Saturday 14 March 2020

Vuna, bre


Dakle, nakon Vučićevog popodnevnog napada pred TV kamerama, Vulin mu se brže-bolje hitnomerno obratio "otvorenim Telegrafom" na koji će Vučić vanrednostanjski ekspresno odgovoriti morgen.
I to je to.


Jasno je da nakon uvođenja vanrednog stanja od "izbora" 26. aprila nema ništa.
Kakvo crno "odlaganje do sedam dana", sve je to samo njegovo baljezganje i ništa više. Ova epidemija Koronavirusa mu je u potpunosti sjebala koncepciju kampanje i on više ne sme da uđe u predizborne mitinge jer jednostavno niko više neće da sedne u autobus ni za džak sendviča po glavi, više ne pale pretnje ucenom za radno mesto ako ne maltretiraš narod od vrata do vrata, niko neće na ulični štand od njegovih, niko neće smeti da im preti jer bi počele masovne tuče unutar "porodice".
Sve to dovodi do konačnog raspada celog naopakog kradikalskog sistema.
On to odlično zna, uvešće vanredno stanje kao izgovor i pokušati da odloži izbore za neki tren kada kokoške zaborave ceo ovaj cirkus, a to je barem nekoliko meseci. Mobilisaće ih u stranačku vojsku (Hilfspolizei?) da održavaju ordnung tokom vanrednog stanja tj. na silu ostanu mirni i poslušni. Mobilisaće neonaciste i navijače da im budu kaplari u tom poduhvatu.
Milošević se onomad debeleo zajebao, između ostalih idiotarija, i takvim potezom.
Plus, veoma je indikativno to što dr Slinavi danas iz čista mira (ehm...) napada Đitlera po novinama kako ovaj "sad ne može da švercuje maske i asepsol, pa zato napada Predsednika usred njegove herojske borbe za Srbiju", jer im je neko opet pustio buvu da će ih bojkotaši zajebati u poslednji tren i izaći na izbore, a naročito ukoliko dođe do (sve izvesnijeg) odlaganja. Izvor takve "vesti" (čitaj: pritiska) najverovatnije leži preko Atlantika, a sa njima se nije zajebavati čak ni dok čupaju uši Vučićevoj sabraći iz Prištine. Zato će u predstojećem video-ćaskanju sa Merkelovom pokušati da izboksuje podršku za odlaganje srbijanskih izbora dok ne prođe epidemija tj. dok se ne smire duhovi faktora stabilnosti na kosovskoj pregovaračkoj strani oko onoga za šta svi umešani znaju da je obostrano neizbežno.
Da li kapirate koji je stvarni razlog te Vučićeve silne nesanice, o kojoj stalno balavi dok neumorno radi za Srbiju?
Boji se da se u snu ne usere od straha, jer sanja sebe samog.
Naglasak na ono: "samog".
Ogoljenog.


Predsednik spava.
Sanja da je 1999. a on na Košarama umesto u državnom stanu od nekoliko ari, sanja Vulina da mu je desetar a Lončar bolničar, sanja da je Toma Nikolić predsednik države i partije, da su Dačića uštrojili i primili među Bečke dečake, da je Vesić član Dveri na čelu sa beogradonačelnikom Boškom, sanja da su Đitler i Jeremić popovi u 63. padobranskoj umesto Ćulibrka, da se Brnabićka udala za Čanka, Ljajić učlanio u DS a Čeda imenovan za Amfilohijevog DB naslednika u Crnoj Gori, da Živković ipak bojkotuje izbore za upravnika svoje zgrade, da je Martinović opet promenio pol i uzeo prezime Šešelj, da se Maja Gojković trajno preselila u Teheran i tamo zaposlila na glavnoj autobuskoj stanici. Sanja da mu Bata Santos, dok lepi pločice u kupatilu, postavlja prislušne uređaje u kazanče WC šolje i tuš iz kineske radnje. Da je Koštunica postao predsednik EU, a Erdogan pobedio Hilari Klinton u trci za predsednika SAD. Sanja da je Boško Ničić opet osnovao neku lokalnu partiju i iznova se okumio sa Mirkovićem. Da su Kinezi prodali Borski rudnik Tončevu a sve radnje Miškoviću, i svi do jednog pobegli iz Srbije. Sanja da su pokupovane sve zalihe toalet papira i da Srbiji preti katastrofalna nestašica pelena za odrasle. Sanja da je Karleuša postala predsednik SPS i nabacila Mirinu frizuru, a Aca Lukas peva pesmu "Pada vlada". Sanja da u Ustavu Republike Srbije piše da predsednik uvodi vanredno stanje na osnovu "otvorenog pisma" jednog dezertera i simulanta koji očajno glumi ministra vojske koja je na samom rubu prestanka postojanja. Sanja da ga lično Babić vozi do Doljevca, gde ga čeka vojni helikopter kojim upravlja major Omer Mehić. Sanja da je zaspao.
Pa ko se, molim vas, od svega toga ne bi u snu uneredio - deder, recite.
I zato, molimo za malo tišine.
Ako može predizborne, od barem šest meseci. Baš bi nam svima legla.
Hvala.

Neophodno je da se pacijent što više odmara.
Tako, barem, kažu lekari.
Valjda i oni znaju nešto.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...