Tuesday, 12 December 2017

Park(ing)


Slavija je dobila park u kom će građani moći "da se okupljaju, gledaju i fotografišu fontanu", kako kaže najevronagrađeni prvi (vele)gradski dunđer Folić. Prevedena sa novogovora Velike Partije na standardni srpski jezik, ova rečenica glasi:
"U Mitićevoj rupi smo napravili novi parking za autobuse iz SNS karavana, kojima ćemo dovoziti i gde ćemo istovarivati partijsko članstvo da se divi građevinskim uspesima kakvi nisu viđeni još od vremena treće egipatske dinastije i prve Imhotepove piramide."

foto: Antonela Riha (Twitter)

Da se ne pravimo nevešti, kao, ne znamo međusobnu povezanost i poreklo reči park, parkiranje, parking... Svako ko živi u ovoj ludnici od države, savršeno dobro zna da je parkiranje "bolje" po parkovima nego na parkinzima. Plus, platiš jedino ako te uhvate. Pa samo se osvrnite oko sebe, čak i onim danima kada SNS bus-cirkus ne radi.
Ovakve retardirane izjave gradskih funkcionera podsećaju na budalaštine iz pedesetih godina prošlog veka, kada su u negotinskoj opštini učiteljice decu iz brdskih sela vodile "na ekskurzije" do onih u ravnici - da vide novopostavljeni asfalt na putu ka Zaječaru, Majdanpeku ili Kladovu.
Ne, nije zajebancija. Nažalost.
Živih svedoka ima koliko hoćete.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...