Thursday 5 February 2009

Municipalna genetika i stečena pristojnost

Ovih dana svi smo svedoci raznoraznih igrarija, maštarija i budalaština koje svakodnevno priređuju dvonožni potomci eohippusa (ref. istorijat), poznatiji kao poslanici ili odbornici (srazmerno veličini). Takozvani izabrani predstavnici naroda. Primerci.
Onog istog naroda koji bi pre da uzme Bronhi, jer se lakše diše, nego da mu svakoga dana serviraju troslojni Perfex, jer se lakše briše.
Ovih dana, takođe, svedoci smo jedne vrste retoričke bure koja besni Negotinskim Forumom. Tema: Pomenuti primerci humanoidne flore i faune.
Uz saglasnost autora/forumaša objavljujem deo diskusije. Pretpostavljam da će biti zanimljivo za sve - kako one iz Negotina, tako i one iz ostalih Palanki (worldwide, weltweit ... мировой).
...
(postavljeno je pitanje da li na funkcijama ima mesta i za obične ljude, a ne beskonačno za iste)
...
Marvin (naslov: instant kafa)
Pa ti mu dodju kao instant političari, na brzinu ih navataš smućkaš, a bogami i popiješ (daleko bilo da aludiram na nešto ovim "popiješ"). Kakav je genetski materijal najpogodniji za instant varijantu, šta političara čini "dobrim" instant političarem?
Mali (naslov: pitajte Danila i Dobrinku - op.a. profesori biologije)
Vidiš, kod normalnih ljudi (žena i muškaraca) postoje XX i XY hromozomi, i u tome leži sva prirodna razlika. Ovi izgleda imaju samo 00 varijantu, urođenu ili stečenu. Instant. Smuti pa prospi. Nije valjda da se rađaju takvi - onda imamo veliki problem kao civilizacija ... Nišči ljudi?
Marvin (naslov: 00)
Da, 00 varijanta je karakteristična za homosapiensa zvanog beskičmenjak, izvorni ljudski geni su mutirali, pa je polu-čovek, polu-političar, nova izdegenerisana vrsta nastala. No, valjalo bi izdati priručnik, kako prepoznati pripadnika ove nove, i nadasve superiorne podvrste.
Šta su glavne karakteristike ovih nadljudi?
Mali (naslov: anatomija poltrona)
Uši.
Marvin (naslov: Darvinu)
Homo-instant politikus je živo biće koje se bitno razlikuje od svih drugih bića jer nema razum.
Fizičke osobine
Podaci za prosečnog Homo-instant politikusa:
Novorođenče je teško 3-4 kilograma i dugačko 50-60 centimetara. Žena rađa dete nakon devet meseci trudnoće. Homo-instant politikus raste do 13-14. godine, a polnu zrelost, ili bilo koji drugi vid zrelosti, ne doseže nikada. Zdrav i dobro uhranjen Homo-instant politikus u proseku doživi da bude na vlasti za svoga života. Odrastao Homo-instant politikus je visok između 1,5 i 2 metra, a teži između 50 i 150 kilograma. Čulni organi Homo-instant politikusa su vidno veći nego kod sličnih primata, što zbog čupanja istih u fazi razvoja, što zbog prirodne potrebe da osluškuje političke protivnike. Veoma jak želudac je takođe jedna od ključnih osobina ovih primata, jednostavno su u stanju da svare raznorazna g… Postoje oprečna mišljenja o tome kako je želudac kod ove podvrste toliko evoluirao u odnosu na klasičnog Homo-sapiensa, ali se gotovo svi slažu u jednom, da je to posledica zakržljalog čula mirisa, te samim tim sposobnosti da se progutaju razna sranja.

Poreklo
Savremeni Homo-instant politikus je sisar iz reda primata, čija je evoluciona linija većinom istražena i poznata. Nastao kao prirodna potreba Homo-sapiensa za preživljavanjem, 94,3 % DNK je isto. Tu dolazi do velikih osporavanja u naučnim krugovima, jer deo istih ne priznaje ovu podvrstu, tvrdeći da se zapravo radi o čovekolikim majmunima takozvanom Homo-neanderthalensis, i da je to kretanje evolucije unazad. Oni manjak maljavosti i silazak sa drveta objašnjavaju potrebom Homo-neanderthalensisa za oponašanjem običnog čoveka, savremenim metodama depilacije.

