Thursday 26 March 2020

Čuvajte se, ljudi



Kad neko izgovori da mu je najveća GREŠKA (?!) što je dozvolio da se Srbi vrate u Srbiju, šta pomislite o takvom čoveku? A kome bi, na primer, trebalo omogućiti da uđe u Srbiju, a?
To što ne postoje protokoli, procedure, unapred pripremljeni planovi delovanja i podeljena zaduženja u slučaju vanrednih situacija, to - nema važno, nije veze, a?
To što se leti okolo ko muva bez glave i udara u zidove i ništa ne sprovodi kako bi trebalo, to je u redu, a?
Odluke "od danas do sutra"...
Nered i rasulo...




Mali osvrt na "lapsuZ":
Tačno, mediji su objavili vest o prvom obolelom 6-og marta! A i to ne bi da nisu dan ranije Egipćani objavili da se njihov državljanin zarazio u Srbiji! Nije moguće da su im to javili istog dana, nego bar dan ranije! Sigurno je da nije dijagnoza postavljena čim su doktori videli obolelog, moralo je da prođe nekoliko dana od prijavljivanja do dijagnoze. Nije valjda da su lekari sakrili od Velikog Njega taj podatak? Znači, tačno je da su lekari znali 1-og, On je saznao 3-ćeg i 4-tog raspisao izbore, a 5-og sabio ovce u tor da na brzinu skupi potpise, umesto da objavi "vanrednu situaciju" i - s obzirom na dešavanja u svetu i okruženju - u roku od tri-četiri dana isprazni studentske domove i pripremi sobe za prijem ljudi (kreveti, mokri čvorovi, kuhinja - sve dostupno i sređeno). Ali, kako rekoh, ne postoje postupci u vanrednim situacijama - dokazano kod poplava.
I ne širimo paniku mi što o ovome pišemo, nego onaj što preti prepunim grobljima a najosetljiviji deo stanovništva (65+) drži u kućnom zatvoru. Panike ima ili nema zavisno od toga da li se ima poverenja u "rukovodeći kadar". Ima se poverenja ako se vidi da neko tačno zna šta i kako radi, ali...

Da li se u ovoj državi ikad rodio neko ko više mrzi svoj narod?



Virus ne gleda ko je koje nacije, boje kože, koliko godina ima, da li je pekar, lekar, apotekar, da li nosi uniformu ili je u civilu. Čuvajte se, ljudi!
Srećno. 

Bratislav Rančić

Bracina posla:
- post #503 (26.04.2013): Razmišljanje jednog radnika u kotlarnici
- post #606 (11.02.2014): Vox populi, vox non populari
- post #1232 (26.06.2017): Nebitno je jedino bitno
- post #1237 (03.07.2017): Uzrok i posledica stanja
- post #1501 (22.07.2018): Evo duša, evo telo

- post #1555 (08.10.2018): Duduk

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...