Monday 7 September 2009

Puče tikva


Petkovo pleme je izgleda napravilo pizdariju u petak. Neki od njih su se malo igrali, zaigrali i preigrali oko plemenske vatre na kojoj su nameravali da ispeku opozicionog vola Četvrtkovog.

Poneo ih zanos, čudan neki ritam bubnjeva plemenskih, šta li je već, i tako ugaziše tamo gde ne treba - u Baštu, gde tikvice funkcija rastu. Neki od njih se obnašaše kao da su u Vrt Rajski ušli po prvi put, a ne u bostanluk. Pođe im neka žuto+crvena=narandžasta pena na usta, ne mogahu da se uzdrže i navališe halapljivo da traže još i još parčadi, doduše potanko isečenih - ali ne štednje radi, no li da neka koštunica ne promakne i neko od dece ne zadavi se.

I tako, halapljivo i nestrpljivo gutajući taj plod Vrta niko od njih ne uvide da su prešli granicu koju ni stoka u detelini ne bi. Navališe kao da im je zadnje (ma ko to zna!), te tako pretovariše stomačiće i pre ručka - ko će izdržati do večere puste! Pašće mrak, a ko onda vidi šta se sve servira na stolu, mišljahu oni. Opasna je Kuvarica ta, kuva čorbe ali i duleke peče.

I tako, dok gurahu se oni po bostanu ne bi li sebi prigrabili najbolju parčad bundeva direktorskih, najveći među njima ugaziše u najveću u Vrtu i ... napraviše belaj. Puče tikva! I to ne ma koja, već ona velika, najveća! Koaliciona. Mada, vaistinu beše prezrela.
Kada vide to Kuvarica, samo kratko, bez imalo emocija reče:

Napolje iz Vrta moga, ovde za vas tikvi biti više neće, u ovome Vrtu se hraniti više ne možete! Idite kod Četvrtka, ako se i on bude posle svega na vas smilovao i poneko vam obećanje dao.

A ako i tamo uspeli ne budete, ostaje vam samo jedno. U svet, i svima recite šta pusti učiniste, a meni da operem svoj veš itekako pomogoste. Bez vas, Bašča moja biće čista a Biografija ima da blista, k'o beli Šengen. I sve ekološki, bez varikine!

I tako, puče tikva, koaliciona. Najveća u VRNTK (Vrtu Radikalne Negotinske i Timočke Krajine).
Izgleda da su Četvrtku konačno počele da se ispunjavaju želje. Samo da je još i pameti. Uzgred, Prognanicima iz Vrta ne dade Četvrtko ni šipak, iako se od njega usta skupljaju.

***
Crveni evangelisti negotinski najavljuju Dan-Č za četvrtak 17. septembar 2009. godine. Kažu, sve je spremno za raspuštanje SO Negotin još 10. septembra, ali zbog Mokranjčevih dana koji počinju 11. Vlada neće da pravi cirkus i bruka se pred svetom.
Dakle, znači, stvarno puče ta tikva ... znači.

2 comments:

drjackas said...

O tim tikvama prezrelim, raspuknutim, "mali miolion" puta smo do sad culi. Tako...da i ovo primam sa rezervom.
She's untouchable,indestructible & much much more

Radmilo Kračunović said...

... but only human, too.
***
Dakle, ispekoh se ja na dosadašnjim katalonskim primerima vatri pa zato ovo pišem jer je priča o "pucaveli" iz redova vladajućih, a ne oporbenika. A to o Danu-Č, tu već jesi u pravu, dok se ne desi.
Šta misliš, kako to da je odjednom došlo do distanciranja savetnika od direktora, kao naprasnog prekida saradnje Velikih Sindikalaca sa istim, i (kud baš sad) dovođenja novih upošljenika u Službe. Eto, ovi od sadašnjih, nijedan neće da radi ...
U kojoj bre sve to firmi? U onoj, koja je ogledalo duše opštinske. I obraza.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...