Saturday 14 March 2020

Stanje vanredno


Ne isključujem mogućnost uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog epidemije korona virusa, ali onog sekunda kad se uvede nema više kafića, barova, bioskopa, pozorišta. Onda ide vojska na ulice, zna se šta na granice. Vanredno stanje podrazumeva najteže moguće mere i potpunu izolaciju. Vanredno stanje se po proceduri uvodi samo tako što ministar odbrane uputi pismo predsedniku države da je ugrožena bezbednost građana. To dalje ide u skupštinu ali s obzirom na zabranu okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru moguće je da predsednik Republike, predsednici Vlade Srbije i skupštine trostrukim potpisom uvedu vanredno stanje.


"Ali onog sekunda kad se uvede vanredno stanje nema više kafića... Vojska na ulice."
Eto, to je taj doživotni vlažni san snova svakog iz grupe idiota koji listom imaju identične inicijale: AV. Arhiidiot te grupe se ovih dana garant nagledao holvudskih monada sa epidemijama i Nacionalnom gardom koja okupira neku američku selendru u Stenovitim planinama, napaljenom generalu spremnom da baci atomsku bombu svuda gde ima više od dva kijavičava kauboja, krave ili kojota... ako treba. Tu je i po neki nedisciplinovani novinar koji ama baš nikako da poštuje Martial Law, obavezno jedna mlada i nadobudna naučnica koja na sebi eksperimentiše ne bi li pronašla lek za boleštiju (ali ne i za Vanredno stanje), i tako to.
Nego, koja bre to vojska na ulice? Da neće možda to biti preobučeni isti oni što neprekidno treskaju na vrata pitajući za koga ćete glasati ili oni što su čekali u redovima da potpišu izbornu listu, uniformisana komunalna paravojska; svi predvođeni napaljenim plastifuksama-menaŽDerkama & mortus pijanim oficirčinama koji "samo izvršavaju naređenja" ladno prodajući dupeta (i po koju tuđu glavu) za još koju mirnu godinicu do peMzije?
Jok, uopšte neće.
I što me, bre, sve ovo opet (tj. sve više) podseća na ono ludilo iz '99 koje je imalo svoj "pik" ne tokom bombardovanja već tek nakon njegovog prestanka, kada se najviše insistiralo na prisilnom teranju u tzv. neplaćena odsustva (čitaj: uvod u otkaz) - zarad "uštede u cilju obnove Volimoteotadžbinonaše" - svih nepodobnih zaposlenih, po prethodno sastavljanim spiskovima tokom perioda od demonstracija '96 do NATO bembanja. Ti spiskovi su u pravim rukama ostali do dana današnjeg i bili potezani svaki put kada im je bilo zgodno; od Koštunice do Vučića. Kako stoje stvari, zgodno im beše kako pre tako i posle 2000. I još uvek je.

***
Vanredno stanje, najteže moguće mere i potpuna izolacija su prirodno stanište parazitske bande radikalskih secikesa i ukoljica. Kao da sam znao da će ga danas potegnuti, pa još juče napisao glede dijagnoze svakodnevice. Ne treba nam tu nikakva pamet, bezbroj puta smo već rekli da ga svi ovde dobro znamo. Tog Njega.


U gorespomenutu svrhu ONO+DSZ, preduzimam duple mere predostrožnosti:
1. stavljam masku sa likom Gaja (Gvida) Foksa, vatikanskog teroriste koji je (da je u svojoj nameri uspeo) 5. novembra 1605. mogao da tok istorije usmeri na višestruko gori kolosek od potonjeg, pa i onog kojim je svet krenuo nakon 11. septembra 2001; taj isti kreten danas ispade simbol borbe protiv totalitarizma, samo zato što je tako opisano u stripu pa potom i u filmu "V for Vendetta"
2. stavljam "masku za svinjski grip" (iz 2009) preko maske iz prethodne stavke, jer svi ovde dobro znamo i to da je rok trajanja bilo kog artikla u Srbistanu apsolutno varijabilna i neverovatno rastegljiva kategorija, što se odnosi i na spomenute maske
Empirijski je dokazano da združeno navlačenje ove dve maske na jedno lice ima efikasno blagotvorno & zaštitno dejstvo na nosioca, u istoj meri kao kad istovremeno nataknete dva kondoma na Ponos dok vas Vučići Uveoci svakodnevno jebu u zdrav mozak.

Ali bašbaš isto.


appendix
Vest objavljena večeras u 22:05, koja je retko koga iznenadila:
"Predsednik sutra odlučuje o uvođenju vanrednog stanja: Vulin pozvao Vučića da preduzme hitne mere. Ministar odbrane se obratio otvorenim pismom." (Telegraf)

U normalnoj zemlji se vanredno stanje ne zavodi zbog nečijeg - bilo čijeg - otvorenog pisma.
Postoji Ustavom propisana procedura za to, gde se ni u jednom članu ili stavu ne spominju tabloidi kao sredstvo komunikacije ministra AV i predsednika AV u slučaju potrebe za zavođenjem vanrednog stanja na delu ili celoj teritoriji Republike Srbije.
On više ne može da se suzdrži da uvede vojnu diktaturu u Srbiju, videlo se još prilikom raspisivanja "izbora" kada mu je olovka ispadala iz ruke dok je pokušavao da potpiše tu odluku.
Svoju, navodno.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...