Wednesday, 31 August 2016

TAJNUG u Vučirupi


TAJNUG
Beograd 31. avgust 1944... pardon, 2016. godine

Kako tajni izveštač TAJNUG-a javlja sa tajnog mesta (kodno ime: Vučirupa) na kome se u najstrožoj tajnosti održava tajni sastanak najužeg vrha vrhovne komande Velike Partije, kasnilo se sa početkom (koji je, takođe, bio u strogoj tajnosti) zato što je tajno obezbeđenje oko pomenute tajne lokacije u jednom vozilu tajnih registarskih tablica uočilo jednooku i jednoruku neidentifikovanu osobu koja je u krilu držala visokosumnjivu kožnu torbu (model M44), nabudženu kao da se u njoj nalazi sumnjivi tajni sadržaj koji bi mogao da asocira na svašta (npr. larve posebne vrste termita koji ekspresnom brzinom nagrizaju konferencijske stolove od specijalne hrastovine iz Savinca). Ta osoba je imala člansku kartu Velike Partije i tajnu propusnicu koja važi samo za najviše funkcionere, koje je pokazala tajnom obezbeđenju na tajnom ulazu, ali je držala prst postojeće ruke preko imena na pomenutim dokumentima, usled čega tajni portiri na tajnoj kapiji nikako ne mogu da sete šta je na njima pisalo; opravdano se sumnja da je tekst bio ispisan tajnim mastilom, što dodatno otežava razotkrivanje ove tajne. Kada je obezbeđenje počelo sumnjičavo da vrti glavama zbog tolike tajnosti neidentifikovane osobe, ta osoba je naredila svom vozaču da okrene vozilo i udalji se u tajnom pravcu u odnosu na tajno mesto održavanja tajnog sastanka.
Trenutno, jedino što TAJNUG poseduje to je snimak tajne kamere tajnog obezbeđenja, na kojoj se ne vidi baš dobro neidentifikovana osoba, tako da molimo sve građane da ukoliko tu osobu negde uoče odmah to tajno dojave tajnoj policiji preko uobičajenih tajnih kanala.
Evo tajnog snimka, koji eksluzivno tajno objavljujemo:


Napominjemo da se ova neidentifikovana osoba prilikom pokušaja ulaska na tajno mesto ponašala vrlo mutno, što je prouzrokovalo i mutnoću tajnog CCTV snimka.
Priča se, takođe, da je tajni početak tajnog sastanka kasnio i zbog toga što je tajna lokacija tajnog mesta bila toliko tajna da je čak i samom Velikom Lideru bilo teško da je otkrije; kada je ipak otkrio, s početka mu je bilo veoma neprijatno da je saopšti čak i samom sebi (pošto je u pitanju tajna, da podsetimo), a kamo li ostalima. Da slučajno neko ne pisne.
No, nema potrebe za dramom, tajni završetak tajnog sastanka vam nećemo objaviti zato što je to - tajna. Naravno.
Do sledeće vesti o ovom tajnom skupu, poslušajte nemontirani tajni tonski snimak sa tajne sednice. Ne obazirite se na muziku u pozadini, ona služi da omete tajne prislušne uređaje koji su tamo garantovano bili postavljeni. Naravno - tajno. Podrazumeva se da je tajna kako je TAJNUG uopšte dospeo u posed ovog tajnog snimka preko našeg tajnog informera.


Redakcija TAJNUGA je bila i ostala u velikoj dilemi da li bi pogodnija muzička podloga od ponuđene možda mogla biti "Krcko Oraščić: U dvorima Gorskog kralja". Na kraju smo se ipak odlučili za "Valkire", ali nećemo otkriti zašto. Jer, i to je tajna.

Vaša,
Redakcija

***
Što reče Prle, onomad:
- Bata Joco, ne budi dramoser.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...