Wednesday, 7 May 2014

Razlike, drastične


Ovih dana je u domaćim preslobodnim medijima osvanuo foto-konkurs, uz koji je išlo nagradno pitanje: 
Pronađite na slici Mlađana Dinkića, savetnika.


Svoje tačne odgovore (obavezno na ćirilici, da ne bude više zabuna) šaljite na sledeću adresu:

Влада - на руке (не кваке) кабинету Премијера
Немањина 11
11000 Београд на води
Уједињени Српско-Арапски Емирати
int.code USAE11

Vaši tačni odgovori biće najkvalitetnije upotrebljeni za sastavljanje jednog sasvim novog i nadasve neočekivanog tima stručnjaka-savetnika bez stranaka, koje su oni lično postizborno pustili niz vodu. Ti savetnici će biti domaći volonteri i neće primati nikakvu naknadu iz državnog budžeta, a ako im Arapi i daju neke pare - pa šta, dajte im vi kad ste toliko pametni!

***
Podseti me jučerašnja vest objavljena u novinama Alo!, tom čuvenom monolitu slobodnog domaćeg novinarstva, glede mogućih Vučićevih savetnika za sve i svašta u liku&delu Dinkića, Jeremića, Tadića i Rakića, na čuveno postizborno Đitlerovo lupetanje iz 2008. godine objavljeno u Vremenu br.920 (o čemu je bilo reči na ovom blogu, u tekstu Vreme je za vreme). Slobodno Đilasa u tom tekstu zamenite Vučićem, a Vučića nekim od pomenute četvorice mogućih savetnika (shodno oblasti za koju bi bili angažovani), pa potom pokušajte da uočite neku suštinsku razliku u (kon)tekstu. Naravno, prvo ćete morati da pronađete Dinkića na pomenutoj slici, jer bez njega nijedna domaća vlast nema onaj pravi miris i ukus koji zaslužujemo.
Fikus je prošle godine možda i bio izbačen iz "Novaka Đokovića", ali je sigurno pao na plodno tle neke oaze usred arapske pustinje. Kao i uvek, tačno tamo gde treba.

p.s.
Red bi bio da, posle svega, nešto dobije i Chadda.
Da ne ispadne silan trud uzalud.

p.p.s. (22:02 update)
Ožeži! Biće mrvica i za LDP.
Pa naravno, kad može u Negotinu valjda može i u Prestonici... da nastave započeto.
Ostade još samo Koštunjara za namirenje, pa da polegamo.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...