Sunday 8 February 2009

Otisak Nedelje - 08.02.2009.

Dakle ... volimo srbovanje? Predlog #3.
Svenarodna onepismenjenost na delu.
Pa, dobro - sami ste to tražili. Ima još.

Predlog #1 - Srbompjuterizacija

Može i "Ćirilomanijaci, drugi deo".
A Metodije, gdesedede on?
Kada daš detetu zvečku onda i ne treba da se čudiš što po kući na sve strane zveči. Ako mu daš značku, onda znači ... ali, to je neka druga priča.
Na sajtu opštine Negotin ima nekoliko stvari koje mi nikako nisu jasne:
Šta su to hteli da postignu anketom "Gde provodite zimski odmor?" - kao, vode brigu o malom čoveku, pa se eto interesuju kako mu je. Pa što se onda ne zainteresuju i zašto mu je, i to postave kao anketu, imalo bi više smisla. Sigurno više od ponuđene opcije zimskog odmora u obližnjem parku ...
Link (na istom sajtu) "Negotin chat". E ćirilice moja srbska, pa zašto se onda logiramo, plus lozinka je "moderator" (nikada ne bih provalio ...). Jezik: srpski, lepo piše, ali može da se izabere i engleski. I ko će to da chatuje na engleskom preko opštinskog sajta?
Možda chatnici (чатници)?!
Kad to oplete sa raznih strana sveta, malo iz Vukovara, malo okolina Siska, malo Ravna Gora ... i još zaliveno domaćim kratežom i Veljinim chipsom chachanskim!
Cha cha cha!!! T t t ...
E, ovo je najsažetiji CV koji sam u životu video! Novopostavljeni radikalski član Opštinskog veća, rođen taditad, radio tuitamo, u struci jelte. Otac dvoje dece studenata.
Čekbremalo, je li on to otac dvoje dece koja su studenti, ili nabediše čoveka ni krivog ni dužnog da je nekim studentima napravio dvoje dece?! Studentkinjama ...
Aman, opštinski kompjuteristi, da li ste ikada čuli za gramatiku ili ne daj bože interpunkciju? Zarez, zapeta, koma ... bre!
Lokalna Titanija je pre fotelje bila profesor informatike, i koliko se sećam, odlično je znala srpski u školi. U šta nam se onda to pretvorila Opštinska uprava?
Mila&Draga nam Predsednice, probudite već jednom iz kome onepismenjaštva te vaše ... sramota je.
Doduše, onaj što mnogo voli da citira Nobelovu knjigu šio vas je za tri koplja, u pojedinačnoj konkurenciji.

Predlog #2 - Srboprivatizacija

Na aukciji održanoj 6. februara ove godine, prodato je najveće negotinsko trgovinsko preduzeće "INEX Uzor". Robna kuća, četiri marketa, nekoliko magacina i par desetina prodavnica po gradu i okolnim selima. Za pedesetak miliona dinara. Radnicima je garantovano da neće biti otkaza - jer su vlasnici akcija.
Otkada je to vlasništvo nad akcijama garantovalo radna mesta?
Možda odgovor znaju oni koji poseduju akcije "Krajina-Vina", IHP Prahovo, "Negotinske Štamparije", RTV "Krajina", "INEX-Krajine", GP "Krajina", DP "Timok", Slobodne zone Prahovo ili Veterinarske stanice.
Možda će odgovor "osetiti" radnici "Poljotehne" u stečaju, ili JKP "Badnjevo" - svaki dan, bez privatizacije?
Kako god bilo, gazda Fridrih Barbaroša može neko vreme zadovoljno da trlja ... hromirani gelender u marketu - pardon, robnoj kući.
Pitam se koji li je duduk sve to i tako pametno smislio?

