Friday 25 December 2015

Topla voda


Danas smo zatrpani ogromnom količinom informacija koju brkamo sa znanjem, gomilanje smo pobrkali sa obiljem a bogatstvo sa srećom. U stvari, mi smo samo majmuni sa rukama punim para i oružja.
Tom Vejts


Što neko reče, mrav je celoga života vredno radio, pa ipak ostao samo mrav; za to vreme, majmun je pravio samo gluposti, pa je od njega nastao čovek. Evolucija se izgleda ipak saplela tu, kod nas, negde oko Kruševca, pa skrenula u ćorsokak i zaglavila se. Otkud inače ti i takvi kandidati za ministra odbrane - u tenk, iz tenka, u fotelju.
Čekbremalo... pa zar se tenkovi ne proizvode u Kruševcu, a domicilni vitez Santos d'Hellicopteur je još uvek ministar (zato što je potraga za novim otkazana, usled prelaska kafana na skraćeno zimsko radno vreme)? Pa to proročanstvo je zapravo već ispunjeno: mi imamo novog ministra odbrane. Starog, i to bez kafane nesmenjivog.
Besmislena je svaka dalja polemika na tu temu i "izmišljanje tople vode na saksiji", kako je to pre godinu dana dubokoumno odvalio nekadašnji ministar ONO+DSZ.

Majmuni, traže saksiju u toploj vodi.
Makaki...

Tu su majmuni, tu su pare a tu je i oružje. Ostaje još samo da iznađemo odgovor na pitanje od koga i čega to likovi poput njega treba da nas brane?
Koja je to opasnost po ovaj narod, čak i od takvih veća?

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...