Sunday 16 December 2018

#14


Dr. Lorens Brit se u svojoj studiji, objavljenoj 2003, bavio proučavanjem nekoliko fašističkih režima, i zaključio da postoji 14 definišućih karakteristika koje su zajedničke za sve njih. Te karakteristike možemo smatrati znacima ranog upozorenja i ukazivanja na (moguću) pojavu fašizma.


Danas, u nedelju 16. decembra 20108. godine, za Srbiju je ponovo, po ko zna koji put zanimljiva odrednica br. 14.

14. Izborno lažiranje i prevare
U (pred)fašističkim režimima, izbori su ponekad potpuna prevara.
U nekim drugim prilikama, na izborima se manipuliše korišćenjem brutalne kampanje protiv suprotne strane, pa čak poseže i za ubistvima opozicionih kandidata, zloupotrebom zakonske regulative radi kontrole izbornih rezultata ili izbornih jedinica, ili medijskim manipulacijama.
Fašistička društva su tipična baš po tome da koriste sopstveno pravosuđe u cilju manipulacije i kontrole izbora.


Bilo je daleko više (gorih) stvari, od ovih pobrojanih u tvitu Marinike Tepić. O tome smo - unapred - mogli da čitamo danima i nedeljama unazad.
Opozicioni Savez za Srbiju (SZS) je sve ovo znao, ali njegovi čelnici su doneli odluku da se na redovne lokalne izbore u Lučanima ipak izađe. Razlog - "to su redovni izbori, a ne veštački iznuđeni vanredni" poput onih u Kladovu, Kuli i Doljevcu. Za razliku od njih, druga opoziciona grupacija Pokret slobodnih građana (PSG), sve te izbore je bojkotovala iako su znali isto što i ovi iz SZS. Zbog tog bojkota su žestoko dobili po nosu od antivučićevski nastrojenih medija, portala, korisnika društvenih mreža pa i nekih političara.
I šta sad, ko je (ipak) bio u pravu?
Slobodno možemo reći - i jedni i drugi. PSG je u pravu što ovu svinjariju od kradikalskih izbora treba bojkotovati na svim nivoima i animirati reakciju međunarodnih faktora koji nas drže na oku. SZS su bili u pravu što su izašli na izbore jer se desilo upravo sve ono što su iz PSG najavljivali (i ne samo oni), a što smo ionako svi znali. Zbog izbornog divljaštva, krađe i Odisaja koje sprovodi kradikalska banda, kao da je 1887 a ne 2018, sazvana je hitna konferencija za medije SZS dva sata pre završetka izbora u Lučanima, na kojoj je rečeno i to da u ovakvim uslovima više neće biti učestvovanja opozicije na bilo kakvim narednim izborima koje SNS bude organizovala i sprovodila na sebi svojstven kriminalan način.
Ovako ili onako, najveći deo opozicionih partija, pokreta, grupa i pojedinaca sada je za bojkot (neučestvovanje).
Mesta likovanju nema, ni na jednoj od dve strane opoziciono-istog.
Ne valja ni to što svi iz opozicije, konstantno, u ovakvim obraćanjima zaboravljaju da spomenu glavnog saučesnika SNS, pra-zlo i etalon svih izbornih krađa u poslednje tri decenije - SPS. Da, baš njih.
Neko će se zapitati "A šta je sa Kladovom, Kulom i Doljevcem?"
Ali zašto, zar se tamo nešto desilo?
Apsolutno je nebito to što će sada, nakon ove opozicione KZN, Vučićeva banda udariti na sva pinkformertska zvona o "kuknjavi poraženih ništarija, koje pritom i krše izborni zakon agitujući u vreme izbora". To ionako rade svaki dan, baljezgajući o "žutim lopovima" dok vas burazersko-patriotski kradu na svakom koraku - jer ništa drugo ne znaju.


Nebitno, jer ova zemlja je poodavno zakoračila u svih 14 odrednica.
Zaglibljena.
Tone.


No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...