Tuesday 3 December 2019

Crveni baloni i troslojni glasački listići


Pre dolaska na vlast obećavaju balone i troslojni toalet-papir svakome, nakon odlaska sa vlasti ostavljaju... do guše.


U prevodu sa politikantskog na jezik običnih, normalnih ljudi, ovo glasi: 
Ako se zeznete pa nasednete na naše šarene balone, slobodno ćete moći da svojim glasačkim listićem tri puta glasate za nas - ako ga pravilno presavijete. Nakon toga, možete da radite s njim šta god hoćete, baš nas briga, ostavićemo vas u takvom st(r)anju do guše da će vam se svaka primisao na politiku i izbore ogaditi na veoma dug vremenski period. Taman dok - vi, glasačke kokoške - zaboravite na nas, pa vam se onda svi ostali ogade, tako da ćemo mi opet morati da se vratimo i spasimo vas. Jer bez nas nema pravog st(r)anja - al' stvarno.

Decu treba od malih nogu učiti da prepoznaju govor tih guštera.
Kojih?
Kako bre kojih... pa onih koji, bez obzira ko je trenutno na vlasti, iz svojih kandži ne ispuštaju prosvetu.
Šta mislite, da li su zaista slučajno baloni učiteljice crveni a dečice koaliciono-šareni?
Kao, ni to ne znate?
Pitajte Ivicu Dačića i njegovu nacionalsocijalističku bandu, oni imaju odgovor na svako pitanje u vezi st(r)anja u kome smo zahvaljujući njima i njihovim šarenim filijalama već tri decenije. Ti pacovi su počeli da se distanciraju od kradikalskog broda i njegovog poludelog kapetana; neki (kao) napuštaju taj splav budala, neki se povlače u ilegalu, neki bi da prelete, neki stalno pitaju "šta čekate, što ne omasovite te proteste i oterate ovu nesreću" a neki... u javnost puštaju afere u koje je umešan sam vrh napredne države.
Ovde ništa nije slučajno.


U Srbiju uskoro dolaze severnokorejski instruktori, koji će po metodici sa početne slike raditi na edukaciji biračkog tela. Mislite da je to još jedno njuzovsko zezanje? Kako stvari stoje, pre bi se moglo reći da su oni tu punih trideset godina, još od predizborne edukacije za one prve, Sloboslobodine izbore.
Tačno toliko boja instruktorovih balona i namena glasačkih listića i dalje ostaju isti.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...