Wednesday 5 August 2015

Braća po materini


Danas je jednima Dan mladosti. Tim povodom prave paradu, umesto u duginim, obučeni u uniforme kaki-maskirne boje od miline koja ih obuzima.
Danas je drugima Dan žalosti. Zavijali su kao vukovi pre dvadeset godina, zakrvavljenih huškačkih očiju, i zato danas prave kontraparadu kukumavčenja nad zlom sudbinom onih koje su 'ladno predali u nemilost danasparadirajućih, da bi im posle u markama naplaćivali hleb&vodu malogranične dobrodošlice. Onako bratski, pošteno.


Bitno je:
I jedni i drugi su se 12. marta 2003. godine upisivali u knjigu radosti, crvenim hemijskim olovkama koje su pokupili iz svojih komiteta pre nego što su postali četnici, ustaše, kozaci, patridioti, domobrani, dupeljupci, legalisti i ostali naciorgiusi.


Da se ne zaboravi i ovo:
Na dan 4. avgusta 1944. godine, nacističke gazde balkanskih fašidžukela su tokom lova na Jevreje u Amsterdamu uhapsile porodicu Frank, zajedno sa malom Anom ih sve deportovali na jednu od tada najpoznatijih turističkih destinacija sa koje nije bilo povratnih karata, slanja razglednica ili sređivanja urlaub-utisaka. U Bergen-Belsen.
Baš poput radotugovatelja ovdanašnjih, naslednika i baštinika radih da raseljavaju, malo pokrižokrštavaju, malomnogo istrebljuju i malonajviše da zatrpavaju svoju pogan, te dokaze sopstvenih smrdljivih kopijica Konačnog rešenja koje su tako zdušno praktikovali od 1941. do 2000. - od Jasenovca i Banjice, preko Vukovara, Lore, Srebrenice i Batajnice, do fruškogorskih jama sa krečom. Opet bi, jer odavno nisu. 
Tvrd vam stojim, što bi rekao Basara: da oni prvi nisu danas organizovali paradu posvećenu vojnoelementarnoj nepogodi, ni ovi drugi ne bi istog dana izmislili dan žalosti za ljudima zbog čije zle sudbine im se niti jednog jedinog trenutka, do dana današnjeg, nije zadrmala šubara na glavi.
 
Hrvatska strojnica u hrvatsko dupe! Stupati stupaj, MIGati MIGaj!
SrBski se prdež iz Guče čuje! Trešti, od žalosti i parade jače.
Na zvuk sirena, svi četnici ustaše.

U Negotinu su danas po ulicama zavijale sirene sa vatrogasnih kola. Tačno u podne.
Opet neki piromani, naokolo gore njive... ili štagod već. Odavno nisu.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...