Sunday 3 November 2013

Saopštenje DS Negotin


Negotin je poznat po velikom broju lokalnih medija - TV i radio stanica (sa informativnim programom), novina, magazina, biltena, foruma, portala... Ili, prevedeno na normalan jezik: ovde ne postoji ništa od navedenog. Ukupan zbir lokalnih medija = 0.
Verovatno je to razlog, zbog koga se novoizabrani odbor Demokratske Stranke u Negotinu obratio i Građanskom Krugu, e-mejlom u kome predlažu da objavimo saopštenje sa njihovog prvog sastanka. 
OK, može.

Da vidimo, što to oni imaju priopćiti pučanstvu:


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

20. oktobra održani su izbori za predsednika i članove opštinskog odbora Demokratske stranke Negotin. Za predsednika OO DS Negotin izabran je doktor Kristijan Nikolić.
Na prvom sastanku Opštinskog odbora razmatrana je aktuelna politička situacija u opštini Negotin i odnos Socijalističke partije kao koalicionog partnera prema Demokratskoj stranci. Jednoglasno je donesena odluka, da zbog brojnih nepoštovanja koalicionog sporazuma od strane Socijalističke partije i predsednika mr. Milana Urukovića, Demokratska stranka ne bude više deo vladajuće koalicije, tako da će vladajuću koaliciju ubuduće činiti samo odbornici SPS-a i URS-a.
U Negotinu, 3.11.2013.
predsednik OO DS Negotin
dr Kristijan Nikolić

***
Dakle, kako bi se to mladendelićevskim rečnikom dalo iskazati: 
Lopta je u partizanskome šesnaestercu! Hoće li ovoga puta mr. Stojko Poplašen uspjeti zabiti augenthalerovski samozgoditak odluke, ili krenuti u protunapad? Tko će od žutih nogometača i podmetača promijeniti dres, tko biti u zaleđu a tko doživjeti leteću izmjenu te biti udaljen sa terena prekrivenog crvenom travom i ružama umjesto gol i aut linija? Hoće li pasti maškare trabant-zastupnika drugih boja i tabora, tzv. navijačkih odborničkih grupa? Bumo vidjeli vrlo brzo, do lokalnoga glasovanja koncem veljače ostalo je još samo četiri mjeseca.
Negotinske demokrate su se uspjele ukrcati na posljednji vlak prije prvoga snijega.

A može i ovako:

Osse iacta est.
Koska je bačena.

Ne znam da li je ovo prvi takav slučaj u nekoj opštini u Srbiji, da DS svojevoljno i odmah po izboru novog rukovodstva napusti vlast. Možda i jeste.
Kako god bilo, na mesožderima je da povuku sledeći potez.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...