Wednesday 12 December 2018

Lepe kuće lepo gore


"Lepa sela lepo gore. A ružna ostaju ružna čak i kad gore."


Pokušaj ubistva novinara Milana Jovanovića: Spaljena kuća, pucano na ulazna vrata
Nepoznate osobe ubacile su "Molotovljev koktel" pa pucale na ulazna vrata kuće Milana Jovanovića kako niko ne bi mogao da izađe. Jovanović, koji je izgubio sve što je u životu stekao, uveren je da je razlog napada njegovo pisanje na portalu Žig.Info, jer se nikome nije zamerio, i kaže: "Neću prestati da pišem o lopovima i o mafiji, pa neka me ubiju." Jovanović se nada da će snimci sa kamera komšijske kuće pomoći policiji, koja još uvek vrši uviđaj, u pronalaženju napadača. On dodaje i da se na snimcima jasno vide dve osobe sa kapuljačama.
On se ranije zbog pretnji dva puta obraćao Aleksandru Vučiću.

Lider Levice Srbije Borko Stefanović napadnut pred početak tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu. Levica Srbije podelila je i video-snimke, a na jednom od njih se vidi da su Stefanovića napali muškarci sa kapuljačama, udarili ga prvo metalnom šipkom pa potom i šutirali u glavu.

Pretučen urednik portala Žig.Info iz Grocke
Glavni i odgovorni urednik portala Žig.Info iz Grocke Željko Matorčević je juče ujutru fizički napadnut i, kako se navodi na tom portalu, slomljena mu je jagodična kost. Slučaj je prijavljen policiji u Kaluđerici, a izveštaj je prosleđen tužilaštvu.

Gradonačelnici deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji naveli su da ako do rešenja ne dođe štetočinskim delovanjem srpske opozicije, da će biti prinuđeni da ih potraže u njihovim kućama i vilama, kako bi ih upitali zašto su to uradili srpskom narodu.


INCIDENT U VELIKOJ PLANI Lepili letke protiv DS i DSS i batinali po gradu
Grupa momaka napala je sinoć oko 23.15 u Velikoj Plani goste kafića koji su se pobunili da im ne stavljaju flajere protiv lokalne vlasti DSS-DS na automobile. Demolirali su kafić i nekoliko automobila u blizini.Batinaši, njih oko dvadesetak, u Veliku Planu došli su kombijem beogradskih registarskih tablica. Imali su štangle, lanac sa kuglom,bejzbol palice a jedan od njih imao je i mačetu. Pre dolaska u centar grada oni su po selima oko Velike Plane lepili leptke i flajere koji podsećaju na umrlice i na kojima je lik predsednika opštine Dejana Šulkića. Na jednom od flajera je i natpis crvenim slovima "nastaviće se". Na licu mesta se pojavila i policija koja je batinaše privela, ali i pustila posle nekoliko sati. Kako saznajemo oni su u policiji izjavili da su "pripadnici nevladine organizacije".

U noći 9. novembra 1938. godine, nacistička vlast je u talasu koordinisanog nasilja širom Nemačke i Austrije, nasrnula na sinagoge, firme čiji su vlasnici bili Jevreji i njihove domove. To je bila tzv. Kristallnacht - kristalna noć; noć polupanih stakala izloga i prozora. Tokom dva dana nasilja i nacističkog orgijanja, ubijeno je više od 90 jevreja, preko 30 hiljada muškaraca odvedeno je u koncentracione logore, preko 7500 radnji i lokala uništeno, više od hiljadu sinagoga oštećeno ili spaljeno do temelja.

Represija Pašićevih radikala nad političkom manjinom svoj vrhunac je doživela u periodu od 1887. do 1896. godine, kada je u obračunima koji su imali političku pozadinu stradalo oko 400 pristalica naprednjaka. U tom periodu naprednjaci su ostali skoro izvan zakona, bez ikakve zaštite od napada svojih protivnika.
Posebnu pažnju privlače događaji iz juna 1887, kada se odigrao najveći pogrom naprednjaka, i napad na njihov zbor 14. maja 1889. u Beogradu. Broj žrtava "narodnog odisaja" 1887. bio je 140 ubijenih, otprilike isto toliko zlostavljanih, bilo je oko 50 slučajeva rušenja naprednjačkih domova i 70 slučajeva paljevina. Ubistva su počinjena na vrlo brutalan način, neki od postradalih bili su nabijeni na kolac, obešeni ispred seoskih kafana ili ubijeni na kućnom pragu.


Više od četvrt veka nakon događaja oslikanih u filmu "Lepa sela lepo gore", u Srbiji su na vlasti oni isti potpaljivači koji su poslužili kao inspiracija za taj film. I dalje usijanih glava, kao da se ništa u međuvremenu nije dogodilo, opet potpaljuju strasti. Za sada, po selima još uvek samo krstare crnim džipovima sa tamnim staklima i bez tablica, i plaše. Mada, saplete se i po koji neposlušni domaćin o koru banane, te tradionalno srBske voćke čudnovate...
Osamdeset godina nakon Kristalne noći, po Srbiji kuće gore kristalno jasno.
Po noći, naravno.

