Tuesday 10 December 2019

Pošto Pošta?


Poštari uvek zvone dvaput, barem se tako priča za ovu dvojicu sa slike. I za još neke, pored njih. Mada, ne zvone oni samo, pre bi se reklo da češće pevaju i sviraju nego što poštu nose. Vesela neka firma, odma' se to vidi.
Ljubi ih raspevani Dačić u visoko Krkočelo.


Pevačica Jelena Broćić, starleta Tijana Ajfon Maksimović, pevačica Nela Bogdanović, pevačica Jasna Milenković Jami, vedeta srpske estrade & pevač lakih nota & miljenik ocvalih gospoja Željko Samardžić, doajen glumišta i glupišta Branko Kockica Milićević, rođena sestra Olivere Jovićević - Nela Bojović, žena Oliverinog kolege Srđana Predojevića - Mirjana, zamenik predsednika Srpske lige Goran Milenković... spisak "slavnih" se tu ne završava, jer tu su i članovi raznih pokreta, stranaka i strančica (SNS, SPS, PUPS, Zavetnici, Srpska desnica, Srpska liga, Stubovi, antivakserski pokreti i njima slični).
Svi su direktno namireni preko bankomata zvanog POŠTA Srbije u vlasništvu PUPS-a.
Jedini zajednički imenitelj im je podrška Aleksandru Vučiću.
- VestiNet, 10.12.2019.

***
Glede ovih likova sa spiska zaposlenih na radnom mestu primača plata u Pošti - šta će bre tu Tijana Ajfon? Zašto ne radi u MTS, zajedno sa ostalim "pametnim" sokoćalima iz svoje kategorije?
Ne znam, nisam pametan.
Sindikalci, koji inače tvrde da "nemaju nikakve veze" sa aktuelnim štrajkom zaposlenih u JP Pošta Srbije, saglasni su da treba štrajkovati jer su im plate niske. Saglasni su bili i kada je trebalo ćutati o tome da su u njihovoj državnoj firmi "zaposlene" raznorazne pevaljke, drndaljke i kukumavke odane vlasti u svakom predizbornom (a i šire) trenu. Doduše, to što podobne dnevne novine povremeno na naslovnu stranu zalepe i "najnoviju cede ploču" nekog od spomenutih uposlenika, uz besplatnu SIM karticu MTS i sve pod pokroviteljstvom "matične firme" - nema ama baš nikakve veze sa kradikalnim podmetačinama, hipnotisanjem gomile i mužom iste: nekoga za pare, nekoga za glas, ali važno je jedino da im ne promaknu ispod radarske kontrole.

Pošti je davno odzvonilo.
Ni Srbija se ne oseća baš najbolje.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...