Thursday, 15 May 2014

Big Fish


Na danas održanoj prvoj postkonstitutivnoj sednici novog saziva lokalnog parlamenta u Negotinu, izabrani su svi predsednici, zamenici, sekretari i ostali foteljaši, na osnovu čega se da nazreti konačni izgled buduće koalicione liste podobnih kadrova koji će drmati Palankom naredne četiri godine - ukoliko se opet negde usput ne zabroje, po svom dobro znanom staroradikalskom običaju.
I pored predizbornog zaklinjanja do u nebo pa nazad niz oluk, bezbroj puta ponavljane mantre u kampanji obijanja pragova i silovanja poštanskih sandučića, trabunjanja po novinama i na TV-u-transu - čuveno "nikad, ni za živu glavu nećemo u koaliciju sa socijalistima, glasajte za Vučića" - upodobljena monolitnost totalitarnog uma i njegova današnja predstava, kojom se on po ko zna koji put ponovo samopotvrđuje, pokazuju kako to politikopaćenici drže reč. Ili, bolje reći, kako se farbaju glasačke ovce.
Dakle: SNS + SPS tj. 20 + 14 = 34 od prisutna 43 odbornika (bez 2 izdajnika manjka).
Konačno je rešena tajna o postanku života, univerzuma i svega ostalog.
Ostaje nejasno ko je od opozicionih kameleona dopunio ovaj zbir umesto nedostajućeg im Vlajka, tog novostaropečenog člana pionirske organizacije ljubitelja lika i dela Požarevačkog zločinca. U stvari, nije ni bitno - svi su oni isti, i to poodavno znamo.
Dobrodošli u 2002. godinu, dragi moji Negotinci. Tada su vlast formirali SPS i DSS. Danas su ovi drugi u nemalom broju i dalje u odborničkim klupama, samo su im partijske knjižice različite i dobrim delom unapređene.


Neka, i treba da se zna ko je ovde najveći lovac u mutnom, koji itekako ume da u mulju i blatu, po kome se svi valjaju, izlovi pravog kapitalca. Veliku ribu, onu najveću, na čijoj će grbači parazitirati sve do šest meseci pred naredne lokalne izbore, kada pada obavezno "distanciranje". O toj vrsti ribolova postoji posebna emisija na satelitskom kanalu Animal Planet, pod nadasve inspirišućim i odgovarajućim nazivom: Hillbilly handfishin'. U slobodnom prevodu bi to značilo "ljakse lov na somove, golim rukama". 
Baš.
Da li je u pitanju severnoamerički flathead/catfish, vijetnamski pangasius, španski bagre ili đerdapski alavac koga 'vataju na bućku - tek, som i dalje ostaje som.


Ovog puta, za slobodu je pao som-kapitalac od 20 kila.
Sledi gozba u komitetu, još jedna u neprekinutom nizu.

***
I tako, završi se najzad dvomesečno nadgornjavanje i rvanje po blatu glede formiranja buduće lokalne vlasti u Negotinu. Danas je izabran Predsedavajući - još jedan biser u niski ladyspokesmena lokalnog parlamenta, poput ostalih dojučerašnjih tunjavaca-preletača sa Koštunicom utkanim u biografiju. Naravno, izabran je i Predsednik - da se ne zapuste. Ima bre da se zna kad hillbilly opštinom drma zakonodavna, a kad izvršna vlast. Koja brada će ti pušta struju, a kod koju bradu će otvaraš kvaku s lakat pre nego što skineš gaće.
Sledi juriš na ostale funkcije, direktorska i radna mesta, upravne i nadzorne o(d)bore, projekte, investicije i donacije, asfaltiranja, pijace svih boja, istrage poturica, paranoje, autocenzure, strahove + budućnosti koje nam uteruju. Beograd na vodi ili Negotin u blatu - nije bitno, važno je da se završi započeto. Nije više važno ko je kome i kakve antiletke pravio; važno je da su svi tu, preživeli izborno čistilište, i dalje na gomili i budžetu.
Puj-pike, ko vam je kriv što ste bili naivni i glasali za ove koji su vas lagali da neće sa onima bez kojih nikako ne mogu. A Pera vam je svima lepo rekao o kome se radi (i bez odlaska pravo u policiju).


Voda ili blato, dragi moji Negotinci, odlučite sami. Ionako vam se isto hvata. Stvarno - u mulju i samo na pipanje, pa još golim rukama. Čista politička ginekologija. Tako treba, idemo dalje, i pre roka (podrazumeva se).
Još jednom, i po ko zna koji put: laku noć Palanko.

p.s.
Zanimljivo, poslednji ukaz koji je potpisao bivši predsednik opštine, odlazeći dvopadežni Magistar-Milan-u-šoku, jeste proglašenje vanredne situacije u opštini.
Zbog padavina.

p.p.s. (update 22:55)
Provaljena je tajna ko je taj jedan nedostajući glas "viška" do zbira od 34. Radi se o odbornici Vlaške stranke koja je prebegla danas u SNS, pa je novi vladajući skor sada 35/45. Dakle, otvorena je sezona preleta. Prvo - pa žensko.
Halal!

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...