Saturday 12 September 2009

Od dvanajestog do dvanajestog


Večeras, po programu Mokranjčevih dana - II dan (nebitno koja boja pojasa) u Domu kulture Beogradski revijski orkestar cepa lake note (kate): splet ABBA kola za početak, pa onda malo stranske filmske muzike, onda naravno OTPISANI!!!, pa malo domaća filmska muzika, pa opet malo angloamerički šlageri i tako to. Na kraju i Bitlsi, opet splet kola.
Sve nešto čekam Lili Marlen, baš bi mi leglo.

To me podseti na današnji datum - čuveni dvanajesti septembar, dan crvenog oslobođenja Negotina. Ona tabla iz prošlogodišnjeg posta i dalje stoji tamo gde beše, kao i ono J viška - naravno. Jeste da je Novi datum oslobođenja pomeren za više od sto godina unazad i u maj mesec, ali i to smo već znali.
I niko bre da tu nakazu gramatičko-boljševičku smakne sa ovog zida! Moja ulica, ta famozna "12. Septembra" nekada se u necrvena vremena zvala Takovska, a Negotin danas nema čak ni istoimeni sokak. Jal zbog grma, jal zbog (nekad) konkurentske fabrike cirke, tek Takovo se ovde ne spominje. A ni Krajina-Vino, ako ćemo pošteno, više ne smatraju za firmu.

Dakle, menjala se vlast u Negotinu ili ne, tek gospodo opštinari (bivši ili budući) skidajte ovaj shit i menjajte naziv! Ili vraćajte Takovsku, ili (još bolje) dajte joj ime Zorana Đinđića jer je to prvi čovek posle '45 koji je dao neke pare da se krene sa uređivanjem ove ulice, koja vodi od stare Kladovske raskrsnice pa skroz do Kobišničkog puta (danas Hajduk Veljkova), i prolazi pokraj autobuske i železničke stanice.
Ajde bre, lenčuge.

6 comments:

diogen8 said...

Pre koncerta Film-ske musike,trebali ste doci i videti slike nedavno preminule Olje Ivanicki.Fantasticne slike,ogromnih dimenzija,vrlo zanimljivih tema...Sto se tice ulice DVANAJESTI SEPIS-postoji i isto imena skola,ruglo je samo po sebi.Lenjost i nemarstvo-prvi gresi ovog jadnog naroda.

SSSkala said...

Negotin je nazalost postao samo varos zlih,lenjih volsebnika...

Radmilo Kračunović said...

Negotinci se ponekad baš ponašaju kao nekakve guzice kojima stalno "nešto smrdi" ...
Zato, krajnje je vreme da se ovde pojavi neko zainteresovan a ne lenj, i počne da kickass mrziteljima i uništiteljima svog grada. Da polako krene sa vraćanjem Negotina iz naglavačke poze u onaj normalan stav: glava gore - dupe otpozadi.

Anonymous said...

Ruke uza ZID!Za one koji nisu bili dobri.

mahlat said...

Ja mislila fotomontaza...

Radmilo Kračunović said...

Naš fotomonter Nitogen trenutno nije u "radnom" stanju, pa moram da se snalazim kako i koliko sam znam, dok se on ne vrati.
Ovo nije fotomontaža, ali zato nam kreteni montiraju život pa cepaju.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...