Sunday 4 November 2018

Da li prepoznajete te oči?


I oči i uši...


... Velikog brata & članova Partije.

Ovo ludilo od medijskog glupiranja sa slikama iz detinjstva AVlibabe i 40 razbojnika hvata sve više maha. To se obično radi kada vlast sebe (tj. Vođu) želi da što više približi narodu, prikaže ih u što većoj meri "običnim ljudima" (koliko god da im je ponašanje sve samo ne obično, daleko bilo normalno), da sebe spusti a narod uzdigne što dublje. Eto, i oni su "potekli iz naroda", sve su to "narodski" ljudi a vlast je "narodna" (omiljena floskula bitange koja se odazivala na ime Nikola Pašić, i svih njegovih potonjih izdanaka crvene i crne loze).
Oni su nekada bili deca, a gle ih sad; naravno, i ti ćeš, narode njihov, isto biti poput njih sada - čim porasteš, i svi ćete biti isti kao što niste, i bićete na vlasti kao što nećete, i bićete narod kao što vam je to jedino i preostalo
Dakle, oni su narod - i tačka.
Tačka na sudbinu.
Takvih bitangi je bilo bezbroj u istoriji ljudskog društva, i za svakog od njih je istorija "počinjala iz početka". Od malih nogu pa do "a vidi ga sad", uz apsolutno obavezno "žene su ludele za njim" a muškarci "glave davali" - prvo tuđe, pa na kraju i sopstvene. Bez izuzetka.
Istorija je tu neumoljiva: svako podivljalo pleme koje pokuša da se modernizuje i upristoji, doživljava upravo sudbinu koju danas konzumira Srbija. Suština je da se ta podivljalost bez prekida održi u životu, jer to su njena "tradicija", "kultura", "istorija" i "različitost od ostalih koji su se prodali neprijateljima". Na čelu tog "patriotskog" otpora svetskoj sili i nepravdi uvek stoje najveći pljačkaši svojih sunarodnika, glavoseče i nezaobilazni vračevi koji ne propuštaju niti jednu jedinu priliku da bace kletvu, objave zaveru i sprovode istrage poturica, stranih plaćenika i domaćih izdajnika. Pleme, nahuškano, tada pobije prvo svoje najbolje članove, pa krene dalje redom. Dok ne tresne glavom o zid, ili ga zid na to ne primora.
Medijsko trovanje i zamajavanje saplemenika su, takođe, oduvek bili isti - od dimnih signala do Pinkformera.
Najgore je kada za poglavicu dođe od malih nogu frustrirana kreatura, jer je slom društva tada neizbežan.
Oči su ogledalo duše, kaže drevna poslovica za koju znaju svi narodi. Oči neduhovitih bezdušnika su bezdan propasti. Uvek.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...