Životni prostor
Nekad je ljudski životni prostor zavisio od vode, životinja i obradivog zemljišta. Homo-instant politikusu je prirodno stanište skupština (savezna, republička, opštinska, mesne zajednice…), pa je i zastupljenost ovog primata u istim veoma velika, i nadasve većinska.

Ostale osobine
Mogu da komuniciraju glasovima, koriste alate, rešavaju manje kompleksne probleme, planiraju akcije, čak inoviraju, a u određenim tipovima inteligencije gde je potrebno jako brzo reagovanje (ispljuvati političkog protivnika, izvređati ili uništiti istog) bolji su od ljudi, sa faktorom 100. Međutim glavna i sudbonosna razlika, zbog koje se oni razlikuju od običnog Homo-sapiensa, je to da sarađuju sa drugim ljudima samo iz sebičnih razloga, i nikako za dobrobit zajednice. Okrenuti sebi i svojim sebičnim ciljevima (izolovani od sveta) ne mogu da saosećaju sa drugima, niti im pomognu, ne bi li zajednički ostvarili civilizacijski korisne ciljeve. Dok Homo-instant politikusi sarađuju međusobno samo i jedino da bi postigli svoje lične sebične ciljeve, Homo-sapiens će raditi za dobro drugih, često i na svoju štetu.
...
(čas biologije se potom završava ogledom iz manirologije i politikoestetike, u kontekstu priče o zloupotrebi pljuvačnih žlezda u lokalpatriotske svrhe)
...
Marvin (naslov: Vama pristojnima)
Saga o pristojnosti
1. Kada se smrtnik obraća političaru, to treba da čini sa dubokim strahopoštovanjem i poniznošću jer je to u njegovom interesu, a i tako pristojnost nalaže.
2. Kada smrtnik prodje pored političara treba da pokorno pokloni glavu i tihim, umiljatim glasom dotičnom poželi dobar ...., jer svaki drugi postupak političara moži iritirati ili eventualno uvrediti, a i tako pristojnost nalaže.
3. Političar može zloupotrebljavati službeni položaj, pribavljajući sebi ili stranci imovinsku i materijalnu korist, i smrtnici mu to ne trebaju uzimati za zlo jer oni ne znaju da je to političar vaistinu radi zarad opšteg dobra. O tome naravno ne smeju pričati niti istoga zbog toga kritikovati, a i tako pristojnost nalaže.
4. Političar sme imovinom građana raspolagati kao da mu je dedovina, iznajmljivati, prodavati i davati u zakup svojim rođacima, partijskim kolegama, privatnicima koji (njima) daju više. Naravno, smrtnici se tome moraju pokoriti, a i tako pristojnost nalaže.
5. Političar može i mora na raznorazne načine ucenjivati smrtnika (bez obzira na smrtnikovu stručnost), kada je ovom potrebno zaposlenje, ili bilo koja druga životna potreba. Time političar može steći još jednog podanika, i eliminisati eventualnog političkog protivnika. Naravno, smrtnik mu na tome mora biti zahvalan, a i tako pristojnost nalaže.
6. Političar može po sopstvenom nahodjenju ili kako mu već to stranka nalaže, da pozapošljava razne tetke, strine, ujake, braću, sestre, odane partijske borce (bez obzira na njihovu stručnost i sposobnost), jer je to njemu bezobrazlukom zagarantovano pravo. Smrtnik mu to pravo ne može oduzeti, a i tako pristojnost nalaže.

...
Čudo jedno, taj Negotinski Forum.
* * *
U geometriji postoje sinus i kosinus.
U gerometriji postoji samo Asinus.
Da budem precizniji, Equus asinus asinus.
I obavezno u pluralu.
Citiram Wikipediju: "Za razliku od konja, imaju više izražene ušne školjke."
I mnogo vole da se slikaju.

2 comments:

Nitogen said...

Asinus asinum fricat...što će reći za one koji su bežali sa časova latinskog jezika kao i za one koji su usled devijacije nosa prekinuli svoju karijeru na Sorboni,magarac magarca trlja.Kaže se kad se dvoje suviše međusobno hvale.

Anonymous said...

Ako se ukrsti konj i magarica dobijemo mazgu.Aha. A ako se ukrste magarac i kobila dobije se mula. Jasno.
A da li je neko ukrstio mulu i mazgu ili I to nije preporucljivo po narod.

Hibridi neki , sta li su...pa jos u boji



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...