Sunday, 26 July 2009

Otisak Nedelje - 26.07.2009.


Ove nedelje malo menjamo formu.

Evo predloga:

1. Vaskrsnuće RTV Krajina, sa novim gazdom za koga "niko" ne zna ko je. Otkrovenje programske šeme i nepoznatog im tatka sledi u ponedeljak.

2. Reinkarnacija julovca u radikalnom telu, sa komunalnim oreolom. Čovek nije mogao da veruje koliko je loše stanje u firmi, prozvao prethodno rukovodstvo (kaže se poslovodstvo) što nije radilo projekte i poslovalo sa gubicima. A onda su mu oči otvorili oni koji kumuju već godinama. Oni što će da se bave operativnim poslovima. Oni što nemaju nikakve veze sa prethodnim rukovodstvima. Nije bio obavešten koliko je loše? Pa što nije čitao blog ...

3. Operativno prefarbavanje drveća polikolorom širom Negotina. Do visine nosa. Po tome se onda i vidi ko je farbao - tj. gde mu je nos. Ova ofanziva nosi prozaičan naziv "Estetsko uređivanje gradskih drvoreda". Hajde drvo, ali red ...

4. Iako je opštinskom odlukom predviđeno da se turistički autobusi parkiraju "na severnom delu parkinga preko puta Hale sportova", niko to ne poštuje - autobusi se i dalje parkiraju na trotoaru ispred hotela INEX. Pešaci, naravno idu kolovozom, kako i treba. Saobraćajci ne idu nigde.

5. Na stranu gramatika, ali uprkos pozivu vatrogasaca i opštinara polja oko Negotina bukte kao kad su se rusi povlačili ispred nemaca u leto 1941. - kakva simbolika. Poseban slučaj je gradska deponija, koju sada održava nov poverljiv nestranački kadar komunalaca. Odma' se to vidi. A bogami i - nanjuši. Šta to spaljuju u Timogradnji, i to obavezno predveče ili noću - ko zna ...

6. Slika sve govori: T.R. "TIM SISTEM", prodaja toalet papira sa tezge na Zelenoj pijaci. Bez interpunkcije ispada "trtim sistem tariguz". Koja firma!

7. U Ministarstvu zdravlja rekoše da su tri velika skupa iskušenje za one koji se bore i tek će se boriti sa novom vrstom gripa. Univerzijadu i EXIT najavljivali su kao mesta mogućeg rizika, ali bez neke preterane opasnosti po širenje zaraze. Ispade da zaraze jeste bilo, ali stranci su za to krivi. Ide Guča. Da li će stranci da budu krivi i za trubački grip?

8. Ovaj lik definitivno dokazuje da smo pali s Marsa.

9. Počela je preregistracija političkih stranaka u Srbiji. Kako se dalo očekivati, prve su startovale demokrate i - završile. Ostali? Videćemo, videćemo ... Mile.

10. Igor Marojević, pisac i urednik "Lagune", boravio je ovog vikenda u Negotinu. Privatno. To mu nije pomoglo da pobegne od Skale. Pričali smo sa njim o njegovim knjigama. Fasciniran je našim krajem i ima nameru da na jesen dođe i zvanično, u promociju svojih knjiga. Želja mu je da poseti Rajac i Majdanpek, hoće da napiše knjigu u kojoj će biti i vlaške magije. Kao pripadnik nove izgubljene generacije, instinktivno oseća potrebu da bude kontra mejnstrima koji uništava ovo društvo decenijama unazad. U nedelju, u jutarnjem programu TV Avala, spomenu naš grad i (poimence) neke sa kojima se ovde upoznao, i opet će. Uskoro.
Hvala mu za fantastično veče.

***
Hajde Grofe, dosta je bilo više.
Na spavanje.

12 comments:

Reminder said...

Šta da kažem. Obzirom da si to uvrstio u svoj otisak ja ne mogu da glasam za drugi predlog.
Predlog br.10.

Kao što si i sam rekao. Bilo je to dobro veče.

Diogen 8 said...

Igor Marojebic je i meni omiljeni pisac.Znaci 10.

drjackas said...

Ja glasam za "grofa"

LALE said...

Skala mi je danas rekao da Igor Marojević ponovo dolazi krajem nedelje u Negotin. Izgleda je pio negotinsku vodu ... kako kažu babe.
Vlaška magija, ha?!

Reminder said...

Sam je rekao da je popio 5 kafa. Ja sam ga upozorio ali bilo je kasno.

dvuckovic said...

Marojevic je pio vodu ;-)..... vlaska magija cudotvorna;-)),opustite se!

Ress(e)rection said...

Ja glasam za predlog broj 1. Hoću da vidim Puljecović-Grujić magiju, za vlašku već znam kako radi. Pozdrav Laletu.

Diogen 8 said...

Ako glasanje jos traje glasam za predlog broj 8.Zivela TIRANIJA!!!

LALE said...

Naravno da se možete izjašnjavati o predloženim nepodopštinama tokom cele nedelje, do sledećeg Otiska (na Svetog Iliju).
Ovih dana ne stižem da pišem nove postove jer se maksimalno trudim da nekako pretočim u tekst audio zapis ćaskanja o svemu i svačemu sa Igorom Marojevićem (prošlog vikenda). Ispada da će cela ova nedelja da bude u njegovom duhu, jer eto njega nama opet za par dana.
Gotov je, nema mu spasa, neko mu stvarno uvali Vlašingtonsku vodu. Možda ga posle manje boli noga ...

Diogen 8 said...

Pa zna covek sta pije.

Diogen 8 said...

Sv.Idza gromovnik,od Peruna.Volim perunike nage.

Reminder said...

Ma bitno je da ga ne boli uvo. Čovek je došao, posetio nas, zainteresovao za Negotin i pojedince koji se trude da deluju protiv preovladavajućeg mraka i primitivizma.
a za to mogu samo reći: RESPECTRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...