Monday 6 April 2009

Narod Nebeski, kušnja mu & kalendarska teorija zavere

6. april
Današnji dan je kroz istoriju umeo da bude veoma gadan po Narod Nebeski, iliti nas Srbe. Toga dana smo prečesto dobijali signale iz Otadžbine (sa Nebesa), formalno oličene u stotinama kila trotila (TNT) upakovanim u razna metalna pakovanja.
Odajemo poštu svim ljudima izginulim na pravdi Boga na današnji dan, bilo koje godine.

1941.
6. aprila 1941. godine nemački avioni su bombardovali Beograd i druge gradove po Jugoslaviji, a naši avioni su bombardovali Sofiju i Ćustendil u Bugarskoj. Po prvi put čujem za ovo, ali neka - da se zna.
Tako ti je to, jači uvek kinji onog slabijeg, shodno istorijskom trenutku.
6. aprila po novom, julijanskom kalendaru.

24. mart
Ovaj dan je već spominjan na blogu, ali ne zbog rođendana K. Drvojislava ...

1999.
24. marta 1999. godine otpočelo je NATO bombardovanje Beograda i Srbije (ovog puta), a mi smo (ovog puta) zabezeknuto blenuli u Nebo ne verujući šta nas je to opet snašlo.
Posle smo ipak (opet) "pobedili", ali tu priču već svi znaju.
24. marta po novom, julijanskom kalendaru.
...
Pa dobro bre, zašto sam najednom toliko dosadan i stalno potenciram tu kalendarsku notu?
Zbog nečega što mi je palo na pamet dok sam na B92 gledao Ružića i Aligrudića u "Dvouglu" kako balave oko Miloševića i Đinđića. To sam morao odmah da proverim.
Zbog ovoga (morate da kliknete na sliku):
6. april po novom, julijanskom kalendaru
isto je što i
24. mart po starom, gregorijanskom kalendaru

Plus, specijalitet 2009. Leta Gospodnjeg: Pravoslavni Uskrs pada u nedelju 19. aprila, po novom kalendaru, to jest - u nedelju 6. aprila po starom kalendaru.
Da zatvorimo krug.
***
E ovo je poštena TEORIJA ZAVERE dostojna Naroda Nebeskog, a ne tamo neki Zeitgeist pokret, 9/11, Grupa300, Zaliv Svinja, Svetska vlada, X-files i slične pomodarske izmišljotine zapadnjačke!
I za koga to stvarno radi onaj Tijanić kada hoće da nas proćera sa naciservisa €vropske Srbije?!! Nas koji od miss Srbije 1967, poznate glumice, magistra političkih nauka i astrološkog толмача Dnevnikaupolaosam postadosmo ... baš to.
Nije bila Milja kriva, nego narod baš voli dagaumozak.

4 comments:

Lale said...

Kada smo već kod teorija zavere, opet stara priča u vezi negotinskog foruma:

phpBB: Critical Error
Could not connect to the database


Pa kud baš sad, danas, kada radikali imaju "krucijalni" partijski u 16:00, na temu predstojećeg upada na hajdučku Skupštinu zakazanu za petak.
A forum nije dostupan ... ko bi rek'o?

Nema nam druge, očigledno da je otvaranje Građanskog Foruma neminovno.
Cepajte komentare ovde, do daljeg.

Anonymous said...

I do sada je ponekad bilo zastoja, manje vise delovalo je da je u domenu tehnickih stvari, konacno doslo je do Critical Error :)
sumnjivo je, sumnjvo...

Bitno je da je tu GK!

Lale said...

A da im se nije možda prepunila baza? Mislim - zbog slika ...
Veoma interesantno:
1. TV Krajina do večeras nije radila jer su im isključili struju. Dekidušo "razmišlja" da li u četvrtak da ide redovna emisija Sučeljavanje, ili da u studio pozove Radmilu Gerov. Da mu kaže šta?
2. Negotinski forum je dostigao kritičnu tačku. Ne znam šta je to toliko kritično bilo ovih dana osim onog sinopsisa za Osmu epizodu serije "XXX-Files", ili onih nekoliko tekstova na temu alhemije i pravljenja skupštinske većine od blata. Možda neko od Vas zna?
3. Šta je sledeće: zabrana kretanja i okupljanja u centru grada i danju i noću, isključenje struje zbog radio stanica, blokada saobraćaja na Bukovu da ne bi stigla dnevna štampa?
Zabrana disanja, ili konačna zabrana postojanja svakog iole razumnijeg oblika života u krugu od 50km (dalje je već Boškov atar)?
Možda i neki politički atentat?!!
Mrak, u slavu deset godina bombardiranja ...
###
A opštinski webcam neka snima novosazidani siporeks Hajduk Veljkov rimski bunar iz XIX veka ... dotle smo danas, otprilike, stigli.

Lale said...

ha ha ha
Forum je proradio tek kada su se završile utakmice Lige Šampiona ...
Eto, i Oni su ljudi, vole da odgledaju natenane tekme a ne da ih nerviraju svakojaki svojim komentarima kad im vreme nije.
Radi i TV Krajina, ali sutra ipak nema Sučeljavanja jer je kasno da se pozovu gosti u studio. Sada Dekidušo može natenane do petka da pušta sve one emisije o prženim&barenim jajcima, da nadoknadi propuštene termine iz prethodnih par dana kada nisu imali struju, pa su morali da ispijaju živa&ladna jajca - za dobar glas.

Sučeljavanje (četvrtak 9.april):

U levom uglu tvrdo kuvani Šampiooooooon!
U desnom uglu, meko kuvani Izazivaaaaaaač!
Sudija Omlet daje znak, i meč može da počne!!!!

(reklama tokom nokdauna: Poštovani gledaoci, ukoliko želite da postanete mišićavi, pošteni, lepi i jaki kao naši borci, koristite usluge opštinskog Biznis inkubatora. Belance garantujemo, žumanjak vam ne treba.)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...