Wednesday 17 August 2016

Twump


Oni, koji su koliko juče ponovo obznanili nekakvu listu stranih plaćenika, garant ne umeju da odgovore na pitanje kako to da im ovaj napumpani lik sa slike uvek promakne sa liste, i to u samom vrhu? Taj nikada nije krio da mu redovno stižu donacije iz inostranstva za njegovo kvazipolitičko delovanje, što ga (valjda) posledično svrstava među najtransparentnije strane plaćenike (on se time ionako na sve strane diči) pa samim tim i među najgabaritnije (najteže) domaće izdajnike. Nema tu nikakve fantazije, radi se o logici koju primenjuju autori "liste stranih plaćenika".
A ta logika podrazumeva sledeće:
  1. oni se periodično oglašavaju i po potrebi, malo da ih gazde ne zaborave a malo i da ojačaju poziciju ovdašnjeg Kapoa svaki put kada mu u goste dođe neko od njegovih gazdi (istina je, zapravo, da On na njih ima daleko manje uticaja nego što može da podnese)
  2. strani plaćenici su samo oni koji dobijaju pare sa Zapada
  3. strani plaćenici nisu baš svi koji dobijaju pare sa Zapada, jer se ne računaju oni kojima poklone daju francuski neofašisti i italijanski nacionalisti
  4. strani plaćenici nisu oni koji dobijaju pare sa Zapada, ako su te pare poreklom iz Rusije
  5. strani plaćenici nisu oni kojima su usta puna stranih plaćenika a džepovi dolara
  6. strani plaćenici nisu prijatelji arapskih investitora, švapskih kraljeva svinjetine, ruskih petrolejskih magnata, kineskih i korejskih robovlasnika
  7. strani plaćenici nisu oni koji povazdan, dok pljačkaju narod, "citiraju" MMF - naročito ono što im iz MMFa nikada nisu rekli
  8. strani plaćenici nisu oni koji prodaju prirodna dobra i infrastrukturu zemlje budzašto
  9. strani plaćenik nije onaj ko u Hagu za debele pare ocinkari ostale, pa ga onda puste
Ima od te logike besnila još, ali i ovo je previše.
Naravno, podrazumeva se da su svi ovde iskreni domoljuBci, osim onih koji se nikako ne daju uklopiti u goreopisanih nekoliko postulata radikalnog palanačkog fašizma (koji se, nažalost, ponovo širi Evropom u sve većoj meri).

Donald Duck u akciji podrške Donaldu Trumpu

Stvarno, zna li bre to za sramotu?
Naravno da ne zna, ili se pravi da ne zna - sramota u palanačkom fašizmu ne postoji zato što je to individualni osećaj nečega što jesmo ili nismo počinili, a zna se da individualizam spada među najveće arhineprijatelje palanaštva i pripadajućeg mu kolektivizma.
Zbog toga mr Trump ne oseća trunku sramote kada deli prostakluke po TV emisijama i predizbornim tribinama širom Amerike, baš kao što to ne oseća ni njegov pobratim herr Twump kada u Skupštini i po novinama vređa jednu ministarku opšte prakse. Šešelj ne propušta niti jednu, pa i najmanju priliku da oplete po Zorani Mihajlović, koju obavezno časti i epitetom "stranog plaćenika" u vrhu domaće vlasti (tu obavezno bije najčešće po njoj, jer ne sme da generalizuje).
Naravno, iza njega odmah slede obavezni buljuci bukača i bljuvotina u stilu "sama je to tražila" - čuveno srBistansko "izazivala se, zato su je silovali" (Šešelj joj je ponudio i silovanje, da ne zaboravimo) - kao univerzalni odgovor na svaki pokušaj personalizovane samoodbrane. Pozivanje na zaštitu ženskog integriteta itekako podrazumeva proskribovani personalizam.
Naravno, kao u svakoj ružnoj priči, i ova medalja ima dve strane. Nažalost, tu drugu stranu medalje je naružila sama ministarka. Ne možete se pozvati na zaštitu ženskog integriteta od mačo-šovinističkog prostakluka, a da pritom zaboravljate da ste žena svaki put kada vam to odgovara. Onda takav poziv, iako opravdan, ispada ne samo licemeran već sve više liči na poznato radikalsko prozivanje NVO i feminističkih izdajnika swBstva.
Šešelj je stara i dobro poznata prostačina, koji je sopstveni imidž i politiku izgradio upravo na tom prostakluku a ne na akademskim manirima ponašanja u javnosti. Kako onda neko, pa bila to i frojlajn ZM, može da pomisli kako može istom merom parirati dokazanom šampionu u disciplini slobodnog stila vređanja?
I ne samo njemu: "Đilas je ovan koji izaziva suparnika sa naše strane brvna", "konji su plemenitiji od Maršićanina", "Mrkonjić ne zna ko sam ja, a iza njega ne ostaju putevi već samo njive"... samo su neke od čuvenih ZM-sentenci, u kojima nijednog trenutka nije držala do sebe kao žene. Trojica pomenutih "počašćenih" jesu (svako na svoj način) blaža varijanta balkanskog muškog prostakluka tipa šešeljitis vulgaris, ali to i dalje ne opravdava ovako neobuzdane reakcije narajcane Gospođe Ministarke.
Posebno je ružno kada nju niko ne prozove lično, a ona baš tada oseti "potrebu" (teranje?) da reaguje u ime prozvanog kolektiviteta (Vlada, ministarstvo, Partija i slično), i pritom to učini na način koji je sve samo ne primeren jednoj ženi. Da li joj je to neko naredio, ili je samonavijena da iskače iz kutije na svako peckanje - nebitno je, jer u tome nema ni trunke ličnog. Podsetimo se, isto je radila i kao portparolka izbornog štaba Tomislava Nikolića 2012. godine, zbog čega je odatle bila uklonjena u drugom krugu predsedničiih izbora (pa je ljutito pretrčala u Vučićev tabor, koji je i tada postojao).
Naravno, ništa od toga ne opravdava evidentno ćutanje javnosti i onih koji se bave zaštitom ličnog integriteta (VO i NVO, podjednako), što podrazumeva i borbu protiv polne i individualne diskriminacije svakoga - bez izuzetka. To, što se oni krljaju među sobom, nije dobar izgovor za izostanak reakcije, i to ne zbog njih već zbog svakog od nas ponaosob.
Zamislite samo situaciju da se u javnosti oglase npr. Udruženje kočijaša ili Horoskopski savez Srbije, sa zahtevom za zaštitu autorskih prava zbog višestruko ponovljene zloupotrebe rečnika ili Zodijaka od strane ministarke Mihajlović. Mislite da je tako nešto u Srbistanu nemoguće?
U Srbistanu je moguće sve, kao i u svakoj drugoj Zemlji čuda, pa tako i otadžbinsko-stranoplaćeničko nosanje jeftinih i poluprovidnih kineskih majica sa Trampovim likom i bulšitovanje o uzročno-posledičnoj vezi Šešeljevog glasanja za Trampa na američkim predsedničkim izborima, jer će onda i Tramp iduće godine glasati za Šešelja pa će tako obojica postati predsednici svojih zemalja na Putinovu radost. Naravno, u ovu budalaštinu mogu da poveruju samo u potpunosti sluđeni i dezorijentisani palančani.
Oni koji nisu od te sorte, dobro znaju da u ovoj državi pasoš vredi daleko više od radne knjižice.*

