Thursday, 24 December 2015

Četvrtko i Pera


Jeste danas četvrtak, dan kada bi članovi Vlade trebalo da odgovaraju na pitanja poslanika u Skupštini, zato što onaj poslednji četvrtak u mesecu pada za baksuza baš 31. decembra, a tada, zna se, niko osim trgovaca ne radi. Pardon, ne odgovara.
Jeste se danas kasnilo sa početkom sednice, jer kradikali ne mogu da dovuku svoja cenjena dupeta kako bi sočinili kvorum neophodan za rad Parlamenta.
Jeste i to, da je jutros Živkoviću riknula žučka od svih njih, baš kao što je poodavno riknula i većini građana Srbije, koji nemaju vremena da čekaju do četvrtka već gutaju servirano (bilo to svarljivo ili ne).
A nije.
Nedavno se po žutoj štampi provlačilo nečije proročanstvo, inače omiljeni vid komunikacije vrha SNS države sproću pučanstva, da će umesto Bate Zrakomlatopadavičara naredni ministar ljudske armade biti "čovek koji se rodio u tenku". Broj mogućih kandidata koji ispunjavaju taj kriterijum sveden je na najmanju moguću meru:


Kako je izbor kandidata #2 bio više nego nemoguć pre narednih izbora, a da se pritom ne kompromituje kandidat #1, imperator Lupusminor je odlučio da ipak laureata od oružja potraži višemesečnim pretraživanjem svih kafana, drumskih mehana i karavan seraja širom SNS države.
Samo... neće od toga biti ništa, ukoliko ne krene iz podruma.


Za to vreme, kontra dangube, kandidat #1 je revnosno prisluškujući NATO komunikaciju pomoću goniometra koji su (onomad) zarobili Tihi i Prle, došao do novog otkrića koje baca u zasenak sva prethodna proročanstva:
- Treći svetski rat počinje u četvrtak 24. decembra 2015. godine.
Evo, secite me gde sam najtanji ako on nije Taj (onaj iz proročanstva), rođen u tenku i sa glavom toliko punom pameti da je nikako ne može izvući iz podruma. Kandidat-spasilac, koji je ladno sprečio WW3 objavljivanjem zbirke svojih dnevnih polucija. Tvrdo ukoričenu, podrazumeva se. Kandidat #1 je postao neko, kome je po prvi put u istoriji uspelo da na taj način spreči svetski rat, a da istovremeno overi i osnovne preduslove za ispunjenje proročanstva s početka ovog teksta.
Međutim, kako je to bezbroj puta do sada bilo dokazano glede SNS "primalnih" istorijskih događaja - to ipak nije istina. Sve ovo je već bilo viđeno, prorečeno i ispunjeno. Jedan Englez, Bugarin, Francuz i naš Pera Srbin... Ma, uopšte nije važno kako je to sve išlo po redu, na kraju je Srbin bio najpametniji i sve je nadmudrio.
Drug Božur je mnogo pre Kandidata #1 sve jasno video, i zato od Trećeg svetskog rata na današnji Vladin četvrtak nije bilo ništa. Naravno, i asteroid nas je po prvi put u istoriji omašio za višestruko rastojanje od Zemlje do Meseca.
Sve u četvrtak.
Namestilo se, baš kako treba.


Objaviti da će biti Trećeg svetskog rata ali da ćeš ga baš ti sprečiti, pa još na sam dan kada Premijer i ministri treba da odgovaraju na pitanja opozicionih poslanika, od kojih je 1/3 zaglavila stacionar a preostale 2/3 ne smeju da se jave za reč zbog straha da im predsedavajući humanoidi ne obračunaju TV taksu na struju koju potroše mikrofoni (i to sedam dana pre roka), sve to zaista predstavlja manifestaciju kretenizma kakvu smo imali priliku da vidimo po prvi put u istoriji beskičmenjaka & ameba.
Džaba. Nisu prvi - i tačka.
Drug Božur je odavno video i predvideo: Četvrtko (inače Petkov brat) i Srbin Pera su jedan te isti lik, savršeni Kandidat koji će nadmudriti sve Sile & Nepravde. Samo se još uvek ne zna po kom redu će to sve ići, ali i oko toga ćemo se dogovoriti baš kao i oko svega drugog. Bitno je veliko iskustvo pedagoga, i sve će onda biti kako treba.


Čini mi se da nije u pitanju nikakva vidovitost, samo standardno ludilo koje ove naše hvata svaki put pred pun Mesec.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...