Wednesday 25 March 2020

Peta Korona



Ovo na slici levo nije Šmaugova pećina puna zlata već tzv. kripta ispod hrama Svetog Save u Beogradu. A ovo desno je nova kasarna u koju će drug AV Levi smestiti sve pripadnike Pete Korone, i sumnjive i nesumnjive, striktno po naređenju Vrhovnika AV Desnog.
Narod - koji jedan zlatni podrum zove "svetinjom" i "tradicijom" i "kulturom", koji "ne da", koji bi da "brani" i obnaša sve ostale radnje glede svakoga ko zucne da je to samo jedna rupa prepuna zlata i licemerja, koji bi streljao svakoga ko kaže da se virusi prenose kao ludi kada svi koristite jednu kašičicu i jedan pehar, koji veruje da su "naučnici šokirani jer na srebrnoj kašičici sa pričešća nije nađena nijedna bakterija", koji se kao sumanut gura da to u praksi proveri, koji se još sumanutije gura da potpiše nekakvu izbornu listu (za izbore kojih neće biti) i koji će još koliko sutra listom tvrditi da im nije ništa, koji tvrdi da crkvena zvona "odbijaju bacile kuge i drugih boleštija" (reko ruski naučnik, bre), koji veruje zabrađenim razvratnicima u mantijama da koronavirus "ne sme da uđe u crkvu", koji brani to što će crkve biti otvorene sve vreme tokom vanrednog stanja (jer to "nije kršenje mera države već stvar SPC") iako zna da tamo neće naći brašno, kvasac, zejtin, zaštitne maske ili toalet papir za koje će i dalje morati da se gura u redovima striktno u vreme kada mu to dozvoli Nebojša iz Beograda, koji ide zamaskiran u radnju a demaskiran u crkvu jer tako treba, koji će poslušno kupovati poklonjene maske i tuđom krvlju braniti nastavak serijala "Patriotska pljačka" tokom vanrednog stanja uvedenog zbog epidemije (virusa ili viruSNSa?), koji je apsolutno ubeđen u to da su "tri engleska agenta otišli u Vuhan i pustili virus da pobije Kineze ali da im se to obilo o glavu", koji se u punoj brzini dok prolazi kraj manastira kao sumanut krsti za srećan put a pritom uopšte ne obraća pažnju na kolovoz pred sobom držeći volan levom rukom, koji popovsko srebroljublje pravda voljom nebeskom, koji provereno "zna" da su za sve krivi pederi i lezbejke, opozicija, migranti, penzioneri, gastarbajterski kulovi, kerovi, svi koji imaju naloge na društvenim mrežama... - e, taj i takav narod na kraju uvek završi karijeru po stadionima i sajmištima. Striktno po miteleuropsko-južnoameričkom receptu.
Zaista bi bio red, kada AV Levi napuni ovu svoju novu kasarnu Petokoronašima, da se izvrši jedan detaljan popis svih pristiglih, pa da vidimo koliko tu ima, osim onih pobrojanih iz grupe krivih za sve, još i onih koji su išli na pričest nakon 15. marta ove godine kao i onih koji spadaju u pedeset hiljada potpisnika liste AV Desnog u dane 4. i 5. marta, takođe ove godine.
Ako nisu sigurni odakle da počnu sa primenom novopristiglih kineskih testova na koronavirus, eto im predloga. Za ovu drugu grupu imaju sve lične podatke, a kako stoje stvari otprilike isto važi i za one prve, srebrnokašikare.
Prosto je neverovatno koliko je sudbina Šešeljevog nakota toliko čvrsto vezana za kašike.
Biće zanimljivo kada jednog dana krenu masovno da ih bacaju, po bilo kom od više ponuđenih značenja.


Najviši crkveni zvaničnici bi, shodno svojim izjavama da ta đavolja virusna rabota ne sme da uđe u verske objekte te da su ti isti objekti (shodno tome) i pripadajući im inventar & escajg potpuno bezbedni, mogli da donesu odluku da sve građane Srbije koji su pozitivni na CV19 umesto na Novo Sajmište vlasti smeste u zlatnu kriptu. Zaraženi bi istoga momenta prilikom ulaska bili izlečeni, država bi uštedela silne (tuđe) pare koje puca na avionski transport medicinske pomoći iz inostranstva, testove, krevete, respiratore, vakcine. U kripti je, garant, i mokri čvor daleko kvalitetniji nego onaj na sajmu - pa čak i da nije zlatan.
I zato... moraće Vrhovnik da smisli nešto još gore od Sajma, nije ovo dovoljno. Obećao je danas.
Za našu decu.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...