Friday 10 April 2009

Vooooolimo te oootadžbino naaašaaa ...


Dok ne prikupim dovoljno validnih informacija o Osmoj sednici Skupštine opštine Negotin, održanoj danas na apsolutno nelegalan i nezakonit način, rešio sam da malo ubijem vreme podsećajući sve Nas na ono ludo proleće od pre deset godina.

Bombardovano Proleće, jašta.

Čuveni Miki mi je juče doneo jedan papir, i reče: "Gle šta sam našao kod kuće, dok sam kopao po nekim sveskama. To su nam '99-te bacali iz aviona u rovove kod Halova (selo kod Zaječara). Na žalost, nemam i one letke na kojima su bile naše slike u rovovima a koje su pravili NATO piloti dok su nas nadletali. Baci ovo na blog, ima da padne vrištanje!"
Pa sad, ne znam da li ćete da vrištite, ali ćete možda da se upišate od smeha. Danas, deset godina kasnije, moguće je sagledati potpunu debilnost kako Nas koji smo se izazivali, tako i Njih koji su jedva čekali da ih neko izaziva.

Prednjica
Čudo jedno šta sve oni stvarno mogu. Bio sam ubeđen da General Staff (na engleskom), znači Generalštab ili Glavni štab, ali ako oni tako kažu e onda ...

Zadnjica
Iz ovog letka se jasno vidi koliko gladuje napaćeni narod na tom trulom Zapadu! Svaki čas pa progutaju po neko slovo ili razmaknicu, odmah se vidi da to nije mogao da napiše neki pravi SrBenda jer bi tekst bio aBsolutno ispravan shodno pravo(slavno)j srBskoj gramatici, pardoniram se - pravopisu.
Sa ove strane je bivše generalno osoblje u pitanju ...
Malo li im je bilo onaj idiotizam "strahovito uspešan" (aman, kao da mu se još i dive), ali ... ko im je bre ta NATA?!!! Jel' to ona što živi u zajedničkom domaćinstvu sa Međunarodnom Mesnom Zajednicom?
MMZ.
MaMlaZi.
I što samo mi da ne znamo padeže?
Ovaj i ovakav letak je sigurno obeshrabrio panduraciju&vojnike&rezerviste VJ, naročito one što su bili mobilisani u našem kraju. Nisu pukli ni zbog spavanja na daskama u blatnjavim rupama i po obijenim vikendicama oko Vrške Čuke, ni zbog zmija u "rovovima" i komaraca po "zemunicama" (...), ni zbog poluzelene slanine-sapunjare sa kožurajom od dva cola i "roze" delovima u tragovima, ni zbog internog šverca cigareta i hrane odozgo pa naniže, ni zbog alkohola. Ni zbog činjenice da su se ukopavali u rovove između okolnih brda - čitaj ispod. To nema nikakve veze, kao ni priča da će Bugari da napadnu mučki s leđa, kao i uvek. A i NATA nije bombardovala kasarnu u Zaječaru, nego je eksplodirao bojler u perionici ... ili kuhinji, whatever.
Sve to nema nikakve veze, pobedio je ovaj letak.
Da, ali na takmičenju Evrovizije za Kretenizam Decenije.
Taj letak (više) izgleda kao da ga je napisao Milošević lično, nego što podseća na propagandu koja je trebalo da obeshrabri Ljubitelje Otadžbine Naše.
Inače, prevođenje tekstova je danas jedna od najpopularnijih aktivnosti na internetu. Neko to prevodi samostalno, neki to rade višekorisnički pa skinute tekstove repostuju prevedene na druge jezike. Neko zna jezik pa samostalno prevodi, neko koristi programe-translatore.
Možda je i NATA koristila još 99-te neki od takvih programa, obzirom da su i dalje relativno neprecizni - naročito kod prevođenja na neku od varijanti jezika SFRJ braće.
Naši €vromozgovi kažu da EU i NATO nemaju alternativu. Za EU se slažem. Za ONO drugo ... hm, o tome se može naširoko i naduboko da raspravlja - argumenata ima i ZA i PROTIV.
Lično, više mi se sviđa ono PROTIV, nekako mi se na floskulu "kad si s njima, nema da te biju" uvek javi iskustveni odgovor da Alijansa do sada još nije isprepucala nekoga ko se nije čačkao. Ili ako nije hteo, onda oni iščačkaju već nekog domaćeg Klena koji će da im odradi posao i uz put pokuša da se omrsi i otarasi domicilne opozicije izdajničke.
Kad već spomenuh stražnjice, evo šta Hrvati misle o osobnoj €vronatointegracijskoj vlasti im:
Sa ponuđene slike se odmah vidi da su u pitanju ubačeni agenti KGB, Sigurimi, BND i Sekuritatea. Kako bre to? Po tolikoj količini utrošenih crvenih flomastera, a rvatska guzca se nalazi na desnoj strani plakata (gledano sa strane onoga tkome je poruka upućena) - što je jasna poruka vladajućoj Kroatokratiji.
U Stradiji se takvo nešto uopšte ne bi moglo/smelo da desi. Čim bi ti patriodušebrižnici izneli ovaki plakat, bili bi poapšeni ko navijači Zvezde, jer se zna za koga Oni rade i šta najviše vole da rade (sa Partizanovim stadionom). Odakle sad pa navijači Zvezde? Pa, zbog tolike količine utrošenih crvenih flomastera ... bata Šurdo.

**
Sve me nešto svrbi u mozgu:
Jesu li NATO i NATA u nekom srodstvu, da li žive u zajedničkom domaćinstvu, sa okućnicom ... Pitam zbog dečijeg dodatka, daleko bilo da je nešto drugo u pitanju.
Čudo jedno taj srpskohrvatski/hrvatskosrpski jezik, zar ne?

p.s.
Ovaj letak je podjednako ljakse kao i oni prošlogodišnji majski, negotinski, za lokalnu varijantu izbora.
Ukoliko Oni gore u Beogradu imaju imalo mozga, obraza i zainteresovanosti, Negotin bi posle današnje majmunijade (čitaj: Osma sednica SO Negotin) trebalo za par meseci da dobije reprizu lokalnih izbora.
Ukoliko.
A ukoliko ne?
Nema veze, ući ćemo ili mi u NATU, ili NATO u nas. Kako god bilo, penetracija će biti na pretek ...
A ako dodamo i Hrvate, ispašće to pravi gangbang!!!
Групњак, бре.

2 comments:

Nitogen said...

Ako bude lokalnih izbora,neće nam ući ni NATA,ni NATO,ali sigurno hoće Bole zaječarski...a ondaK,ćemo biti metropola,kosmopolitski grad,imamo sve uvezeno Bor,Zaječar,NemaĆka ( herr Vagner,a Negotinci,oni su iovako davno otisli,najbliža stanica Beograd,ostali kao u pesmi Djoleta Balaševića " pločnici Toronta,oči boje fronta..."

Anonymous said...

Nista me ne cudi jer se ovde politikom bavi najljigaviji sljam Balkana i Negotinsko-gasterbajterske Krajne.Da nema one sisate doktorke(obicno sjeda u prvom redu
)jos bi pomislio da smo u Zoni Sumraka a oni pacijenti pokojnog Dr.Pante.Ni NItogen nam ne osta od tih KUDljakse idijota.Diogen |................................................................................................



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...