Sunday, 11 May 2014

Milutinka


Pre par dana Jedna Tica je dojavila promidžbenicima kako će prometna ministarka obići deonicu gradilišta auto-puta Nemanjina 11 - Žaočani kod Čačka (koridor 11v.i.), u četvrtak 8. maja. Djelatnici domaće slobodne reči, umršenih jezika i slomljenih pera, spontano se okupiše i krenuše još uvek vrućim tragom gospođe ministarke. Dostigoše je negde više Uba, na izlazu iz Ruklade, i imadoše šta da vide, te potom pučanstvu detaljno i u sitna crevca isto i priopće.
Elem, na gradilištu pomenutog putnog pravca od krucijalnog značaja za spas domaće privrede, turizma & saobraćaja, ali i za transport crnogorskih okupacionih trupa koje će biti poslate na istočni front ukoliko se sovjetski car Vladimir I uskoro ne dozove pameti, bivša energična a danas saobraćajna megamenadžerka je naišla na građevinske mašine koje uglavnom stoje, radnike koji se vrte kao muve oko buđave paštete - i to bez zaštitnih šlemova, a svi mi znamo šta šlemovi u ovoj zemlji znače! - gde jedan deo njih nema ni obavezne fluorescentne markere (prsluke bre, ne flomastere - pa niste valjda komercijalista u negotinskom komunalu da to pobrkate i radnicima zelenila kupite ono što nisu trebovali).
Prođe trasom i neka panduracija (inspekcija, trgovački putnici, Jehovini svedoci ili štagod već da su), pritom digavši silnu prašinu u objektiv snimatelja RTS, ali i u oči prisutne Sile.


Zvuk ptica ne treba ni spominjati. Samo je nekakav hrast tu još zafalio da ugođaj skoro-pa-netaknute prirode bude potpun. E pa valasigamajci više neće moći tako, paraziti dunđerski nijedni, to vam ja Ministarka obećavam - ne zvala se ja Milutin!
Ali, ne lezi vraže! Sutradan, na istom mestu - mrtva priroda.
Više ni ptice ne rade, to što obično rade.


Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo, ali težak rad zaslužuje još teži odmor.

***
Ne znamo da li je gospođa ministarka posle Uba skoknula do Lajkovca - podsetimo se, pruge su takođe u njenom portfelju, baš kao i u ekspozeu. Izrazićemo sumnju u taj skok, ipak se ona ne zove Mile. Kad smo već kod toga, ne zove se ni Milutin niti Fido, pa opet... 
Liče.
Nego, sestro, aj' pošteno ti nama reci: A gde je tebi šlem?
Pravila ZNR važe podjednako za svakoga, zvala se ti Milutin ili ne.

p.s.
Šta li bi tek gospođa ministarka rekla, da kojim sučajem vidi tempo koji tončevdunđeri (sa podizvođačima) praktikuju na arheološko-političkom lokalitetu nove zelene pijace u Negotinu? A šlemovi?

Beži bre...
Instant fras, garant.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...