Tuesday 24 December 2019

Dva minuta laži i ludila



Po medijima se pronose abrovi iz Tužilaštva o tome da nedostaju dva minuta sa snimka nesreće na naplatnoj rampi kod Doljevca, kada je vozilo Zorana Muči-Babića usmrtilo Staniku Gligorijević. I ne samo da nedostaju, već da su trajno izbrisani.
E pa nije baš da jeste tako - ta dva, ključna, minuta ipak su pronađena i na njima nema ama baš ničega što bi opravdalo sumnje opozicionog ološa i povezalo nesrećnog Babića sa "predmetnim saobraćajnim incidentom sa fatalnim ishodom". Lepo se sve vidi: u prvom od ta dva minuta, predsednik Aleksandar Vučić govori na tečnom kineskom i zahvaljuje se celokupnoj PRC što će nas rudarsko-geološki okupirati i topografsko-finansijski očerupati; u drugom, on sve to izgovara unazad, naravno na rikverckineskom, kao svoje lično obećanje da će sve do sad rečeno i urađeno vratiti na početak od pre 7 i kusur godina ukoliko se dokaže da je Babić za bilo šta kriv.
Evo, uverite se sami:


Kao što je pre deset meseci obećao, da će medijima i javnosti dostaviti snimak nesreće, tako je Vučić to svoje obećanje i ispunio. Niko nam nije kriv što nismo pametni kao on, pa ne znamo kineski. Nikako nam bre ne polazi za rukom da razumemo njega i njegovu viziju. Mada, i da znamo, to nam ne bi mnogo pomoglo da u kineskim radnjama širom Srbistana dobijemo fiskalni račun ili - nedajbože! - garanciju za kupljenu robu.
Tako vam je i sa Vučićem koji misli da govori kineski.
Inače, bilo je ovde i "nekih elemenata" koji su sumnjali da su ta nedostajuća dva minuta zapravo Mitrovićeve vesti "Minut, dva" sa Pinka za dan 31. januar 2019. godine; ta čuvena orvelijanska Dva minuta mržnje koji traju deset i više minuta u beskraj.
Štagod bilo od svega izrečenog istina, čini se da je Vučić rešio da lično odšušti ta nedostajuća dva minuta snimka.

***
Mislite da je sve ovo samo neukusna zajebancija na račun žene koja je naprosto bila smrskana u svojim kolima, kao da je lutka od gipsa a ne ljudsko biće?
Bolje bi bilo da ne "mislite", jer ono što je Vučić uradio povodom zahteva porodice Gligorijević - a to mora da je bio on, jer je samo on javno obećao da će prikazati snimak svima (umesto da to uradi JP Koridori Srbije, čijom je kamerom snimljeno ubistvo Stanike Gligorijević) - prevazilazi sve zamislive i nezamislive varijante zajebavanja i pišanja po grobovima. "Nestajanje" tj. brisanje ključnih trenutaka sa snimka koji je porodica iščekivala da konačno vidi, nema drugo ime do - cinizam. Sadističko iživljavanje nad žrtvom i njenim bližnjima. Nad celom Srbijom, po ko zna koji - svakako ne i poslednji - put. Nažalost.
Jer to zlo ne ume niti više može da stane, čak i kada bi želeo. A ne želi niti sme, jer bi tada morao da pojede samog sebe. Zapravo - poješće, jer se sve ovo drugačije ne može okončati.

Ne znam kako se ovo poslednje izgovara na kineskom, niti želim da znam.
Ne pristajem na njihovo ludilo.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...