Thursday 5 December 2019

Konfuzije kontuzovani


Ako hoćeš da tokom svog mandata u vlasti na kratkom povocu držiš izgladnjen i zaplašen narod, od izbora do izbora u nedogled - ne sadi pirinač, već ga uvozi za pare tog istog naroda.
Ako hoćeš da sjebeš zemlju nakon što izgubiš vlast - seci sumanuto drveće i ne sadi novo.
Ako hoćeš da sjebeš sve živo i mrtvo, na veoma duge staze - samo sjebi obrazovanje.
Uspeh je garantovan.
- Konfuzije, oberfilozof napredni


Ne treba biti previše (konfučijanski?) mudar za spoznaju da nosioci najviših državnih i političkih funkcija u Srbiji zapravo ne personifikuju one koji ovom zemljom stvarno vladaju. Dovoljno je posmatrati razvoj poslednje afere "tata za brata" pa uvideti da se tu jasno radi o sukobu dva kartela - jednog koji valja oružje i drugog koji valja narkotike. O državnom trošku, podrazumeva se. Kao i u svakom drugom lutkarskom pozorištu, sveže kontuzovani  i hiperkonfuzni Predsednik i Ministar unutrašnji (sa pripadajućom rodbinom) tu su doslovno bačeni pod svetla pozornice, a njihov sve veći animozitet (koji postaje nepodnošljiv unutar tzv. Srpske napredne stranke) biva iskorišćen da se ta priča pumpa u javnosti kako se čaršija ne bi zapitala ono što se ionako poodavno zna - da je, okružen sopstvenim pajacima, Aleksandar Vučić samo Vrhovna Luda na dvoru ovdašnjem.
Pravo pitanje glasi: Na čijem to dvoru on luduje, tj. ko je stvarni gospodar ovoga vilajeta?
Jer on i njegovi to svakako nisu.
Jasno je da će ova ekipa odleteti sa vlasti onda kada njihovo ludiranje postane ne toliko nepodnošljivo koliko previše štetno po - biznis. Pitanje je ko će tada preuzeti njihovu ulogu, o čemu će se građani Srbije veoma malo pitati. Apatija, kao višedecenijski uzgajana endemska društvena bolest, svemu tome itekako ide na ruku. 
Tako će biti sve dok se dosijei Službi ne otvore za javnost, i svaka zverka pokaže trag. Pa da vidimo ko je ko, i šta, i da li su svi isti - ili nisu. Tek onda ćemo moći da pričamo o stvarnom izboru na izborima. Sve ostalo je čisto zajebavanje i zabava za sluđene mase.
Zabava miliona nosilaca biračkog prava, kojih u Srbiji dokazano ima više nego prisutnih živih duša.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...