Sunday 17 December 2017

A od Ace...


Izveštaj sa Istočnog fronta
str.pov.

Dana 17. decembra 2017. godine, u nedelju, izvršen je združeni automobilsko-autobuski desant na Negotin, u kome su učestvovali kolona blindiranih vozila Vlade i pedesetak desantnih autobusa lansiranih širom Srbije u ovu oblast.
Cilj: zauzimanje zabačenog ostrva El Kuba Negotino i hvatanje neprijateljskog Maršala Šuntanovca.
Iskrcavanje je uspešno započeto prvo na plaži El Semaforo, između strateških rtova "La Ha(la)vana" i "El Komiteto Guantanamo". Dok su se talasi kopnenih invazionih snaga iskrcavali, i na licu mesta spajali sa lokalnim snagama otpora opoziciji, koje su locirane u kasarni "El Komiteto", desantni autobusi su sprovođeni na tajnu lokaciju u Zalivu Svinja na buvljaku, što dalje od radoznalih očiju koje bi da ih prebroje, slikaju i jave špijunskim neprijateljskim tviterima.
Celo vojište "La Kuba Negotina" zauzeto je po predviđenom tajmingu i strategiji, do 17:00 po lokalnom vremenu, bez otpora neprijatelja.


Kako je itinerarom bilo predviđeno, i na lokalnim propagandnim sredstvima svom snagom najavljivano, trebalo je da se invazionim snagama, u navedeno vreme i na navedenom mestu u kasarni "La Ha(la)vana", obrati Vrhovni el Komandante Otadžbinske Vrhovne Komande, generalisimus Aca Vukac, pred čije bi noge u lancima i žutim hulahopkama, sa mokrom kesom preko glave i elektrodama u gaćama, bio bačen uhićeni odmetnik Šuntanovac.
Nažalost, iako je ova briljantno smišljena vojnopartijska akcija bila uspešno sprovedena, na kraju je ispalo da nije sve bilo tako savršeno kako je bilo planirano, i da su zakazali ne pripadnici trupa već sam vrh koji je operaciju i smislio. Podbačaj je bio dupli:
1. Šuntanovac je još dan ranije utekao sa fronta, iako je bio uočen da se slobodno šeta po zelenoj pijaci i kafanama. I ne samo on, već je čak i njegova maršalska uniforma takođe utekla, tako da od bukagija, žutih hulahopki, mokre kese i elektroda ne beše ništa. Nije bio uzapćen čak niti jedan od njegovih omiljenih pašnjaka, iako je bio dojavljeno da ih vodi svuda sa sobom kako ih gradske vlasti u Beogradu ne bi u njegovom odsustvu prekopale.
2. Vrhovni el Komandante O.V.K. danas nije došao u La Kubu Negotinu, na smotru svojih invazionih snaga. Umesto njega su se pojavili Čadorli Maya, Jagodinski Evrobalvan, Đuka Lotomoler, Jorgovankin šoferministar, Krtek Marko Đ. i Raspevano Prase. Naravno, bili su tu i lokalni i okolni oborknezovi, bojari, velmože i ostala svita u potpunosti nebitna za ovu priču. Kada je atmosfera u "La Ha(la)vani" počela da se približava deliričnom usijanju, Č.M. se obratila prisutnim trupama izvinjavajući se u ime Vrhovnog Komandanta koji nije mogao da dođe jer se "noćas prvo teleportovao sa Kube pravo u Jajince, odatle sabajle krenuo za Niš, na naplatnoj rampi kod Batočine pokupio Tomu Neveru i Milorada Međeda, otvorio prvi završeni klinički centar u viševekovnoj istoriji odnosa Srbije i Albanije, okupljenim lekarima KC demonstrirao na Fikusli Ani kako se ispravno koristi skender (pa je potom vratio u futrolu za crveni marker kojim se potpisao na Kubi), izdao naredbu invazionim snagama da krenu na Negotin a Drugoj Armiji da zauzme Kostolac" a onda "je morao da ode da se pripremi za sastanak sa Vladimirom Vladimirovičem Putinom".
U tom trenutku se desilo nešto neočekivano, što je konačno pomutilo sjajan utisak fantastične pobede: krenulo je masovno dezertiranje pripadnika kradikalskih invazionih jedinica, ali i njihovih saveznika. Do trenutka nastupa Raspevanog Praseta i njegove ode "Mljacka" koju je posvetio Vođi, kasarna "La Ha(la)vana" je već bila poluprazna. Invazione trupe su se bez ikakve kontrole raštrkale po lokalnim krčmama i magazama, u potrazi za utehom koju nisu našli u sendvičima, na putu nazad do reona ukrcavanja u Zalivu Svinja. Nepunih šest sati od početka invazije, u La Kubi Negotini ostale su samo lokalne snage koalicione izborne liste.
I niko više.
La Kuba Negotina se vratila ustaljenoj i na kratko uznemirenoj letargiji, kojoj duguje svoje drugo ime: Sleepy Hollow. Uspavanu dolinu napustili su svi, pa čak i duh Bezglavog Jahača (koji se ionako nije pojavio).
Noćna kiša sprala je poslednje tragove invazije.
I još jedne farse u režiji Putujućeg cirkusa Aleksandra Vučića.


