Sunday 6 September 2009

Otisak Nedelje - 06.09.2009.


Ove nedelje su, iako nespomenuti, "neki" uzeli da asfaltiraju ulice od Železničke stanice do Doma zdravlja u Negotinu. Sa posebnim osvrtom na Skver Smrti, egzibiciono mesto koje radi punom parom i kada nije vašar. U stvari, više podseća na neki vojni poligon sa sve pripadajućim protivpešadijskim i protivtenkovskim preprekama. Tu vozači izvode jedan jedini mađioničarski trik: na ulazu u skver imaš amortizere, na izlazu nemaš. Neverovatno, ali baš svakom je do sada uspevalo da izvede taj trik.
Asfaltiraju, ha?!
More, to mi miriše na nešto ... poznato.

Predlog #1 - Još jednom o zakonu

U ponedeljak usvojiše i taj famozni zakon o informisanju, sa 125 ZA a ostali kako ko. Matematika je bila da im treba 1/2 +1, pa pošto šoku Riza nije hteo da uđe, ispade da je 249 : 2 + 1 = 125. Kojih i kakvih, to su svi videli. A kakav je taj zakon, e to će tek "neki" da vide.
Ja napisah nešto o tome na E-Stavu, ali pročitajte i članak u Vremenu br. 974.
Ne boli. Još.

(photo: www.vreme.com)
Bokendžo je Ljilji ipak stego špansku ...

Predlog #2 - Za G17+dlaku

Ufffff, prođe nam još jedan ucenjivački zakon, za dlaku! More dobro je, osta Vlada da vlada, umalo da nas provale kako se foliramo da ćemo da je rušimo! Beži bre, ko će sad na izbore a još nismo uspeli da prefarbamo sve one regionalce-marginalce ...
Zato Mlađahni širi ruke oči mu krvave, Grubješićka svima u sali poručuje "Paz'vamo, saću ja naručim pesmu koju će svirate i pevate!", a onaj pored nje samo "Jesssssss!!!!!".

Predlog #3 - Znači, šatro žovla

Naslovi u jednoj od "novina" zbog kojih je kao izglasan novi zakon o informisanju:
"Zavlačio sam Francuze da su bolji od Srbije!" - čovek po prvi put u životu morao da laže, kako bi prevario francuske novinare da se opuste i tako njihovi fudbaleri izgube utakmicu iduće srede.
"Neka crknu Francuzi" - Dragutinović u pozadini, spreda Italian Stallion na prsima, magarac u suštini.
"Anelka zna kakav ga pakao čeka na Marakani" - kaže Ivanović, fudbaler, reprezentativac Nebeskog naroda. Što bi pa bio bolji od ustaljene fraze koja se već bezbroj puta ponavlja u naslovima na sportskim stranama svaki put kada se igra neka važna (po nama) utakmica na Zvezdinom stadionu. Ako i reprezentaciju Francuske "čeka pakao na Marakani" kao što je to bilo sa Slavijom i bezbroj paklova pre toga, bogumi može biti na kraju da Rumuni jedva čekaju da osete Danteovu poetiku na Topčiderskom brdu.

Pomenuti Anelka trenutno igra u Mančester Sitiju, i sigurno zna kako izgleda utakmica protiv Mančester Junajteda, na Old Trafordu. ManUtd na svom grbu ima đavolka, ali još nisam čuo ili pročitao da je neko njihov stadion hteo da nazove Inferno.
Ili je Pakao ipak rezervisan samo za zvezdu, crvenu ...
Baš inferiorno.

Predlog #4 - Duuule Savić

U životu nije čuo za Južnu Afriku i aparthejd, KKK ili priču o Hitleru i Džesiju Ovensu. Plus, Martin Luter King nije bio Nemac.
Dulek Savić, novosrbijanac.

Predlog #5 - Blago nama

Negotinci su majstori za smišljanje novih tehnologija odlaganja i uklanjanja otpada. Đubreta, po narodski. Inovatorstvo gazda Barbarosse (kombi i prikolica za đubre) izgleda su otvorili bunar ideja pa se sada javljaju i nove varijante, poput ovog Polija za đubre. Svaka čast, majstori, tako i treba kada još niko nije izmislio inspekciju ...

