Monday 21 December 2015

Pozdrav iz Novog Sada


ozn. hitno
STR.POV.
Opštinskim odborima Srpske napredne stranke
dat. 21.12.2015.

Poštovani,
širom otadžbine naše ponosne, na adrese drugova članova Partije koji su bili sprečeni (ili eskivirali, proverićemo mi i to) da prisustvuju studijskom putovanju do Tamo (NS) i Nazad (vaše mesto) počele su da pristižu nekakve novogodišnje čestitke i razglednice sa pečatom otpravne pošte 21000.

Na poleđini je napisan sledeći tekst:
"Bate, će se kaješ što nesi išal s nas u Novisad. Ajde što su ovi naši odozgo zborili, ko i uvek o posal, rabotu, reforme, Evrope i takoto, Maja se ne maskirala ovaj put, pevaše i neka deca na binu, al mi dobismo i izesmo po dva sendvića. Prvi beše za nas a drugi beše od vas pobegulje nijedne. Udarismo u lelek kad vidosmo da i ovde ima pokretne stepenice, pa smo išli okolo. A ovi autonomaši su svi neki pičići, ne beše nijedan po ulice da gi tepamo, pa smo morali da utepujemo žandarska kola s naš autobus. Za duple dnevnice pazarismo si i oni autonomaški sendvići s jajca - lele šta skupo ovde - i svi obavezno bacismo žumance ne samo zbog holesterol nego i radi žuti pederi pajtićevi. Ete, tako beše, a ti moš si izedeš guziče što nesi bil snas."

Na vanrednoj sednici Izvršnog odbora Stranke, održanoj u nedelju 20. decembra o.g. u ponoć, doneta je odluka da se sprovede hitna istraga kako bi se otkrili autori i počinitelji ovog nemilog incidenta koji kalja ugled Stranke i obara rejting najužeg vrha Stranke na čelu sa Predsednikom. Na delu je jedan od najžešćih pokušaja državnog udara unutar Stranke, čija je meta naš Predsednik. Stranke a ne države, naravno.
Stoga, svaki od članova Stranke će biti lično kontaktiran od vrata do vrata, kojom prilikom će mu biti uručen redni broj (koji obavezno mora ostati u tajnosti) sa kojim će se javiti u lokalnu policijsku stanicu radi ispitivanja vaspitnim poligrafom.
Od ishoda tog ispitivanja zavisi budućnost reformi i same Srbije. Zato, ostanite mirni i poslušno izvršavajte sve što vam se naredi. Neću više ništa da čujem, ili čitam.

Svom snagom,
vaš A.V.


Ko je bio u Novom Sadu barem jedared u životu, a nije zveknuo kultnu sendvaju do jaja - kao da nije ni bio. Džaba mu mitinzi, konvencije i jogurt revolucije. Taj suv sendvič (ili dva) što ste dobili - bez jaja, to vam je kao da ste pošli na biračko mesto da glasate a niste poneli onu specijalnu kontrolnu hemijsku olovku, da se vidi da ste glasali kako treba.
Ni to ne ide bez jaja.

Vaš J.S.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...