Sunday 15 February 2009

Otisak Nedelje - 15.02.2009.

Izgleda da su ovonedeljni događaji zasenili prošlonedeljne predloge za Otisak ...

Predlog #1 - Srč(k)a

Preter'o čovek sa srbovanjem, pa eto ... desilo se. Spojio domaćin Trifuna, Valentina, Sretenje, Mečku i Ustanak - 5 u 1.
Poručuje iz bolnice da je stavio tačku na spor. Naravno, proš'o Dan ustanka protiv turaka - aferim deli!

Predlog #2 - Vole ga bre, pa to ti je ...

Na Dan (samo)zaljubljenih onaj na levoj strani ukapir'o da ga mnogo vole oni sa ... iste strane, pa rešio da opet bude Predsednik - pardon, Kandidat.
Sa velikim K.

Predlog #3 - Tepanje

Ko se bije taj se voli.
Radikalno zaljubljivi do ušiju.
Tako ih je ovaj učio. I bogami - naučio.

Predlog #4 - Praznik

Pre 13 dana oni su se Susreli, a danas ovi.
Oni imaju mrmota a ovi mečku. Mrmot je imao oblačan dan, pa se zima kobajagi nije produžila - svi vide i kako. Danas je bio sunčan dan i trebalo je da se mečka poplaši sopstvene senke i vrati u rupu na još šest nedelja zimskog sna.
Sunčano je bilo u Negotinu, da pojasnim.
Pričuvajte se ovakve mečke (video):
Danas je i Dan državnosti.
Evo nekoliko linkova u temi:
Danas, 17.02.2006.
Zvrk - kviz za decu
Nemam snage da komentarišem onu novosadsku demonstraciju državne sile. Razbićemo ih! Koga bre? Ma nije važno, naći ćemo mi već koga da pobedimo na iskustvo.

Predlog #5 - Ustav(a)

U našem rečniku se za pojam brane koristi i reč ustava. I šta to naš čuveni Ponoćni Ustav nekome brani?
Na primer, brani izbornoj listi da raspolaže mandatom poslanika ili odbornika. On je to kao lično zaslužio svojim radom. Kao, poslanici i odbornici su daleko moralniji od stranaka im, pa znaju šta rade kada menjaju ... mišljenje.
Eto, negotinska lokalna vlast se sada poziva na Zakon i očekuje da joj se u najkraćem roku omogući normalno funkcionisanje od strane Okružnog suda u Negotinu. Igrale se delije i bećari pa se malo zabrojale i imenovaše i zapošljavaše neke svoje većinske, pa oboriše sebi skupštinsku većinu i zaglaviše se. U redu, treba poštovati i sprovoditi zakone. Ali, što ne behu toliko zainteresovani za zakonitosti kada su od septembra do decembra 2008. sabotirali svaki pokušaj zakonskog i ustavnog vraćanja mandata lokalnim šešeljonima? Sa kojima su sada (opet) u koaliciji. Po ko zna koji put lokalna vlast pravi cirkus od same sebe ali i od ovog grada. Zašto da ne? Pogledajte samo na šta liče oni beogradski, što bi bili od njih bolji ovi negotinski ...
Evo komentara Slobodana Vučetića na svu tu ujdurmu oko mandata. On je i 2002. "rastumačio" kako poslaničke mandate DOS treba vratiti Koštunjari. Da ne bi slučajno u martu 2003. bio vanparlamentarni predsednik krepale SCG države.
Ko ne zna, da mu se objasni: I lokalni naprednjaci su se žalili Ustavnom sudu na vraćanje 7 mandata lokalnim radikalima, pa sada čekaju nekakvu presudu. I šta ako im se (opet) ti mandati vrate (evo primera iz Republičke skupštine)? Ništa, opet novi dnevni red, nova imenovanja, nova razrešenja, nova matematika.
Sve po starom, dakle.
* * *
E moj Darvine, šta ti je sve to trebalo. A baš smo bili ubeđeni da smo ljudi, iako smo Srbi.
Da ne bi mladi naraštaji grešili za Valentin, neizostavno u školama ukinuti Vjeronauk i naučno objasniti dečici u čemu je greška na gornjoj slici ...

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...