* Odnos fejsbuk lajkova od 1:3 u korist desne u odnosu na levu vest je zanimljiv, jer je sličan odnosu broja glasova za SNS listu u odnosu na ukupan zbir svih ostalih koji to nisu (ako u obzir uzmemo kompletno biračko telo u Srbiji). Dakle, nije problem u broju glasova kojima se može oboriti ova vlast, već šta sa tim brojem. Dok se to ne razreši, pasoš će i dalje biti najizglednija glasačka opcija.

***
Svetski partneri u svemu, kako u zločinu tako i u tangu, više od sedamdeset godina su Amerika i Rusija, i tako će biti sigurno još dugi niz godina. Putin može da utiče na konačni rezultat američkih predsedničkih izbora taman koliko i Amerika na mogućnost izbora ruskih građana da glasaju za jednu od varijanti Putina. Tramp je ušao u izbornu trku kao republikanski kandidat jer oni koji gazduju tom partijom dobro znaju da će konačni pobednik u novembru biti predstavnica postkenedijevskog klana Klintonovih. Nije bilo potrebe u ovom izbornom turnusu nadgornjavanja sa Putinom potrošiti nekog ozbiljnijeg od Trampa; za četiri godine će mnoge stvari ionako biti drugačije, a Klintonovoj će se zasigurno o glavu obiti i teške mućke na unutarstranačkim izborima za predsedničkog kandidata demokrata.


Rusija i Amerika savršeno dobro znaju da im najviše odgovara ravnoteža, u svemu. Znaju, iz iskustva, da bi u slučaju prevage jedne nad drugom stranom ona trenutno slabija obavezno imala i "lakši" prst na nuklearnom obaraču, i zato jedni drugima prepuštaju periodične smene protektorata nad boranijom i bananama. Plus, nikako nemojte smetnuti s uma da slaba Evropa podjednako odgovara i Americi i Rusiji (Grčka je najočigledniji primer te petljavine). Ukoliko je uopšte tačno da Putin ubacuje kintu u Trampovu kampanju, što se graniči sa potpunim besmislom i to iz više razloga, onda on to radi jedino da bi Tramp izgubio a ne pobedio. Da li je uopšte moguće poverovati u ovdašnja lupetanja kako će američki glasači dati poverenje kandidatu koji na sva usta hvali Putina? Većina američkih građana, verovatno, nema lepo mišljenje o Hilari Klinton; šta mislite, koliko njih tek ima lepo mišljenje o Putinu i Rusiji? Da li ih uopšte ima, i da li ih on uopšte zanima?
Moguće je da Tramp zna sve to pa se svesno glupira, glumata akontativnog žrtvenog jarca u korist neke buduće pobede republikanaca, baš kao što se i ova domaća njegova kopija oličena u Šešelju (samoproklamovanom američkom izbornom kurtonu, tj. ovdašnjem šefu Trampovog izbornog štaba) folira i kandiduje na sledećim izborima kao strašilo, samo da bi ponovo pobedio onaj ko treba da pobedi pa makar se zvao i faraon Toma Nikolić II. Šešelj je to radio sve vreme tokom devedesetih - setite se njegovog gromoglasnog ćutanja kada je, po brojnim izvorima, on zapravo pobedio na predsedničkim izborima 1997. godine. Gde su tada bili on, Toma, Vučić, Maja, Jorgovanka i ostali nosači džakova kupusa? U kućici, naravno, tamo gde im je gazda i rekao da budu.
Tako će isto biti i ovoga puta, kako na američkim 2016. tako i na srpskim predsedničkim izborima 2017. godine. Srbi sa američkim pravom glasa o tome sigurno neće presudno odlučivati, šta god da Šešelj priča po novinama. Za nas je važnije pitanje o čemu će odlučivati svi sa srpskim pravom glasa, ako i njih uopšte neko nešto pita.
Sve to Šešelj vrlo dobro zna, nego zajebava, odrađuje jutarnju zapovest i zarađuje dnevnicu. Malo Zowana, malo Twamp & Amewika - i eto nadnice za danas.
Nadasve ljupko & kowisno.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...