Friday 28 December 2018

BOTulinus divizija


Pre 22 godine, tokom i nakon kontramitinga krajem decembra 1996, Miloševićevi specijalci su - obučeni u crne spitfajerke i sa fantomkama na glavama - masovno bejzbol palicama i štanglama prebijali "sve što nosi patike usred zime". Kontramiting im ipak nije uspeo, kao ni da batinanjem nateraju demonstrante da odustanu.
Ali, da li je kontramiting zaista završen 24. decembra 1996, kao što se svih ovih godina mislilo?


Čini se da nije.
On i dalje traje, i povremeno izbija na površinu, kao što se to dešavalo 2008. ili 2011. i svaki put u režiji Nikolića & Vučića. Tako je i danas, režiseri su i dalje kradikali, presvučene Miloševićevi i Šešeljevi akrepi, koji još uvek kontramitingaše - čak to rade brže, jače, više otkad su na vlasti. Ej bre, vlast kontramitinguje "protiv opozicije", a zapravo protiv građana Srbije! Kradikalski kontramiting traje neprekidno 24/7/365 već punih šest godina i to uz live prenos preko svih nacifrekventnih televizija i štampanih toaletoida.
A batinaši?
Ima i njih, naravno, mada su manje aktivni na javnim skupovima jer su trenutno najviše angažovani da rade kao kondukteri bugarskih vozova po lokalnim izborima širom naše zemlje ponosne. To ne znači da ima i onih drugih batinaša, koji koriste druga operativno-tehnička pomagala umesto gvozdenih i drvenih motki. Taj poseban soj sendvičara, nazvan botovi, sve više mahnita kako raste broj učesnika protesta koji se održavaju već nekoliko subota unazad u Beogradu, a od ovog vikenda su najavljeni počeci i u nekoliko drugih gradova.
Botulinus divizija je puštena sa lanca.
Da pogledamo primere tog divljanja, i to samo u nekoliko poslednjih dana:

- U fejsbuk grupi "Narod protiv Vučića", bot koji ima dva profila "Ivan Uggren" i "Ivan Ivan Uggren" ne bira gadosti koje rafalno ispaljuje. Uz fotografiju sa protesta, objavljenu 8. decembra, bilo je 315 komentara na koje je ovaj bolesnik imao 54 kontrakomentara - pre nego što je blokiran i uklonjen. To je bilo samo na pomenutu objavu (fotografiju) - ovaj bot je to, inače, radio celo popodne i veče tog i narednog dana, sejao "pamet" i uz druge objave i komentare. Evo nekoliko primera, dovoljnih za privođenje u policiju i krivično gonjenje:


- Na tviteru, spodoba koja se predstavlja kao "VlasiTimockaKrajina" šalje neuvijene pretnje organizatorima i učesnicima subotnjih protesta, ali i lično Tatjani Vojtehovski:


Ubrzo se na ovo nadovezao i sveže utvitovan nalog još jednog humanoidnog đubreta, "klinacsrbije" (ne, to "klinac" se ne odnosi na dete, ako ste greškom pomislili da se o tome radi):



- Arhibot koji se oglašava kao "adv.Vladimir Đukanović", poznat i kao bizon/loto-moler, riče:


Svakog ko je "hercovao" ili podelio dalje ovaj tvit Marinike Tepić, pomenuti "adv.V.Đ." je trenutno zapratio. Zašto?

- Dragan Murar iz Obrenovca nekoliko poslednjih dana na tviteru i fejsbuku objavljuje liste kradikalskih botova i koordinatora iz cele Srbije. Jasno je da neko u SNS, ko mu to dostavlja, ima nameru da opere biografiju pred nadolazeći slom kulisa kradikalske vlasti.
Jasno, jednoga dana je moralo da dođe i do ovoga:


Čist idiBOTluk.

Na sve do sad pobrojano dodajte crne džipove bez tablica, paljenja kuća i kola, pucnjavu, prebijanje profesora koji neće da ćute, isterivanje sa posla, privođenje tviteraša, blokadu profila na fejsbuku, zastrašivanje, prozivanje novinara i javnih ličnosti po medijima, javno deljenje etiketa i crtanje meta koje tako zdušno praktikuju Predsednik lično i njegove poltronske kopije nižeg nivoa, besomučnu pljačku i laganje, kao i bezbroj sitnih maltretiranja kojima su svakodnevno izloženi Obični Ljudi.
Kontramiting ne samo da nije gotov već mu se kraj i dalje ne nazire.
Mada, to svi znamo, ovu bandu obavezno spopadne nervoza kada osete neku "gustinu"...
U vremenu koje je pred nama, samo pratite ponašanje SPS. Oni su nepogrešiv barometar.



p.s.

BOTULINUS - pojam potiče od latinske reči botulus - kobasica.
To je neurogeni toksin, protein koji luči bakterija Clostridium botulinum; ova bakterija se razvija u kobasicama, konzervama (meso, pašteta, narezak) i suvomesnatim proizvodima. Dakle, u svim elementima koji čine jedan standardni sendvič.
Ovo je jedan od najjačih prirodnih otrova sa paralitičkim dejstvom, jer izaziva smrt izuzetno malim količinama unetim u organizam (udisanjem, gutanjem, potkožno, intravenski); može poslužiti kao sredstvo za vođenje biološkog rata, naročito protiv civila u velikim naseljima.
Ovaj otrov je našao primenu i u medicini, gde se u kontrolisanim količinama koristi za opuštanje mišića, ali daleko je - pored svog ubilačkog dejstva - poznatiji kao BOTOKS, sredstvo za peglanje bora i ulepšavanje... lika i dela, pa i biografija.


Sada je sve jasno.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...