Predlog #3 - Klerikalizacija građevinskog zemljišta

Po Zakonu o lokalnoj samoupravi, pa shodno tome i slovu Statuta opštine Negotin, naplata takse za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta predstavlja jedan od osnovnih izvora finansiranja Opštine.
Čitajte: lokalne vlasti.
Ta ista lokalna vlast pre neki dan ugosti ambasadora susedne Rumunije, koji je pored ostalog i mnogo-mult zabrinut za stanje verskih zajednica u Istočnoj Srbiji, a posebno za položaj Rumunske Pravoslavne Crkve. A još posebnije za geografski položaj i građevinsko-pravnu problematiku oko podizanja jednog od njihovih objekata.
Obećano mu, videćemo, neka se dogovore СПЦ i RPC (pazi da ne podele tržište!), a mi ćemo da pokušamo da nađemo neko opštinsko zemljište - kako je i red, u gradu, što da vjernici šipče po selima - pa da se dunđeri prihvate posla. Opet to dunđersko bratstvo ...
Možda angažuju i Vojsku, oni bar imaju iskustva u crkveno-desantnim operacijama.
Koje to opštinsko zemljište? Ono od koga se finansira država, odnosno opština Negotin? Te sluge građanske - servis, da prostite???
Nisu našli za zgodno da besplatno ili uz subvencije dodele opštinsko zemljište nekoj proizvodnoj firmi, nego baš za crkve?! Ako to ne spasi ovaj grad - ne znam šta će! Spasenije, јаšta!
Da ne mešamo verska osećanja sa ovim, ali crkve su mamipare isto kao i dućani i kafane. Odakle novac ako niko ništa ne privređuje? Od penzija ili zaposlenih u republičkim firmama ...
Da li ste ovih dana čitali u novinama da su meštani Boleča uložili oko 200.000 evra za izgradnju nove mesne crkve (sakralni objekt, СПЦ naravno! - da li su normalni i odakle im pare), ali je potom lokalni pop preko veza u vlasti tu istu crkvu (građevinski objekt) kupio za 30.000, isto evra?! Šta će mu, da radi privatno?
Kako neko spomenu na Negotinskom Forumu:
- Šta ako dođe Dalaj-Lama, pa zatraži plac na Deli Jovanu ili Tupižnici (planinama) - ne oseća se čovek prijatno na nižim nadmorskim visinama. A ovi naši mu ponude samo brda Badnjevo i Bukovo, jer su pomenute visine u drugim opštinama? Ili kažu, Dogovorićemo se, samo da vidimo kako beše oko one reinkarnacije - iz predsednice opštine u poslanika?
OMMMMMMMMMMM
btw Odakle sad ovaj krst zlatni na zgradi Opštine ... ?
2002. godine su pomenuti Nobel i desna mu tada komunalska ruka, Koštunjava, doveli sveštenike da osveštaju sve državne firme i njihove kancelarije. Posle izgubiše na izborima - možda i zato što su popovi ipak dobro obavili svoj posao i makar odloženo razjurili zloduhe ...

Predlog #4 - I didn't do it!

Kada smo već kod zloduha prošlosti i tadašnje desne komunalske ruke, srbsko pravosuđe prelazi sve granice normalnog i razumnog ponašanja.
Novine još ne objavljuju vest o oslobađajućoj presudi povodom ubistva Radmile Bukvić, u septembru 2003. godine. Sećate se čuvenih auto trka, Drajvera i Džanka? Onog skakavca u crnom koji je histerično (zajedno sa svojima) šamarao zastavom po kolovozu ne bi li zaustavio vodećeg Zaječarca koji nije smeo da pobedi, ali je lokalni favorit u poslednji tren rešio da se sa auto-trka prešaltuje na otkos publike sa strane?
Dvadesetak polomljenih i pregaženih Negotinaca, i jedno ubistvo?
Usled nedostatka dokaza.
Jedino su odgovorni saobraćajni policajci iz Kladova i Bora. Pa i kosac, kad se mora nije teško ...
Kakvo ubistvo? Pitajte Radmilu Bukvić, koja bi danas imala 6 godina duži život.
Ta prokleta trka jeste bila (kako god i od koga god) organizovana, i nema ni traga nehatu. To je moralo da se desi, prava je sreća što nije godinu dana ranije (2002) kada su ti isti moto-manijaci radili to isto ali u samom centru Negotina. U krug oko Hotela, duž ograde Zdravstvenog centra i dvorišta Srednje muzičke škole.
A taj Yugo nesrećni beše crven. Odakle se onda ona nesreća ex/komunalsko-desničarsko-Koštunjarska, pre neki dan prešalta u crveni-levičarski SPS?
Čudni su putevi Nebeski ... od trafike do koferčeta.
+++++
E moj Barte Simpsone, slab ti je taj izgovor, ne vredi da se praviš englez.
Sve je nama jasno - em si žut, em u crvenom ...

3 comments:

Anonymous said...

....razjurise i sto je trebalo i sta ne...
..Da sada je divno ,imate redak primerak pijaca krvi, neko to zove vampir,direkt iz Moldavije...
Ma super izbor bio i ostao!!!!!!
E pope, pope...retka mesavina bila...
Mozda da se proba avio-zaprasivanjem, pa preko celog grada..Plus tretman sa zemlje.
#3

Anonymous said...

Glasam za kvazipismene.
Blago njima, njihovo je carstvo SrBsko.
br.1

Anonymous said...

Predlog #2 Nadamo se da ce neke stvari krenuti na bolje, mada to vazi za sve predloge!

http://www.youtube.com/watch?v=fwuLOaVELoo

Odgledati pazljivo do kraja.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...