Friday, 2 May 2014

Mladenačko ludilo


Januar 2002: I neka paganskog cara Dukljanina svaki Crnogorac prikuje čekićem za Vezirov most.
Mart 2003: ...
Oktobar 2010: Kakav je smrad otrovao i zagadio prestoni grad Beograd. Otrov strašniji od onog uranijuma koji su ostavile bombe NATO pakta.
Božić 2011: Ko sruši taj hram bog ga srušio i njegovo potomstvo i časni krst mu sudio.
April 2014: Ko ne bio veran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3000 puta od mene.
...
Ovaj se navukao na World War Z više nego na snifanje tamjana.
Garant.Proleće je, vreme kada proradi ćeranje. Hoće to, kažu babe, od vrućeg vetra i posred zime, ali u proleće i jesen - obavezno. Kod pacijenta u gornjem slučaju, vruć i crven vetar predstavljaju stanje redovno, pa se ne može primeniti standardna terapija propisana za sledeće simptome: česti delirijumi izazvani apstinencijom (F09.4), ovisnost o raznim hipnoticima (F13.2), paranoja (F22.0), šizoafektivna manija (F25.0), socijalna fobija (F40.1), depersonalizacija (F48.1), povraćanje sa drugim psihičkim smetnjama (F50.5), trihotilomanija (F63.3), ćeranje i nadgornjavanje (F91.3).
Dg: amphilochitis et orthodoxia vulgaris (chronica)
Th: Radi uspešnog i potpunog izlečenja okoline, pacijenta trajno uputiti na Kamčatku, o trošku internog zdravstvenog fonda udruženja građana SPC. Uput se izdaje bez zakazivanja u medicini rada, s obzirom da pacijent jeste angažovan u javnom sektoru; međutim, vodi se kao neprijavljen za prihode, obaveze iz istih i penzioni staž, zbog čega nema overenu zdravstvenu knjižicu. Kako se radi o podvojenoj ličnosti, za identifikaciju pacijenta Amfilohija koristiti službenu legitimaciju druga Rista Radovića, jer te dve osobe imaju isti JMBG, ali ovaj drugi ima redovno uplaćene i oporezovane državne prihode, te izmireno zdravstveno osiguranje.
Preporuka lekara specijaliste: Bez obzira na prepisanu terapiju, obavezno naći nekoga da pacijentu prebaje pre odlaska na Kamčatku.
Koristiti sledeću bajalicu:
At the Zombie Dance nobody moves
They write "BORN TO LOSE" on Zombie restroom wall.
The kinda life they choose ain't life at all.
At the Zombie Dance nobody moves.


POZOR!
Str.pov.
Ukoliko pacijent odbija saradnju prilikom prebajanja i ne prihvata da odigra pipirevku, jasno mu predočiti alternativu: zombie dance ili zombie birdhouse, gluvo kolo ili ludara - pa neka bira.


***
Čudo jedno šta ta "delirična apstinencija" načini od čoveka - pardon, duhovnika.
Ipak je prevelik put od Grčeva i Igija Popa do episkopa, čak i za krucizombije poput bolesnika Rista Z, rodom iz Radovića bara u Morači donjoj.

Konačna dijagnoza:  
Nequaquam incurabilis, ne vacua tempus.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...