Monday 24 December 2018

5000 od 5000000


Otkrivena metoda kojom Drnebojša iz Beograda broji učesnike protesta:


Sada je jasno kako se od Vučićevih 5 miliona stiže do Stefanovićevih 5 hiljada. Nikako.
Na te njihove lažovske fore teško da će se i somovi i klenovi više pecati. Zbog toga im nadalje ostaju samo ovce, ali ko peca ovce debelo rizikuje da jednog dana upeca vuka. Ili vučića.
E, tada ova "igra" prestaje da bude zabavna samo njima.



***
Stefanović dr Nebojša je na protestu "1 od 5 miliona" video 5 hiljada demonstranata tj. 1 promil.
Za 1 promil alkohola u krvi kazna je 20 do 40 hiljada rajhsdinara ili 30 dana zatvora, plus najmanje 4 meseca zabrane i 8 negativnh poena - ukoliko ne izazovete neku nesreću. Ukoliko ipak izazovete neku nesreću, kazna je 40 do 60 hiljada ili 60 dana zatvora, plus najmanje 6 meseci zabrane i 9 kaznenih poena.
A sada, umesto reči "alkohol" stavite "SNS".
Kada bi za svaku izrečenu laž političari bili kažnjavani makar po Zakonu o bezbednosti u saobraćaju, shodno količini alkoholne opijenosti SNS-om i nivoa delirijuma u koji počinitelj zapada, bilo bi ovo čudo od zemlje. I to pod uslovom da ne izazovu neku nesreću.
Problem vlasti leži u činjenici da je stvaran broj učesnika dosadašnjih protesta (u promilima) daleko iznad gornje granice maksimalne zatvorske ili novčane kazne, i naročito trajne zabrane svake dalje vožnje građana. Pa vi onda vidite šta bi stvarno značilo sprovođenje EU poglavlja 23 i 24, koja se odnose na vladavinu prava.



Problem svih je u tome da ljudi pijani od vlasti uvek - ali baš uvek - na kraju izazovu neku nesreću.
Dakle - ništa od "popusta".

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...