Kako to u jednoj prastaroj reklami kažu:
- Od kuma Mercedes.
- A od Ace... daljinski za televizor.

Eto šta su jedino dobili vučkopaćenici koji će sada sa podebljim crvom sumnje u nedelju 24. decembra trčati da zaokruže broj 1 na glasačkom listiću. Dobili su samo daljinski upravljač, kojim će moći da skaču sa jednog na drugi TV kanal, na kojima će moći da vide svog Vođu. To će biti najbliže što će ikada moći da mu priđu.
I ništa više.
Premalo od njega, za sve ono što im je (zajedno sa svima ostalima u ovoj ukletoj zemlji) oduzeo i uskratio, uvek obećavajući sebe a zapravo dajući samo mrvice. Ponekad čak ni to, kao danas.

***
Za kraj, kratka analiza, u nešto ozbiljnijem tonu od prethodnog dela teksta:

Vučić se danas nije pojavio na predizbornom skupu u Negotinu ne zato što "nije mogao jer se sprema za susret sa Putinom", kako je to Maja Gojković slagala prisutne pristalice SNS i SPS. Kad je mogao odmah po dolasku sa Kube da ode u Niš, onda je mogao i da se makar na kratko pojavi u Negotinu. Ali nije, jer to uopšte nije ni bilo planirano.
Zato što on to nije ni hteo.
A nije išao ni u Tekiju da radi, kako to obično čini nedeljom.
Isto kao i DOS nakon 2000. godine, SNS ne dira jedno od najtvrđih uporišta SPS u celoj Srbiji, koje je sada utvrđeno i armaturom poznatom pod umetničkim pseudonimom "Boško Ničić". Nije Šainović ovde uzalud bio pre neki dan - onaj isti Šainović, koji je šerifovao Borom u vreme kada Oborknez nije bio zaječarac već boranin. Stare su to veze, baš kao i one lokalnih socijalista sa vrhom njihove partije u Beogradu.
Neraskidive.
Ovdašnji naprednjaci misle da su nepobedivi, uljuljkani u naredbu "odozgo" da svi moraju sa njima na listu i da na ovim izborima nema soliranja. Vlaška stranka od svog saveta nacionalne manjine nije dobila zeleno svetlo za izlazak na izbore. Karići su zabranili svojoj ekipi da solo učestvuje, otišli i korak dalje - naredili da javno podrže listu SNS-SPS. PUPS, Jedinstvena Srbija, Nova Srbija, SPO, Ljajićevci, Julinovci... isto - k nozi!
U toj situaciji, neko im je dodatno pustio "buvu" kako bi demokrate mogle da bojkotuju izbore jer se nešto slično razmatra u Beogradu, zbog čega je preventivno izmišljena, pa s koca i konopca sklepana lista nekakve "seljačke stranke" u kojoj koriste losion posle brijanja sumnjivo sličnog mirisa kao i oni na spratu zgrade "komiteta". Da, na spratu koji u potpunosti još uvek uzurpira SPS sa svojim kvazi-UG-NVO-sindikalnim filijalama. Moralo je tako, jer je konačni (ipak) izlazak "antikoruptivne" GG liste, koju čine likovi iz DJB, Dveri, Narodnih radikala i DSS (propala je šema sa šešeljevim radikalima, koji su se nutkali naokolo svima pa na kraju izvisili) dodatno zapetljao lokalne predizborne kučine.
U takvoj situaciji, Vučićevi puleni, još uvek zaglušeni Lukasovim arlaukanjem od pre pet dana, ne razumeju niti vide ništa, pa ni to da ih je Vođa ispalio kao klenove. Oni očekuju "bez znoja" 30-35 odbornika (od ukupno 45 u lokalnoj skupštini). A on, ne samo da ih je ispalio, već ih je i prodao SPS-u. Garantujem da čak ni oni sami nemaju pojma ko je sve u njihovim redovima "po zadatku" ubačen od SPS-a. Ne znaju čak ni koliko bivših odbornika, sadašnjih kandidata, članova opštinskog odbora, poverenika po biračkim jedinicama i aktivista, ovog trenutka aktivno rade za svoju pravu stranku.
Današnji skup je zapravo trebalo da predstavlja veliku tribinu, razgovor sa okupljenim građanima o tome šta i kako raditi da "Negotin krene napred". Tako su ga danima unazad predstavljali lepeći plakate, ubacujući letke, tumarajući od vrata do vrata i pritom deleći upaljače i hemijske olovke, reklamirajući na njihovoj TV Trans, divljajući po fejsbuku i tviteru. Koliko treba da budeš naivan ili zastrašen, pa da u sve to poveruješ?
Pa još i da glasaš.
Da glasaš za ekipu koja je pored otrcanog "znači" u javni govor uvela i "brate"?
Da glasaš za one koji se sa parama svih građana Negotina ophode i razbacuju ih kao da su im beskonačno poklonjene, bez ikakve kontrole i odgovornosti?
Da glasaš za listu na kojoj je nosilac - pa valjda, shodno tome, i kandidat za predsednika opštine (ne i odbornika) - Aleksandar Vučić, onaj isti koji se nije udostojio da se makar na kratko pojavi pred svojim poklonicima koji su ga žudno iščekivali? Zato što nije hteo. Zato što ga oni, baš kao i Negotin, uopšte ne interesuju. Zato što njemu treba samo izborni rezultat što bliži 90% i ništa drugo.
Da glasaš za one negotince koji su te sve vreme lagali da On dolazi, iako su znali da neće?
Da glasaš za Dačića, naivno verujući da si glasao za Vučića?
Da glasaš onako kako ti kaže Aca Lukas?

