Tuesday, 19 November 2013

19111312


Šta je sve to sluđeni Građanin Pokorni mogao da sazna po tzv. medijima, na današnji 19. dan 11. meseca 13. godine 1. veka 2. milenijuma?


19. novembar je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad decom. Zabrana nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u ustanovi odnosi se na svakog - decu, učenike, zaposlene, roditelje i treća lica. Potrebno je decidirano navesti i nadležnog ministra i političare, jer nasilje nad decom ima i prikrivenu, pokvarenu i posledično dalekosežnu formu - možda i goru od one eksplicitne.


Na čelo beogradskog Organa volšebno je dospeo Lažni Gradonačelnik Siniša Mali. Nije bitno koliki je, da li je Organ ili Car, Siniša ili Šćepan, lažni ili PRC original - bitno da je to neko koga (beo)glasači hoće mimo sopstvene izborne volje. Pored njega, u Organu je i sve više (čitaj: ponovo) neizostavni drug Čoki; na njegovu veliku žalost, ne na vrhu - opet, kao 1996. kada se naljutio na Miru Marković pa odsekao člansku knjižicu SPS, i opet, kao 2003. kada se "nadao" da će još tada postati ono što je danas Gospodar Vučić: Prvi, a da nije prvi. Kadjetvrdočović zaista nema sreće sa tim vrhom, čak ni iz trećeg pokušaja.
Takođe, LDP "obaveštava" Prvog da odustaje od organskog saučesništva jer je Đitler otrovao Čedu zatekavši ga u krevetu sa Vučićem, i to posle izuvanja. Sipao mu je živak u uho, možda i pokoju bubu. Istovremeno, Dragan Đilas objavljuje da je Beograd umesto privremenog organa dobio prinudnu upravu, da u njoj umesto dve demokrate dobijaju samo jednu organelu te da je o tome odlučio Gospodar lično, metodom kafanskog preturanja po jelovniku. To reče, pa objavi narodu sitog svega i svih njih. Btw, pomenuta žuta Organela će, naravno, obavezno raditi u interesu (beo)građana - baš kao i ostatak višepartijskog jednoćelijskog Organa.
Goran Vesić je usput nestao u prevodu, biće namiren funkcijom sekretarice Organa i još po nekim foteljicama, ne preterano bitnim za pučanstvo.
Ua GMO! Samo Organski dolazi u obzir - i ništa drugo.


Košarkaši CrveneZvezdeFMP uspeli su juče da pobede PartizanSPS u produžetku dostojnom kosovskih izbora; VučićSNS i ĐilaDS zato danas prave korake i duple lopte - u ofsajdu. U našoj košarci je i tako nešto moguće. Takođe, Božepravde Mihajlović je konačno otišao iz domaćeg fudbala, a revnosni dužnosnik SNS iz Vaterpolo saveza.
Gospodara Vučića za selektora fudbalske i vaterpolo reprezentacije, i tačka!


Ponovljeni su lokalni izbori u Kosovskoj Mitrovici. Glasački listići, po nalogu OEBS, nošeni u Kosovo Polje, na brojanje & prebrojavanje. Vučić i Vulin "ne shvataju" odluku o brojanju glasova van Kosovske Mitrovice, ali bitno je da gradonačelnik ne bude "neko" koga neće građani. Potresmozga Pantić je daleko precizniji od svojih gospodara: "neko" je ili Albanac ili "Tačijev omiljeni Srbin - Oliver"; čak ni Šojić - samo je Pantić jedini spas za severnu obalu Ibra.
Kao da sav normalan svet ne zna da se Tačijev omiljeni Srbin preziva Julin.


Danas je zabeležen zemljotres u Kosovskoj Mitrovici, jačine 4,5 nečega (Politika ne piše koju su skalu primenili, da takvom cifrom slučajno ne preplaše novoposlušnog vlasnika agroliberalnonaprednih naćvi). Juče je takođe zabeležen jedan potres, jačine 3,7 (ovog puta) Rihterove skale. 
Dakle, juče 3,7 a danas 4,5: sve smo bliže cenzusu, po nekim skalama.


Da li Srbija istovremeno može da naMIGuje Rusiji i prepusti se članstvu u NATO? Ili se opet radi o čuvenim mamcima od šper ploče, onim iz '99? O tome će odlučiti neoskojevci, kada porastu i u 70. godini postanu punoletni članovi Nove komunističke partije Jugoslavije. Do tada će samo upadati na tribine o odnosima Srbije i NATO, prekidati ih u proverenom maniru pobratima Firera Davidovića Obraznog.Danas je Dan artiljerijskih i raketnih jedinica Rusije i Belorusije, kao i Međunarodni dan muškaraca. Ovo mu nekako ide zajedno, da ne razdvajamo.WTO - ne, nije u pitanju Svetska trgovinska organizacija, ona iz Dve kule. Ali zato jeste World Toilet Organisation, a današnji dan je Međunarodni dan toaleta. Prošlogodišnji praznični slogan im je bio "I give a shit, do you?", ovogodišnji je prepušten Organu na volju.
Ubode ga u dnevnu palanačku politiku, k'o prstom.


***
U utorak 19. novembra 2013. godine, na blogu Kolumnista.com objavljen je članak "Dosta!", autora Aleksandra Bećića:


Opoziciji, kvaziopoziciji, vlasti:
Stvarno, dosta! Dosta pretvaranja kako ste kao opozicija zabrinuti za narod. Taj isti narod vam ne veruje, jer ste se pokazali kakvi ste bili, dok ste bili vlast. Dosta pretvaranja kako ste na vlasti, zato što brinete za narod. Dosta skrušenih izraza lica, značajnog klimanja glavom, dosta optuživanja da su oni pre vas bili mnogo gori a vi ste fantastični i sve ćete da promenite na bolje. Onako - prostim rečima da kažem - zajebali ste nas. Tako nam i treba. E, zato je dosta.

Blago je stari, narodni izraz za stoku. U zemlji seljaka, na brdovitom Balkanu, političari su zaista njeno najveće blago.
Stvarno, kada pogledate čega se sve nakupilo samo u tom jednom 19. danu 11. meseca 13. godine 1. veka 2. milenijuma, kako da vas ne spopadne 19. nervni slom
Stvarno, dosta.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...