Wednesday 28 November 2018

Ostajte tamo


Felix, 22.11.2018.

Ovo je karikatura kojom se najkraće i najpreciznije može opisati kako (i zašto) izgleda "pomoć" koju država Srbija pruža uglavnom Severu Kosova, a manjim delom i ostalim srpskim enklavama. Bez njih državni šverc više ne bi bio kardiovaskularni državni interes, već samo - šverc. Kriminal. Zbog toga se svakodnevno severno od Ibra dopremaju tone propagandnog materijala u vidu "štampe", kojom se potom oblažu kako oči tamošnjeg stanovništva tako i šleperi koji krstare šumskim putevima sa obe strane linije razgraničenja Srbije od sebe same. Maskirno novinarstvo je to, najbolja izolacija od hladnoće i zdravog razuma.
Zašto? Zato.
Zato vlasti iz Beograda svakodnevno emituju sublimiranu poruku: "Ostajte tamo. Ne dolazite, ovde nemamo dovoljno poligrafa za sve vas." Bez vas, tamo, ne bi smo više mogli da odugovlačimo, ucenjujemo i zajebavamo i Srbiju i Svet.
Na stranu što, zapravo, taj tzv. detektor laži ne dokazuje skoro ništa (samo je potrebno da ispitanik dovoljno čvrsto stisne prkno, i ode detekcija u... znate već gde), problem je u tome što je većina ovdašnjeg naroda, koji je medijski potpuno zatrovan kradikalskim lažima, potpuno ubeđena da je taj detektor namenjen onima koje lažu a ne onima koji lažu. Da njegova svrha nije otkrivanje laži prevaranta, već da prevarene ubedi kako je laž istina.
Iz takvog kaveza se ni za veće pare od "pomoći" ne izlazi dobrovoljno, jer straha nikad dovoljno.
Nema nikakve razlike između bus-sendviča za SNS mitingaše koji krstare Srbijom i Plazma keksa prošvercovanog u Kosovsku Mitrovicu. Jednima da ostanu ovde, drugima da ostanu tamo. A ko neće ni jedno ni drugo, slobodno neka ode da ostane "tamo" gde nije "ovde". Što dalje od apsane Srbistan, to bolje - po njih a i po Vlast.


Kosovo je srce Srbije.
Srce se nalazi u grudnom košu.
Grudni koš se na engleskom kaže "rib cage" - koš/kavez od rebara.
Srce u kavezu? Pa da.
Karikature su najveći neprijatelj vlasti koju čine kompletni idioti, lažovi i lopovi.
Ne bi se inače ovoliko uzmuvali zbog karikatura, svi - od Ali babe do poslednjeg razbojnika.
Neko reče da ptice u kavezu lepše pevaju o slobodi nego one na grani.
Kakva budala - grana je grana a kavez je kavez.
Jer ljudi su ljudi, nisu ni stoka niti taoci ludila.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...