Šta vam je bre ljudi, zar toliko nisko mišljenje imate o sebi...


Danas su se naprednjaci opasno okliznuli, iako u Negotinu još uvek nije bilo ni prvog ovogodišnjeg mraza, niti snega i leda. Sedam dana pred izbore, a četiri pred izbornu tišinu, šteta što to neće imati ko da iskoristi, pored uspavanih demokrata i "antikoruptivne" grupe građana koja nije smela da izađe pod punim imenima svojih partija. Šteta, a prilika je tako zrela da je prosto greh propustiti je.
Najsmešnije u celoj ovoj farsi, današnjoj ali i svakoj drugoj u poslednjih pet godina, jeste i biće sledeće: upravo oni, danas namagarčeni i iznevereni naprednjaci, čak i da to još uvek ne shvataju, doći će (političke) glave Vučiću i njegovoj bandi.
Koliko god da se ritaju, oni će jednostavno jednoga dana glasati za nekog drugog, a ne za ove bitange koje danas uopšte nisu imale nameru da ih slušaju, puste da im kažu šta ih sve brine i muči. Dovukli su par hiljada ljudi iz cele Srbije u jednu vukojebinu kako bi pokazali da to mogu da urade kad hoće i sa kime god hoće. Inače, zašto bi članovi SNS iz drugih gradova dolazili u Negotin da kažu šta je to što će pogurati Negotin napred, kad to nisu smeli ni u svojim mestima?
Zato što to jeste Putujući cirkus Aleksandra Vučića - ne zato što ja to kažem, već zbog onog što vam rade.

I od vas, braćo kradikali, a ne samo od nas ostalih, zavisi koliko ćemo zajedno na to čekati, baš kao i da li će Dačićeva ekipa nenadjebivih lupeža još jednom uspešno isplivati iz gliba u kome pridavljenu drži celu Srbiju skoro 30 godina. Pa vi vidite da li ćete - i kad - konačno odlučiti da budete Vučiću nevažeći listići. A bićete.
Što pre to bolje za sve, osim za malu grupu lupeža koji se kriju iza laži, pretnji, pendreka i nekoliko partijskih knjižica.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...