Saturday 29 December 2018

500000000000


28.12.1993.
Inflacija u Saveznoj Republici Jugoslaviji postigla je svetski rekord - 19810,2%


I, šta kažete, Milošević i njegova banda su "bili gospoda za ovu bagru danas"?
Za sve koji boluju od pileće pameti, podsećanje - ovi danas su samo talog sa dna upravo te Miloševićeve bande, njegovi najštrokaviji besomuci. Među njima nema nikakve razlike, svi oni samo nastavljaju gde su privremeno izgubili ritam 5. oktobra 2000.
Nakon Vučićevog pada, a pašće taj bolesnik kao zrela kruška - ne tako brzo kako bi smo hteli, ali daleko brže nego što bi on voleo - svako ko (opet) kaže da neće moći da formira postkradikalsku vlast bez SPS, ili da su se i oni pročistili nakon što Ružić sjebe Dačića (po već viđenoj formuli po kojoj je Dačić to uradio Miloševiću), slobodno neka se ovog trenutka nosi u 3LPM. SPS i njihove "službe" su generator svog zla, pa i ovog, i dok to postoji nema razgovora o bilo kakvoj promeni bilo čega nabolje.
Ovo se na prvom mestu odnosi na sve idiote koji su uništili Demokratsku stranku, kojima još uvek nije dosta. Odmah do njih je ekipa kojoj neće smetati "nacionalno opredeljeni članovi SNS" uz pomoć kojih će pokušati da naprave novi DSS. I jedni i drugi su po definiciji nesposobni da sprovedu lustraciju kriminalaca koji su upropastili Srbiju. Možda to ni ne žele, šta god da pričaju u javnosti.
"Ali, hajde da prvo srušimo Vučića pa onda..."
Onda - šta? 
Zajebaćemo vas opet?
Neka hvala.
"Ali, ovakav stav ide Vučiću u korist" - rečenica je koja ne znači ama baš ništa, i smuljana je u istoj kuhinji koja je servirala priču o manjem i većem zlu. Vučiću više ništa ne ide u korist, a ponajmanje on sam sebi. Međutim, "farbanje" građana, kako onih koji protestuju tako i onih koji to ne rade ili će im se uskoro pridružiti - itekako ide.
Ne menja se Vučić Antivučićima, već se menja sistemsko zlo koje treba rasturiti do temelja. Možda i dublje od toga. Ko to neće, može slobodno i u 4LPM. Smeštajni kapaciteti se lako daju proširiti.


29.12.2018.
S obzirom na politički pedigre, lako se može desiti da Vučića od večeras krenu priviđenja 500000000000 učesnika protesta, sa kojima on neće da razgovara ali bi da ih sasluša na poligrafu. Još mu toliko nedostaje pa da u potpunosti liči na Miloševića. Miru već ima, u liku Vulina.
Ali to je njegov problem, i ničiji više.
Ovim ljudima, koji već četvrtu subotu protestuju, kojih je sve više i tek će ih biti, treba jasno i glasno reći ko je ko i šta je šta. Ne toliko ko će doći posle Vučića (daleko od toga da to nije bitno), već šta će raditi posle njegovog pada - isto (manje ili više zlo) ili drugačije, u korist građana a ne sopstvenu.
To mora biti javno rečeno sad, na vreme, a ne posle.
Naročito ono o SPS.
Vučić će pasti, to smo već rekli. Ako vas baš zanima i kada, onda samo pratite ponašanje SPS u vremenu koje je pred nama. Oni su nepogrešiv barometar.
Ukoliko zajedno sa Vučićem ne padnu svi koji su aktivno podupirali njegovo ludilo i saučestvovali u patriotskoj pljački, biće opet "džaba ste šetali". Biće to samo još jedno od nacionalnih pomirenja srpskih kvazielita u zajedničkom poduhvatu sveopšteg lopovluka.
Što pre to shvatimo, manje ćemo se svađati po društvenim mrežama ko je "za ove i one" dok nam se ti isti iza leđa smeju i po glavama pišaju.
Opet.
Za nekoga tu možda i nema frke, bio bi to samo 500000000001-ti put. Neće moći.
Možda je ovo pravi trenutak da im okončamo onaj kontramiting iz '96? Za početak.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...