***
Kada me Ameri budu pritisli uza zid zbog svega što sam im obećao oko Kosova, i kada dupe zapadnobalkanske stabilnosti više ne bude imalo lufter-opcija, raspisaću parlamentarno-prestoničke izbore za ustavotvorne skupštine na svim nivoima Srpske Kradikalne Stranke - od kućnog saveta do sindikata, partijskih kupleraja i ostalih rasadnika SNS kadrova za najviše funkcije. Ma neka se nose i oni, i njihovi pritisci, i njihovo Kosovo... je srce Srbije zbog koga je Srbija večito u nekom stanju društvenog infarkta.
Ja znam kako ću okončati:
Oni će nam oteti Kosovo samo na osnovu mog potpisa & pečata, ali ja ga nikada neću dati u sebi, baš kao i drug Sredoje, nego šta, i zato ću 2018. raspisati vanredne izbore koji će umiriti neizbežnu paniku u redovima ovih mojih budala koje mi veruju i misle da ih neću zajebati. Biće to poslednji vanredni izbori pre redovnih 2020. i oni će imati vremena da uživaju u pobedi, taman dok ja šmugnem tamo gde znam da ću okončati. Naravno da nisam blesav da to bude ovde, pa ko još ovde želi da okonča?! Tako je, samo opozicija, mrzitelji i nedostojni ljudi.
Eto kako ću okončati svoje trodecenijsko zajebavanje ove zemlje i naroda.
Ne, nisam rekao pogrešnu godinu narednih izbora posle vanrednih, to ste vi iskonstruisali u vašim glavama. Ja savršeno dobro znam da sam kazao "da su oni u SNS, koji su za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, to zagovarali kako bi 2022. godine zajedno bili održani predsednički, parlamentarni i beogradski izbori." Znači, to nisam rekao ja, nego oni.
Dakle, obećavam vam četiri godine mira i tišine, tokom kojih nećete smeti ni da prdnete bez članske karte SNS, a kamoli da vam na pamet padne nekakva blasfemična ideja o neupodobljenosti.
Jer - znate već - neću više ništa da čujem.


Eto, shodno njegovom uobičajenom maniru da "nikada ne laže", vanrednih izbora nje bilo ni 2017. niti 2018. godine. Upravo zbog toga što nije rekao da neće, biće ih 2019. jer je to, po svemu sudeći, godina kada mu "biografija" pada u postkosovski procep iz koga neće moći tako lako (ako ne i uopšte) da se izvuče. Takvi, u takvoj situaciji, uvek teže da sa sobom povuku sve i svakoga oko sebe - istorija je barem puna primera koji to potvrđuju.
Koga će povući, to ćemo tek videti. A pokušaće sigurno da povuče one koji će prvi potražiti utočište na "drugoj strani" nakon što ga prodaju, što im neće biti prvi put. Baš kao što neće biti ni prvi put da umesto svih njih nadrlja Srbija, večiti džak za pljačku i šutiranje "eilta" koje se ovde međusobno smenjuju na vlasti punih dvesta godina, svaki put kada dogori - njima do nokata, običnom čoveku do kuće.
Kradikalsko ludilo sve više ubrzava i uzima maha, kako se primiče najavljeno "proleće konačnog izjašnjavanja" ove vlasti povodom budućnosti srbijansko-kosovskih odnosa. Pokušaće da podmetnu izbore umesto referenduma i ustavnih promena, još jednom da zamažu oči svima koji su ih od 2012. tapšali po ramenu i nazivali "faktorima". Dobro, malo i da zastraše još jednim Balkanskim ratom u najavi te iste, al samo dok ovi ne potegnu korbač. A kad potegnu - zna se: za svaku šibu po goloj kradikalskoj zadnjici platiće debelo građani Srbije. Po sto za svaku. Bilo i biće.
Da, spopalo ih je besnilo zvano "izbori 2019" i zato su počeli sve više da lude. Tek će biti paljevina, prebijanja, privođenja, isterivanja sa posla i ostalih gadosti svojstvenih toj neopašićevskoj bandi. Narodni odisaji 1887-2019 su to, sto trideset godina kontinuiranog kolektivnog ludila.
Pašićevci su priredili krajem 19. veka Veliki narodni odisaj nakon izbora 1886. godine.
Neopašićevci priređuju početkom 21. veka Veliki narodni izdisaj pre izbora 2019. godine.
U tome je sva razlika.

U paljevini kuća i prebijanju ljudi nema ničega lepog, šta god vam o tome pričali.
Lažu.


Lektira
uvod:
razrada:
zaključak:
- još uvek nije napisan

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...