Tuesday 17 March 2020

+65



Da li - i zašto - policijski non-stop čas ne važi za ove likove (i bezbroj njima sličnih), koji su svi do jednog stariji od zabranjenih 65 godina?
Šta će, ako je zabranjeno, penzionisani lekari i nadrilekari po TV studijima, bez obzira šta i o čemu pričaju? Zašto je njihova stručnost neophodna, iako ima mlađih i podjednako sposobnih, dok za druge to ne važi?
Po kom osnovu je svako od ovih proglašen zdravim, imunim ili ima befel da nije prenosilac koronavirusa (ili bilo koje druge zarazne bolesti)? Ko i kada ih je testirao i, ako jeste, da li i oni ulaze u ukupan broj testiranh u Srbiji ili ne?
Koliko direktora starijih od 65 godina i dalje po državnim firmama žulja fotelje jer su nezamenljivi?
Da li će "nadležni na zadatku", ako u vremenu od 20:00 uveče do 05:00 ujutru na ulici zateknu visokog opštinskog funkcionera dok baulja pijan kao guzica, istog privesti i kazniti ili će on biti upisan kao "osoba sa obavezom u trećoj smeni"?
Zašto zaposleni u državnim institucijama i firmama mogu u radno vreme da idu svojim kućama ukoliko imaju decu, i da dobiju ful platu za takvo odsustvovanje sa posla, a oni koji imanju +65 članove domaćinstva to ne mogu, iako je izlazak iz kuće zabranjen upravo starijim građanima a ne deci? Zašto ništa od toga ne važi za one jadnike koji rade po privatnim firmama, i to na prvom mestu u kafićima, dućanima i sličnim lokalima kojima država preti potpunim prestankom rada (doduše, obećavaju vlasnicima po 1500 evra mesečno da se ne bi bunili, ali to ionako nema veze sa njihovim radnicima)?
Zašto su obični ljudi, penzioneri, proglašeni žrtvenim jarcima i prenosiocima zaraze, a ovi sa slike & njihova bratija nisu?

Mnogo ti bre pitaš, prisluškivani Mali Čoveče...

Ne, balvani dvonožni. Još nisam ni počeo.
Ovo je samo zagrevanje.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...