Thursday, 26 February 2009

U ime naroda

Opet to prokleto pravosuđe srpsko.
Pa dokle ćemo više da se vadimo na turske kadije, kada su i oni od nas pobegli pre skoro sto godina? Šta još treba reći za ponašanje onih koji bi trebalo da budu najčasniji i najpošteniji među nama?
Da li je zaista glupo bilo pozivanje na moral, od strane pisca ovih redova, upućeno 23. septembra 2003. godine na adresu onog istog nazovičoveka koji je par dana pre tog teksta u Blicu, skakao po asfaltu ne bi li zaustavio manijaka u crvenom autu - i svi znamo kako se završilo. Tog istog, koga prozivaju i drugi u pomenutom novinskom članku. Tog istog, protiv koga je podneta krivična prijava još u martu 2003. od strane jednog odbornika iz redova DS (koji je jedini imao petlju da to učini), a da ni dan-danas nije dobio odgovor šta se sa tom prijavom desilo. Tog istog, koji je onog čiji tekst upravo čitate, oterao sa radnog mesta jer mu je 2002. godine javno rekao da je to što jeste i da će se neminovno desiti ono što se na žalost desilo.
Tadašnji istražni sudija je izjavio da je pustio osumnjičene za nesreću na auto-trkama jer je preduzeo sve mere kako bi obezbedio tragove i dokaze. Plus, da su takve izjave u novinama uskostranački pritisak na sudije.
Danas, 2009. godine, Okružni sud u Negotinu većinu optuženih pušta zbog nedostatka dokaza. Nekadašnji istražni sudija je danas predsednik Opštinskog suda. Ala je prikupio i obezbedio tragove i dokaze - svaka mu čast! Vidi se da je izdržao sve uskostranačke pritiske. To je inače onaj isti sudija koji je popio prijavu za izbornu krađu 2000. godine, i nije mu falila dlaka sa glave. Za njegov aktuelni izbor je svojevremeno glasala gospođa potpredsednica SPO (iz Negotina), tadašnji poslanik Koštunjarske kohabitacione većine. E to nije bilo uskostranački, nikako.
***
To isto pravosuđe je puna tri meseca izbegavalo svoju obavezu da vrati mandate negotinskim radikalima, koje su im maznuli njihovi bivši članovi kada su prešli u naprednjake. To isto pravosuđe je bilo više nego ažurno čim su se čaršijom proneli abrovi da se radikalima vraća tih sedam odborničkih mandata, ali da oni ulaze odmah u koaliciju sa lokalnom PNTK ekipom bećarskom. Provereni abrovi, da se dopunim.
Sada je ponovo to isto pravosuđe u igri jer se ta i takva vladajuća količina malkice zabrojala pa imenovala više odbornika na druge funkcije nego što je smela, i tako sebi oborila cifru potrebnu za kvorum, tj. vlast. To isto pravosuđe je pre dve nedelje odbilo da se konkretnije izjasni. Opet čekaju pouzdane i proverene abrove, sve mi se čini.
***
Čuveno srpsko pravosuđe nije bilo sposobno da organizuje fer i pošteno suđenje niti jednom članu zločinačke udruge poznatije pod nazivom "Miloševićev režim". Pošteno, ne da bi ih oslobodili, već da bi izneli neoborive dokaze svih njihovih zločina koje su počinili prvo nad Srbima pa potom i nad svima ostalima od Triglava do Vardara. I opet - ne samo zbog tih i takvih optuženih, već zbog nas, naroda, da se takve gadosti ne bi ponovile.
Zato nam je sada Hag kriv za onih suma sumarum 96 godina hotelskog smeštaja za Šaju i краснаје đeneralčine. Svi se bave Hagom, niko ni da pisne o ponašanju ovih naših. Stvarno patriotski, jašta. Ma pogledajte ih na slici, na šta samo liče onako (i dalje) podgojeni! Imaju liniju kakvu mnogi stanovnici Srbijice mogu samo da sanjaju. Šta, nisu se umečkoljili? Jok, da nisu možda podbuli od plakanja ...
Milanče-Majmunče stvarno nije bio kriv ni za šta osim što se rodio. Čak ni za to što mu je sako oduvek bio pretesan. Šili mu ga drugi.
***
Srpsko pravosuđe u koaliciji sa srpskom diplomatijom traži da svaki državljanin ove male nesrećne i umorne zemlje treba da plati po 10,5 dinara (do sume od milion dolara, US naravno) harača, kojim bi se kupila štrokava savest od konzula u USA pa sve do ministra-Veverca. I sve to zarad odbrane nacionalnog interesa, oličenog u disko-kabadahiji, koji bi u mrskoj fašističkoj Americi da studira, igra basket ali i da pomalo prosipa mozgove.
Lepo se na slici vidi ko je u pravu: ništa ne može da zaseni taj plavooki patriotski pogled uperen u nebesa ali i u suštinu nacionalnog interesa i novčanika. A onaj sa naočarima, šta je mislio da će tako da prikrije taj odsutan pogled, bez ideja, bez istorije (da se manemo geografije) koja je osnovni preduslov za budućnost. I pored debelog rama, odaje ga taj čkiljavi pogled masovnog ubice, ta kanibalistička lubanja, ta faca koja se nikada nije nasmejala.
Njihovo dete je neko pokušao da ubije. Neko naš.
Onaj što ga nazivaju "million dollar baby".
***
Sve do sada spomenute svinjarije srpskog (i stranog) pravosuđa baca u zasenak, ali i očaj i tugu, ovaj poslednji primer:

četvrtak, 10. maj 2007.
Zverskom ubici i majci monstrumu 77 godina zatvora
Izrečena presuda za ubistvo trogodišnje Katarine Janković Mališa Jevtović (33) osuđen na 40 godina, a Ana Filipović (28) na 37 godina zatvora zbog monstruoznog zlostavljanja i ubistva male Katarine. Devojčica je seksualno zlostavljana, a na njenom telu bilo je 50 povreda nanetih nogama i rukama

četvrtak, 26.02.2009.
Vrhovni sud ukinuo kazne Mališi Jeftoviću i Ani Filipović zbog svirepog ubistva trogodišnje devojčice
Kako je navedeno u obrazloženju, prvostepena presuda doneta je uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka, jer su izreka i razlozi presude nerazumljivi, nejasni i u nekim delovima protivrečni.

Katarina Jovanović
2002 - 2005
rođena i ubijena u demokratiji

Malu Katarinu nije ubio NATO geler, blindirani džip, frizirani Yugo, pijani košarkaš, ustaška kama, mudžahedinski handžar, komandna odgovornost ili prejaka reč.
Malu Katarinu je ubila njena mama.
Toga dana su ubili i jednu budućnost ove zemlje. A nekom skotu su izreka i razlozi presude nerazumljivi.
Bojim se da Vrhovni Sud Srbije više nije adekvatno ime za tu instituciju.
Bojim se da se radi o Vrhovnom Zlu Srbije.
***
Te 2003. godine, u vreme nesrećnih auto-trka u Negotinu, Vladan Batić je bio ministar pravosuđa a Koštunjara predsednik države koja već tada više nije postojala.
Eh, Justicijo moja - slepčo Božija, skidaj taj povez sa očiju! Ovako, pristrasnija ne možeš biti.
A da pozovemo mi tržišnu inspekciju, pa da provere da li ti je valjano izbaždaren taj tvoj kantar?

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...