Wednesday 23 September 2009

Bratstvo & Jedinstvo


Ako više nisu mogli ili nisu hteli komunisti, onda će oni drugi. Neko mora da se druži, drugarice i drugovi bogavamimperijalističnogapoljubim! Ne-o-komunisti, ne-o-četnici ili ne-o-ustaše, nego o klin i ploču.

Alo
16.09.2009.


Zaista, da li iko mogao od njih samih da pomisli na ovako nešto, krajem osamdesetih i početkom devedesetih, kada su se oštrili i jedni i drugi - na nas ostale. Naravno, u sadejstvu sa srpom i čekićem, da neko slučajno ne pomisli kako te mirođije i onda ali i sada u ovoj čorbi nema. Nikako ne idu jedni bez drugih bez trećih.
Pod jednom zastavom.

Može to druženje da se organizuje na razne načine:

Međusobnom kooperativnom interidentifikacijom, ili ...

... kolektivnom artističkom bratstvojedinstvenom utilizacijom zadnjica. I to ne samo nedeljom u podne, jednog septembra. Pa da onda osnujemo opet jednu zajedničku državicu čije bi se uređenje zvalo guzmuralizam.

A može i na japanski paintball način, što da ne. Dobro osmotrite gornje slike: japanski četnici u svojim redovima imaju Dražu (komada = 1) + jednoga što misli da liči na Tita + Brus Lija u trenerci, dok japanske ustaše imaju jednog sa šubarom i jednog Milana Martića.
Stvarno, ova slika hiljadu puta više govori nego bilo kakav komentar na idiotski tekst iz idiotskog tariguza koji još poneko naziva "novina Alo".

***
E pa, posle svega, baš bi nam leglo jedno pivo pomirenja.
Srpskohrvatsko-jugoslovenskokinesko.
Rahmetli Valter-pivo, jašta.

1 comment:

Radmilo Kračunović said...

Mogao sam ovaj tekst da nazovem i "Braća po materini", isto bi bilo.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...