Friday 2 November 2018

Rekla-kazao


Ministarka Zorana je danas rekla da je NJKV Aleksandar nedavno pre nepune tri godine (decembar 2015) kazao da je modernizacija pruge Beograd - Budimpešta najvažniji projekat na kome rade Srbija i Kina, čiji najčvršći temelj čine čelično prijateljstvo i odlični bilateralni odnosi. Ministarka je takođe rekla da je NJKV u decembru 2015. kazao da će sve biti završeno za 2,5 godine tj. da pruga Beograd - Novi Sad mora biti otvorena u 2018. godini. Takođe, Ona je rekla da je On kazao da će Srbi za 2,5 sata vozom putovati od Beograda do Budimpešte. Oglasila se tada i Naša Ana, sa neke druge funkcije, izjavivši da je sramno što naše železnice nisu napredovale od 1884. kada su nam vozovi plašili krave sve dok par godina kasnije naši nisu došli na vlast i sproveli prvi veliki Narodni odisaj.
Kako bi obećanje NJKV bilo uspunjeno u roku - pa i pre njega - On je lično otišao da radi na trasi, gde golim rukama uklanja sve prepreke koje je investitorima i izvođačima podmetnula podmukla izdajnička opozicija. Naravno, domaća, jer tako nešto kod kineske braće ne postoji.
Pa nisu ga za džabe 2014. nazvali "lokomotivom voza Vlade, koji zbog njega ostvaruje odličan rezultat". Jokmore.


Varate se ukoliko ste naivno pomislili da ono A u "AV" znači Aleksandar. Ne, to A je od Ajnštajn. Mora da je tako, jer bi samo Ajnštajn uspeo da relativitet vremena (i prostora) dokaže tako što će 2,5 godine uspeti da razvuče u vremenski period od 3... predizborna laganja. Vreme da razvuče a prostor da sabije - to može samo On, zaključila je Ministarka opšte prakse.

p.s.
"Vozom će Srbi od Beograda do Budimpešte putovati 2,5 sata"... Ne reče ništa o tome koliko će putovati oni koji nisu Srbi, baš kao ni koliko će Srbi putovati nazad - ukoliko je takva opcija uopšte moguća.
A čim završimo ovu prugu, sprovešćemo novi Narodni odisaj. Nego šta, neće bre nama opozicija više da plaši krave arapskoj braći.


Lektira o kradikalskoj ljubavi prema vozićima:

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...