Saturday, 19 December 2015

Groznica subotnje večeri


Evo, poštovani čitaoče, nepar mozgalica za groznicu subotnje postmitingaške večeri.


1. To što je neko napaljen na dramu, ne znači da moraš da mu budeš publika.
Ko bi to mogao biti, taj "neko" - pitanje je sad?
Naravno da ne znate.
Idemo dalje.


2. Mudar čovek sam donosi sopstvene odluke, a neznalica sledi javno mnenje.
Ko se to nama ovde pali na rejtinge, ankete i ostale forme "mišljenja javnosti"?
Naravno da ni to ne znate.
Idemo još dalje.


3. Koliko članova SNS vidite na gornjoj fotografiji šestoglavog kerbera pod Lipom?
Ako ni to ne znate, a garant ne znate, onda... bolje bi vam bilo da znate.
Nema dalje, stigli smo do dna i to na samo šest stopa pod zemljom.

***
"Saša Mirković napisao ljubavno pismo Vučiću u kome ga proziva za porodično nasilje, švaleraciju, nenamensko trošenje para iz zajedničkog kućnog budžeta, politizaciju domaće kuhinje i stacioniranje paradržavnih organa ministarstava sile u spavaćoj sobi i dnevnom boravku" glasi jučerašnja ekskluzivna vest. Ne piše ništa o tome kakva je bila sarma od silnog kupusa što ga je Mirković onomad slao Vučiću, exp. Zaječar post restant stiropor, upakovanog u gomile džakova. Izgleda - previše kisela.
Još se nije slegla prašina koja se digla usled Beoslonovog trubljenja, kad - novi udarac posred rejtinga & javnog mnenja: Oliver Antić je danas podneo ostavku na sve stranačke funkcije i iščlanio se iz Kradikala. Pa da, kad može Toma onda može i Savetnik. Mada, Savetnik ne pusti suzu k'o Predsednik mu, onomad.
Kakav akt ličnog požrtvovanja i heroizma! Svaka čast, a sad svi na svoje zadatke formiranja Predsednikove još naprednije stranke čiji će se Program ravnati po kompasu po kome su sve četiri strane sveta okrenute na istok, ka Rusiji. Vučić na jednu, Toma na drugu stranu - iščupaće repu, baciće je, pa će u rupu ponovo posaditi Šešelja.
Providno, drugovi magarci.
Pardon - gospodo asinusi. Drugovi su među koalicionim privescima.

Kao i obično: pre i posle, ali uvek isto.

To što pomenuta dvojica glumataju naprasno "neslaganje" sa Vučićem, to ne znači da morate da nasednete na njihovu šarenu lažu o sukobu sa Gospodarom AV, ali i na to da je on zaista gospodar bilo čega. Čak ni sebe.
Sami odlučite da li ćete biti mudri i izabrati da se ne obazirete na lutkarsko pozorište zvano SNS, ili ćete mozak pustiti na pašu po žutim poljima Informera, Kurira, TaЊuga, Blica i ostalih agencija za sluđivanje & kreiranje javnog mnenja.


Sve je to samo njihov, kradikalski perpetuum mobile: foliranje bez granica i samokontrole, presipanje iz šupljeg u prazno. A ko je prazan, zna se - zaleti se, prolupa, pa pukne k'o zvečka.
Kad-tad.
U Srbiji XXI veka najveće iskušenje i test inteligencije predstavlja ulazak na pokretne stepenice sa ispravne strane. Mada, i tu su se već dosetili kako da varaju - pre polaska na mitinge prave i dele "puškice" za prepisivanje, na kojima piše: "Samo prati mrve od sendviča i 100% prolaziš elevator-test". Ova "puškica" važi i za liftove, pa čak i poligraf (pod uslovom da je ruski).

Kao što rekoh: kad-tad.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...