A ovo je standardna jutarnja slika travnjaka u novom parku preko puta hotela INEX.
Stoka se u našem narodu zove i "blago". Blago nama.
Stoka se na engleskom kaže "cattle" i izgovara ketl. Skoro isti izgovor kao i za reč "kettle", iliti čajnik. Kratko ili dugo 'e' u izgovoru. E-eeee ...
Izgleda da još nikome nije ni proključalo, a kamoli prekipelo.

Predlog #6 - E-Stav & BlogOpen09

E-Postavismo i taj E-Stav, i bokcamu za ovih skoro nedelju dana zaista ima šta da se tamo pročita, podjednako napisanog i komentarisanog. Ekipa E-Stava za sada broji 12 autora iz većine gradova Timočke Krajine, napisano je 15 tekstova na koje je do sada "nakačeno" i 115 komentara. Malo li je, za šest dana postojanja.
I tek ćemo.

O BlogOpen09 koji je održan u Nišu u petak i subotu, za samo par dana rečeno je već podosta toga. Evo nekoliko linkova na tu temu, a vi se potom džampujte dalje. Mislim, skačite na ostale linkove sa tih blogova. Ovo napisah zbog Mikija Prijatelja, da se ne zbuni i pomisli da ga neko psuje.
Dragan Varagić - BlogOpen09 Niš
Mahlat - Ja se vratila
Reminder - Open this blog
RainDog - BlogOpen 09

***

Ovo nisam hteo da stavim kao predlog, ali nisam hteo ni da preskočim:
Opština Negotin najavljuje live streaming Mokranjčevih dana preko svog sajta. Odlično i za svaku pohvalu, jer ne može svako sebi da priušti izdatak za kompletan program, a i čini mi se da su karte za neke od koncerata već rasprodate (kako sam čuo). Samo da ne bude problema "sa protokom" kao za webcam ...
A da se kucačice stranica opštinskog sajta ne bi previše opustile, evo im još jedna "tabla":
Ne piše se "će te" nego "ćete". Ne verujem da je u pitanju typo, tj. greška u kucanju.
ću - ćeš - će - ćemo - ĆETE - će
Kao u pesmici za prvi razred osnovne škole.

4 comments:

RainDog said...

Glasam za predlog br.3 iz razloga podrške novom Zakonu o informisanju. :)
To je da te malo nerviram.
A glasm i za predlog br. 6 da bih iskoristio priliku da pitam kad će još neki tekst, čisto da te iznerviram još malo više. :)

Anonymous said...

Samo da znaš da "pomenuti Anelka"
igra za Čelzi.

Reminder said...

Biću prtistrasan i daću glas predlogu broj 6. ali pre svega zbog E stava.

Radmilo Kračunović said...

"Pomenuti Anelka" sada igra za Čelsi a nekada je igrao za Mančester Siti (takav sam i jaaaaa). U jbmt, stvarno se vidi kada sam zadnji put gledao neku englesku utakmicu - kakav sam klen! Jašta da si u pravu, sad proverih.
To dodatno produbljuje priču, jer su onda Pomenuti Anelka i Tenkre Ivanović klupske kolege (valjda nisam omašio ovog puta). I, šta sad? Gde je tu tradicionalno srpsko gostoprimstvo?!!!
Jokbre, pakao bato, šta ćeš ti barabo francuska da dolaziš da igraš sproću nama u našu avliju.
A kad se posle srede zajedno vrate u London, e onda će ovaj naš "mozak" da konverzira drugačije:
- No offence, it's just a game, who cares, never mind the broken legs and ribs, to hell with national teams we're "Blue is the Colour"! Long live Chelsea and Roman's money!!! As Zwonko Mihailowsky used to say "Football, it's a ball in a net", indeed. (nemoj da je sad neko napravio bezobrazne insinuacije na mrežaste gaće i njihov sadržaj)
- Pardon? Rien que vous ne comprenez pas!
- A?! E па мајкетига лепо сам реко онимa мојимa да треба те поломимо, ти ће ме зајебаваш с тај твој поган језик, јебо те Дуле Савић! Не знаш ни српски ни енглески ко човек!
- Budalo srpska.
Za toliko sigurno zna naš jezik. Kakav god na kraju bio rezultat u sredu, u paklu Marakane ...
A možda padne i neko ćebovanje u svlačionici Stemford Bridža, čisto zbog poganog jezika dobrodošlice.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...