunjavom Ustavu. A tu piše da u "sedam tradicionalnih verskih zajednica" koje ova država tetoše, Ruska pravoslavna crkva ne spada, baš kao ni bilo koja druga pravoslavna, zbog - pogađate - nacionalnog ključa. I zato, autokefalno parazitiramo na srBskom budžetu, a dekapitus ispod tezge valjamo rusoslavlje. Sve to predstavljaju upravo ova tri flomasterska žvrljača po freskama.
Šta drugo očekivati od štovalaca "tradicije", školovanih u jaslama KGB-a i UDB-e, nego da tradicionalno žvrljaju po predmetima i objektima opijuma za narod. Da li će se triput prekrstiti ili potpisati flomasterom, potpuno je nebitno - samo neka je u duhu Bezdušnika.
Dva dana se svi kao nešto zgražavaju nad žvrljanjem flomasterima po fresci sa likom Isusa, koje su javno upriličili street-art umetnici Vučić & Irinej, ali nikako da spomenu i trećeg Ugursuza koji je u tome učestvovao - onog, čiji je potpis u desnom uglu. Da, tog - "najmoćnijeg čoveka na planeti", "našeg Putića" tj. "precednika Rusije, Srbije i Republ'ke Srpske".
Kada su Turci kopljima kopali oči freskama po manastirima i crkvama, onda smo dizali ustanke. Kada tri ugursuza, dva srBska i jedan ruski, ižvrljaju markerima fresku onda srBadija od sreće zapiša sve oko megacrkve. Isto onako k'o što to kerovi rade na istom mestu svakoga dana.


Nego, gde je tokom Putinove posete bio šef državne kancelarije za odnose sa Rusijom (i Kinom), čuveni ataman-bajker Kučuk-Toma Nikolić? Bio je opravdano odsutan, išao da pazari table stiropora "petice". Veli, trebaće mu jer uskoro počinju protestne šetnje u Bajčetini. Ne zna da li da se pridruži protestu pod sloganom "1 od 50 miliona za Dragicinu fondaciju", ali morsku penu sigurno kupuje.

Zbog izolacije.
Niste valjda pomislili na na nešto drugo, perverznjaci nijedni.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...