Saturday 24 November 2018

Štangla in the night



Beogradska policija privela je Slobodana Pop-Lazića (1952) pod sumnjom da je fizički napao s leđa, metalnom štanglom, dvojicu aktivista Građanskog saveza Srbije i naneo im povrede. Protiv Pop-Lazića, kako saznaje Beta, podneta je krivična prijava. Braća Nemanja i Nenad Ranković fizički su napadnuti 23. septembra uveče dok su lepili predizborne plakate predsedničkog kandidata grupe gradjana Miroljuba Labusa. Oni su izjavili da su videli napadača i dali su policiji njegov opis. Zadobili su povrede glave i iste večeri, posle pomoći u Urgentnom centru, otpušteni su kući.

Lider Levice Srbije Borko Stefanović napadnut pred početak tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu. Levica Srbije podelila je i video-snimke, a na jednom od njih se vidi da su Stefanovića napali muškarci sa kapuljačama, udarili ga prvo metalnom šipkom pa potom i šutirali u glavu. U saopštenju Saveza za Srbiju navodi se da su osim Stefanovića napadnuti i Boban Jovanović i Marko Dimić, aktivisti Levice Srbije. Kako je saopšteno, šipkama su ih napali naoružani batinaši uoči održavanja tribine. Stefanović je pregledan u ambulanti, a zatim je poslat na odeljenje kruševačke hirurgije na ušivanje. Posle ukazane pomoći, otpušten je sa odeljenja. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Policija je identifikovala još jednu osobu za koju se sumnja da je učestvovala u napadu i za njom intenzivno traga.

2002. je - u po noći - radila štangla po glavama "nepodobnih" aktivista; biju radikali.
2018. isto - ali u zimsko predveče; biju uznapredovani radikali tj. kradikali.
U Srbiji je mrak u podne već godinama unazad, bez obzira na godišnja doba.
Šta ste drugo očekivali nakon par dana Vučićeve besomučne histerije o vanrednom stanju, podizanju borbene gotovosti, mobilizacije, najave rata sa Kosovom i silesije drugih manifestacija mahnitosti povodom retardiranog spaljivanja robe iz Srbije?
Jel' Labus šiptar? Jeste.
Jel' Borko šiptar? Jeste.
Jel' Borko bio u GSS-u baš kao i braća Ranković? Jeste.
Jel' šiptari već dva dana mučki spaljuju bespomoćne srpske Plazme, Smokije, Fidelinka grkljančiće, krem bananice, kiselu vodu Knjaz Miloš, Dragicine čajeve i piletinu iz srpskog Lidla? Jeste.
A jel' Slobodan muž radikalske perjanice Gordane Pop-Lazić? Vaistinu. 
More, vadi te štangle i udri slobodno!
Važan je samo Narodni odisaj, i ništa drugo.
Setite se, ovako nešto je već bilo najavljeno u avgustu ove godine.
Sa zarđalih kašika prešlo se na metalne štangle. Ali... pa to već imamo. Dakle, vraćamo se svi lepo na zarđale kašike. I tačka.

Besna pseta odana Vučiću i njegovm razbojnicima besomučno laju kako je ovo izrežiran napad.
Pa da, tako je i onomad Poljska "napala" Nemačku.

Narodni odisaji, do sad:

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...