Monday 28 January 2019

Ponedeljkom ne pitam


Olivera Zekić, drugarica-članica Saveta REM, smatra da rijaliti programi ne smeju biti ukinuti niti njihovo emitovanje pomereno posle 23h. Zašto, bre Olivero, tako?
1. Zato što se tako ukidaju civilizacijske norme i preporuke.
- Vaistinu civilizacija.
2.Zato što bi neko na sebe uzeo da bude Baba Vanga i predvidi šta će se dogoditi u nekom programu, i da onda to, zamišljeno, bez gledanja i pre nego bilo šta da se desi - zabrani. A to je onda narušavanje pretpostavke nevinosti.
- Pa kud nađe nevinost na tu stranu da tražiš...
3. Zato što ovo nije Divlji Zapad pa da ukinemo rijalitije, to ima samo u Severnoj Koreji.
- Severna Koreja je, inače, na Divljem Zapadu, što ćemo naučiti (gle čuda!) upravo u rijaliti programima (bilo bi to čak i OK, da se upravo oko takvih programa na malim ekranima naših TV prijemnika ne okupljaju dvonogoidi ravnozemljaške sorte).
Triput Vođa pomaže!

***
Rijaliti su - vaistinu - nepredvidiv program obrazovno-naučnog karaktera, u kome svakoga trenutka iskrsne nešto novo, svetu do sad potpuno nepoznato & po prvi put u istoriji. Zbog toga ih treba stalno gledati i iz njih učiti. Eto, ona u beloj majici desno iza Zekićke, garant se edukuje upravo preko rijalitiji programa, čim nosi majicu "bossy bitch".
Ovo takođe važi za spikerku na Pinku, koja 'ladno odvaljuje "Danas je slava Svetom Savi".
Podjednako važi i za doktora obrenovačkih nauka i umetnosti, člana NPDES (normalne pristojne demokratske evropske Srbije), humanoida koji se odaziva na "Monstruozni Čučko" i koji je u potpunosti pobrkao lončiće - na onoj slici Boldrik/Stefanović "prepoznao" je nikog drugog do Himlera... "To" u životu nije čulo za seriju "Crna Guja", još manje za lik Boldrika, nezaobilaznog kroz vekove. Kao dodatna zanimljivost, ovo "prepoznavanje" (sopstvenih?) nacističkih uzora - koje ničim izazvano svaki čas pada na pileću pamet istaknutim perjanicama kradikalske bande na vlasti - postaje sve manje smešno a sve više zrelo za jedan ozbiljan naučni rad na temu kuljanja nečiste pods(a)vesti na površinu, samoprepoznavanja i gluposti kao osnovnog principa za napredovanje unazad.
U stvari, Čučko se nije izjasnio u kome je tačno prepoznao Himlera - Boldriku ili Nebojši iz Beograda?
Na kraju, kao sveća na slavskom kolaču, danas je i Mile Bukva dobio poriv da kontemplira rijaliti obrazovanje u oblasti poznavanja prirode i društva, pa je histerično u kameru nekoliko puta riknuo "ja nisam Bosanac i ja neću da budem Bosanac". More, jesi buzdovane nijedan, baš kao što ti i tebi slični baljezgate da ste "pravi Srbi" a mi preko Drine "samo Srbijanci". Što neko reče u komentarima, onda da mu se oduzme državljanstvo u oba BiH entiteta pa neka bude šta i gde hoće - osim u Bosni. Elem, Mile Ronhil je "samo Bosanac", i tačka.
Bio je to obrazovni program za 28. januar 8. Godine Napredne. Ovolika količina prolivene prosvećenosti u samo jednom danu, ošamutila bi i mnogo veću pamet od naše.
Čini se da je jedini način isterivanja rijaliti-naobrazbe iz usijanih kradikalskih dupeglava, onaj pop-Banetov: lopatom po prknu - što jače, to izobrazovanije.

Peranović: Ja pitam svaki dan, nedeljom naročito.

U pravu je gospodža Zekićka: vraćajte kursadžije, to je tek bio rijaliti! Akademskog tipa, model Divlji Istok.
Bre.
Bolan.
Whatever.

* "Ponedeljkom ne pitam" je čuvena rečenica još čuvenijeg Voje Balavog, nekadašnjeg profesora istorije u negotinskoj Gimnaziji, poznatog još i po tome da je na svakih pet istih (bez obzira kojih) ocena obavezno kao šestu davao peticu "za konstantan rad" - čak i onima sa kečevima. Ovima bi garant dao minus nulu, za konstantno praktikovanje idiotizma.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...