Tuesday 14 July 2009

Dve tačke

:

Danas je održana i ta, strahotna trinaesta sednica SO Negotin. Ništa naročito. Kako je i bilo najavljeno, odrađene su samo dve najavljene tačke Dnevnog reda, plus prethodno priređena overa ovoga puta 4 mandata odbornika (2 PNTK + 2 SRS), shodno zaključku Opštinske izborne komisije donetom na jutarnjoj sednici, od 8h. Cvetku ne uvališe ništa na ulazu. Nije bilo zamene direktora, samo su usvojeni izveštaji o radu Doma kulture i Turističke organizacije.
Snimala je jedino TV Salaš, ko zna iz kojih pobuda. Možda im je trebala podloga za nastavak spota one kokoške Suzane Čovikanović, koji u zadnje vreme vrte ko mutavi. Pesma "Rajka, dajka-policajka". Kakva soft-domina erotika!!!!

Dobro je.

Dobro je što je OIK ponovo održala sednicu bez kvoruma. Dobro je što je potom održana sednica SO bez kvoruma. Dobro je što su na tu sednicu odmah po njenom završetku žutocrveni uložili žalbu Okružnom sudu. Dobro je što će sud, kao i prethodna četiri puta, i ovu sednicu da potre poništavanjem nelegalne odluke o dodeli mandata nekim odbornicima.
Dobro je što sve više raste broj spornih odbornika vladajuće koalicije. Oni će, očigledno, da održavaju te hajdučke skupštine sve dok komplet 24 koaliciona mandata ne postanu sporni, sopstvenom zaslugom i po slovu Zakona. Pitanje je samo da li će resorni ministar baš dotle da čeka.
Dobro je što ipak nije došlo do smene direktora Doma kulture. Dobro je što je vladajuća pentekaradikalska koalicija sve čvršća, betoniranija. Monolitna. Okrečena i lakirana da se ne nazru pukotine.
Biće ih sve teže razbiti. Razdvojiti.
Razlikovati - jednoga dana, koji će sigurno doći.
Do tada, treba ih što više ohrabrivati da se ne udaljavaju jedni od drugih, da ne muvare ni sa kakvim trećim ili četvrtim sa strane. Ovaj tango moraju da isplešu zajedno, do kraja.
Da bi zajedno otišli bestraga.
A onda, naravno: da vidimo šta zna sledeći par.

Dobro je ... do bola.

Gledam ovu fotku pa mi nešto nije jasno: Šta to oni stvarno rade na tim sednicama?

1. javljaju se na prozivku za utvrđivanje kvoruma
2. glasaju za nešto, krste jariće
3. usvajaju odluke koje je sud već četiri puta do sada poništio
4. javljaju se za reč kada dodju odbornička pitanja na red
5. pitaju Guneta "прецедниће, 'ел могу да изаџем по напоље у вецеу"
6. javljaju se da izađu na tablu, da reše neku jednačinu sa 24 nepoznatih
7. prave magareće uši jedni drugima
8-13. _______________________________________________

..
(može i ovako)

Sedi Petko. Odličan, peti put.
A ti Cvetko - drugi put ...

1 comment:

Peščanik said...

Kakvi likovi!
Buduci da je televizija prenos slike i zvuka,zaista razumem ogranicenje prenosa, kako bih rekla...necega.. na samo jednu TV stanicu. Naravno koja bi se druga uklopila u njihove kriterijume do TV Salas-a.
Pun pogodak!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...