Monday 3 December 2018

Seoba


Zorana Mihajlović (u pratnji Palme i Sima Spasića) krenula put Grdeličke klisure

Mihajlovićeva seli Ministarstvo građevine u Grdeličku klisuru

Narednih nedelju dana će ministarka Zorana Mihajlović i njeni saradnici iz Ministarstva saobraćaja i građevine živeti u Grdeličkoj klisuri, gde se završava Koridor 10. Time želi da se uveri da će auto-put zaista biti završen do kraja godine kako je obećala.

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja i građevine je najavila da u ponedeljak 3. decembra Ministarstvo građevine iz Nemanjice ulice u Beogradu biti preseljeno u Grdeličku klisuru, gde se nakon nedavnog pada potpornog zida privodi kraju deonica auto-puta Koridora 10. Mihajlovićeva pojašnjava da je završetak puta kroz Grdelicu "najznačajniji infrastrukturni projekat u poslednjih nekoliko decenija" i da će zato sledeće nedelje tamo živeti sa saradnicima, ne bi li se uverila da će biti završen.
  • "Srbija će sa završenim Koridorom 10 biti mnogo drugačija od ove koja je danas. I za mene kao resornu ministarku nema prirodnijeg mesta od mesta na kom se ovaj projekat trenutno završava. Čitave naredne nedelje moji saradnici, državni sekretari, pomoćnici ministra i ja bićemo u Grdeličkoj klisuri, tamo ćemo biti i smešteni i čitavo ministarstvo biće izmešteno na Koridor 10, jer za nas nema važnijeg posla od tog" - navela je Mihajlovićeva.
Dežurstvom u Grdeličkoj klisuri, kako kaže, želi da pokaže građanima koliko je Vladi Srbije važno da se taj projekat i završi. Ponovo je najavila da će sve biti završeno do kraja godine, a tvrdi da za svi koji su uključeni u projekat čine "ogromne, nadljudske napore".
Osim što se nada da će svojim prisustvom da "pogura" radove, da bi se završili na vreme i u roku koji je obećala, Mihajlovićeva kaže i da hoće da se lično, na gradilištu uveri u to da će auto-put biti siguran i bezbedan. Ponovila je da je ova trasa Koridora 10 "jedno od najtežih gradilišta u ovom delu Evrope", kao i da je za nju bezbednost svih koji budu prolazili ubuduće tom deonicom najznačajnija.
  • Zato želim da sa stručnjacima obiđem sve deonice u Grdelici kako bih se i lično uverila u bezbednost ove deonice. Nijedan metar auto-puta neće biti otvoren ukoliko nije 100% bezbedan - naglašava Mihajlovićeva.
Podsetimo, iako se radovi na ovoj deonici privode kraju, i dalje se ne zna ko je kriv za to što se sredinom avgusta konstrukcija srušila i napravila višemilionsku štetu.

Zorana Mihajlović: "Ne postoji prirodnije mesto na kom bih trebalo da budem."
- Južne Vesti, 03.12.2018.

***
Velju da "nijedan metar auto-puta neće biti otvoren ukoliko nije 100% bezbedan"?
Jašta - vila gradila, vila rušila. I tako nekoliko puta, baš kao ona Šešeljeva kora od banane.
Što južnije... i prirodnije.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...